Harley & BMW Norway Race päivä 2

11.7.2021

Rovaniemi – Sodankylä – Inari – Utsjoki – Nuorgam – Mattigoppa 616 km (total 1431 km)

Rovaniemellä herättiin kakkospäivään kello hyvissä ajoin Raution Ranchillä ja syöpästiin aivan helkatin hyvä aamiainen sisältäen mm. savuporoa. Palttiarallaa yhdentoista jälkeen lastattiin pyörät ja lähdettiin kohti Jäämerta Sandyn sukulaisten mökille. Sitä ennen piti BMW:n Garminin navigaattorille tehdä napapiirin ylitykseen liittyvät temput. Hän kun menee kuulemma sekaisin siinä kohtaa ellei asetuksia pikkaseen fiilaile. Ei ole tässä paljoakaan itsellä kuittailun varaa, kun HD:n navigaattori ei löydä yhtikäs mitään reittejä, kun kyseessä USA:sta keväällä tuotu pyörä, johon Loimaalla HD merkkihuollossa syötetty Euroopan kartat. Epäilivät GPS antennin olevan sökönä eikä ole vielä saatu uutta vaihdettua.

Lähtöpuuhissa Rovaniemellä, kelikin on kuin morsian ☀️

Taas saatiin upeat ajokelit. Sodankylän Alkosta poikettiin hakasemaan tuliaiset Norjan isännille. Tuntuu tällä reissulla olevan HD:n laukuissa hyvin tilaa, vaikka kampetta on mukana reilusti. Touratechin vesitiivis kassi on kyllä loistava hankinta, suosittelen lämpimästi muillekin motoristeille. Lähtiessä vetäjänä toiminut BMW Racing Teamin Sandy kyseli matkavauhdin sopivuutta, johon menin sitten tekemään sen klassisen virheen, että jos pari napsua kovempaa mentäisiin… Sanotaanko notta sitä saa mitä tilaa 😳

Pykeijaan menevällä tiellä körötellään. On se hyvä tämä GoPron Iphone versio 😎

Raja ylitettiin Nuorgamissa. Jonoa ei ollut yhtään ja rokotustodistuksen QR-koodi luettiin,  mitään muuta ei tarvittu. Minulla kun oli kaksi cocktailia veressä niin siirrettiin venttapaikalle, mutta Sandy kävi ottamassa puikon nenään. Vartti odotettiin tuloksia ja sen jälkeen viimeinen pikataival  Mattisbuktaan, joka sijaitsee Pykeijaan vievällä tiellä. Hieno mutkainen pätkä kurvailtiin nopeasti perille meren tuoksua haistellen ja maisemia ihaillen.

HD:n kate suojaa kyllä hyvin kuskia. Pari nappia tullut läpi otsaan saakka, mutta muuten saanut ajella ilman tuubia lärvin edessä. On muuten yllättävän iso vaikutus tuon matalan plexin muodossa. Heittää tuulen pään yli aivan eri tavalla kuin normaali suora plexi.

Perillä pikatutustumiset, iltapalaksi lohta ja pottuja, loraus valkkaria ja saunaan. Saunassa keskusteltiin, että menikö Sodankylässä se hilla sieraimeen, kun vauhtia löytyikin yllättäen niin helkatisti, mutta tunnustusta ei irronnut 😂

Mökiltä löytyy uimaranta, mutta vielä jäi uimahousut kuiviksi, kun oli vesi sen verran vilakkaa. Viimeksi molemmat ovat käyneet uimassa vuosi sitten Jäämeressä.

I know just where you come from
Where all your yesterdays are gone
And now you’re done
But you’ve only just begun
It’s time you opened up the door
And now it’s all very clear
This journey of one thousand years

KISS – “Journey of 1000 years”

Keskiyöllä alkoi aurinko vielä mollottaa uudestaan niin kuin keskellä päivää, jota oli lähdettävä ihastelemaan rantaan.

Nyt alkaa olla kesäloman makua. Kuva otettu keskiyöllä. Aurinko lämmitti, vaikka pikku vinkka kävikin.