Harley & BMW Norway Race päivä 11

22.7.2021

Trondheim – Trollstigen – Geiranger 394 km (total 3710 km)

Seuraavaksi tarjolla oli Norjan varmasti upeimpia maisemia ja teitä, kun päästiin Keski-Norjaan vuoristoon ja vuonojen joukkoon. Sandylle nämä ovat uusia reittejä ja Trollstigenin neulansilmämutkat jännittivät vähän etukäteen. Matkaan lähdettiin ilman sadekamppeita ja kuivaa aurinkoista keliä riittikin koko päivälle. Pieni ”hukatut ajohanskat” -episodi nähtiin jo ennen lähtöä, kun raahattiin koko omaisuus hotellilta ostoskeskuksen parkkihalliin ja lastattiin pyörät niin just ennen kuin piti laittaa pyörät käyntiin niin HD ukon ajohanskoja ei löytynyt prkl mistään. Aina sillä on jotain ylimääräisiä jumppaliikkeitä. Noh, ei auttanut muuta kuin lähteä nahkapuku päällä ja villapuku alla takaisin lampsimaan hanskojen perään ja nehän löytyivätkin keskeltä katua hotellin vierestä.

Ajeltiin pikkuteitä Trollstigenille ja otettiin muutamia fotoja ennen ja jälkeen. Ylhäällä näköalatasanteella oli tosi paljon porukkaa ja motoristejakin. Suomalaisia on nähty tosi vähän. Vanhalla Triumphilla ajeleva hollantilainen herrasmiesmotoristi ajelee suurin piirtein samassa aikataulussa ja samoilla huudeilla kuin mekin alaspäin rannikkoa ja välillä pysähdellään samaan aikaan huoltoasemilla ja vaihdetaan kuulumiset.

Ilmeisesti Norjassa on muuttunut lauttojen maksamiskäytännöt, kun aikaisemmin lautat maksettiin joko ennen sisäänajoa tai henkilökunta keräsi maksut matkan aikana. Nykyään käytössä on Ferrypay.no, johon rekisteröitymällä maksut menevät automaattisesti rekisterinumeron avulla. Itse tästä tietysti ihan kuutamolla, mutta Sandy on näiden äppien kanssa ihan käsi (toim. huom. Termi ”käsi” on ikivanha Rauman Maalaiskunnan Uotilan kylästä lähtöisin oleva käsite, joka tarkoittaa huippuetevää. Jossain periferiassahan tämä saatetaan kääntää virheellisesti juuri päin vastoin.)
Maisemia matkan varrelta.
Trollstigenillä 10 asteen nousussa.
Trollstigenin serpenttiininousua. HD:n jylinä kanjonissa tuntui munissa asti 😎
❤️ ❤️ ❤️
Geiranger-vuonon näkymät ovat kyllä huikeat. Tästä pienellä vaihteella alas päin serpentiinitietä pitkin.

Geirangerista oli varattu muutama päivä sitten napsua parempi hotelli Grande Fjord Hotel, joka osoittautuikin varsin toimivaksi. Varsinkin hotellin ravintola oli aivan huippuluokkaa ja uruguaylainen ja suomalainen kokki tulivat tutuiksi. BMW Sandy loihe lausumaan kesken illallisen, että nyt on kyllä elon polku makoisaa; hienot ajoreitit, loistomaisemat illallispöydästä Geiranger-vuonolle, ruoka vie kielen mennessään, kupissa italialaista Baroloa ja loma-aikakin vielä!

”Tällaista sen pitäisi olla paskimmillaankin 😎”
Ei niin wanha raumalainen sananlasku…