Harley & BMW Norway Race päivä 9 & 10

22.7.2021

Mo i Rana – Trondheim 496 km (total 3316 km)

Reissun päivä numero 9 oli kyllä aikamoinen ajokokemus. Kamat oli saatu kuiviksi yön aikana kivasti ja aamulla katsottiin vielä ennen lähtöä säätiedotusta, että ehkä selvitään pienellä sateella, mutta aluksi nyt ei ainakaan pitäisi tulla paljoakaan. Kissanpaskat. Heti kun ajettiin parkkihallista pihalle, oli kuin oltaisiin ajettu suihkuun. BMW Sandy veti ekat sata kilsaa ja pysähdyttiin tankille. Sen jälkeen loppumatka vajaa 400 km tultiin ilman ainuttakaan pysähdystä kovassa sateessa, vaikka viimeiset sata kilsaa kusettikin niin paljon, että meinasi nahkahousut puhjeta. Sata kilsaa ennen hotellia huusin liikenneympyrässä taakse, että pitääkö pysähtyä, johon tuli nopea kuitti, että ”ei tartte, kun mennään!” Sattuneesta syystä ainuttakaan kuvaa ei matkalla otettu.

Trondheimin Scandicissa ei tietysti ollut parkkihallia ja pihalla ei saanut pyörää pysäköidä. Tosin se ei koskenut hollantilaista Gessua, eikä olisi koskenut meitäkään, mutta kun mentiin kysymään. Parkkihalli löytyi jostain muutaman sadan metrin päästä ostoskeskuksesta. Seuraavana päivänä oli taas day off ajamisesta, mikä tulikin tarpeeseen, koska tässä oli nyt kolmen päivän aikana taivallettu 1100 kilsaa enempi tai vähempi sateessa.

Tronheimissa kierreltiin kaupunkia ja kuten arvasit, myös day offina satoi vettä. Koska me ei oltu sokerista niin käytiin aika pitkä pätkä kävelemässä ja ihmettelemässä vanhaa kaupunkia, joka ei tosin ollut vähän kotiin päin vetäen Vanhaan Raumaan verrattuna kovinkaan kaksinen 😎. Kuinka ollakaan eksyttiin (yllätysyllätys) brittipubi Three Lionsiin katsomaan Silverstonen F1-kisoja ja litkimään olutta ja siideriä. Molempina Trondheimin iltoina syötiin kyllä niin hyvät illalliset, että oksat pois.

Trondheimin varmasti legendaarisin maisemakuva.
Paljon pastellivärisiä vanhoja taloja löytyy Trondheimin kaduilta. Oikein mukavan tuntuinen kaupunki.