Harley & BMW Norway Race päivä 1

10.7.2021

Rauma – Seinäjoki – Oulu – Kemi Rovaniemi 815 km (total 815 km)

Taitaa tulla neljäs kesä putkeen, jolloin ollaan suunnattu road tripille Norjaan. Aikaisemmin on ajeltu nuorison kanssa HD:lla ja Corvetella. Nyt lähdettiin reissuun road captain Sandyn kanssa. Molemmilla on talven aikana kulkupeli vaihtunut tuoreempaan. Sandyllä on perseen alla tuorehko ja teknisesti ylivertainen 1250 kuutioinen BMW R1250 RS, jota ei taida ajamalla saada rikki. Allekirjoittaneella tälläkin kertaa vaaran tuntua eli HD Street Glide Special 114 cid / noin 1900 kuutiota. Pidetään peukkuja, että vehkeet kestävät.

Tien päällä kiidän jossain
Perseeni alla nuo
Janoissaan
Pollet bensaa juo

Eppu Normaali: ”Tien päällä taas”

Yhdentoista hujakoilla lähdettiin Raumalta puksuttelemaan. Matkanteko sujui aika hitaahkosti lukuisten tietöiden ja kovan helteen ja monien juomataukojen vuoksi. Noin 30 astetta oli melkein koko päivän eikä tullut tippaakaan vettä. Oulun kohdalla olin jo aivan naatti, mutta ruokaa ja juomista koneeseen kulttuurikohde Impaled Nazarenen alkuperäiskitaristin lapsuudenkodissa (huom. kulttuurikohde 😂) niin piristyin. Kiitos taas Annikille!

Raaserit tauolla. Molemmilla pääsee suurin piirtein saman verran tankillisella eli about 450 kilsaa. HD:ssa tosin isompi tankki eli kuluttaa jonkun litran enemmän.

Oulusta ylös päin noin klo 21 alkoi ilma viiletä ja Rovaniemelle puolilta öin saavuttaessa olikin jo vilu. Saunaan, pari hiivaa, shotti itäsaksalaista pippuriviinaa (yäk 😂) ja petiin. Otti aika koville tämä ensimmäinen veto, mutta niinhän se oli suunniteltukin, että otetaan heti luulot pois.

Tälle retkelle tuli hommattua vesitiivis Touratechin kassi ja kiinnitysvermeet. Aivan loistava hankinta jo nyt, ja jos pitää vielä vettä niin ten points!