Jäähalli, Helsinki 23. Syyskuuta 1998

Tommin raportti

Olin nähnyt jo aiemmin viisi Maidenin keikkaa jä tämä oli kolmas kerta kun lämmittelijänä oli Helloween. Paikalle hivuttauduin puoliksi velvollisuuden tunnosta. Bayleyn aikainen tuotanto oli jäänyt monelle vanhalla fanille kovin etäiseksi, niin myös minulle. Mutta olihan Maiden aina nähtävä kun siihen tarjoutui mahdollisuus.

Keikan alkupuoli ei vanhoja Maiden-faneja säväyttänyt. Bayley lippis väärin päin päässä, Janick Gers esittämässä ”temppujaan” ja biiseinä poimintoja parilta uusimmalta levyltä. Vasta yhdeksäs biisi sai tiukimmankin ”vanhan liiton” kannattajan perseen ylös penkistä. Oli palattu Maidenin kultakauteen ja biisinä kuultiin aina toimiva 2 Minutes to Midnight. Tämän jälkeen harhailtiin tuoreemman materiaalin parissa, kunnes keikan loppupuoli sai jälleen koko katsomon mukaansa vanhojen klassikoiden siivittämänä.

Muu bändi toimi Maidenmaisen varmasti mutta Bayleyn äänisuoritteet pani puistattelemaan. Uudemmat biisit vielä menettelivät, mutta vanhat klassikot eivät taittuneet Dickinsonin veroisesti. Bayleyn kolmesta Suomen keikasta tämä oli vaatimattomin.

Keikan jälkeen vaihdeltiin paikalla olleiden kanssa mielipiteitä ja päällimmäisenä oli monella pettymys Maidenin nykytilasta. Keikka jäi mieliin hieman väsähtäneenä ja puolitehoisena kokonaisuutena. Tunnelma latistui aina silmin nähden tuoreemman materiaalin parissa. Moni vannoutunut kannattaja jopa totesi että enään ei tarvitse bändiä tulla katsomaan. Onneksi kurssi jatkossa muuttui Dickinsonin ja Smithin mukaan tulon myötä.

Virtual XI Tour (1998)

Paikka & aika:

Jäähalli, Helsinki 23. syyskuuta 1998

Kokoonpano:

Laulu: Blaze Bayley
Basso: Steve Harris
Kitara: Dave Murray
Kitara: Janick Gers
Rummut: Nicko McBrain

Settilista

00. Intro: Theme from Romeo and Juliet
01. Futureal
02. The Angel and the Gambler
03. Lightning Strikes Twice
04. Man on the Edge
05. Heaven Can Wait
06. The Clansman
07. When Two Worlds Collide
08. Lord of the Flies
09. 2 Minutes to Midnight
10. The Educated Fool
11. Sign of the Cross
12. Afraid to Shoot Strangers
13. Hallowed Be Thy Name
14. The Evil That Men Do
15. The Clairvoyant
16. Fear of the Dark
17. Iron Maiden
18. The Number of the Beast
19. The Trooper
20. Sanctuary

Lehtiartikkelit

Suomi Finland Perkele 6/1998
Seura 09.10.1998
Lippu
tuntematon
Keikkamainos II/II
Keikkamainos I/II
tuntematon
Iltalehti(?)
tuntematon
Ilta-Sanomat
Soundi
Ilta-Sanomat
tuntematon
Suosikki(?)