Harley & BMW Norway Race päivä 3

12.7.2021

Mattigoppa – Pykeija – Mattigoppa 20 km (total 1451 km)

Tänään pidettiin ajamisesta välipäivä. Mitä nyt vähän mopojen kanssa lähdettiin norjalaisisäntien vinkistä patikkaretkelle Pykeijan vieressä olevalle vuoristopolulle. Allekirjoittanut harhautettiin mukaan kertomalla lenkin pituudeksi noin 5 kilsaa, mutta myöhemmin selvisi, että se olikin per suunta 🙄. Viime ajat kun ei ole tullut paljoa urheiltua ja koronakilojakin on tullut hitosti lisää, niin nousuvaihe oli melko raskasta puuhaa. Kävi mielessä, että ilman tätä 30 kilon ylimääräistä mätisäkkiä tuossa vyön päällä voisi tämäkin homma olla helpompaa. Paluu alaspäin oli tietysti iisimpi. Mökillä ihmeteltiin, että miten ihmisen pohje voi olla niin muhkuralla, kun veti vähän kramppiin. Ensiapujoukot hoitivat paikat kuntoon eli emäntä hieroi ja isäntäväki tarjosi oluen, joka imastiin ns. kuiviin ikeniin.

Sorateiden kunkut 😎
Huipulla tuulee 😎 Vaikka vähän puuskuttikin niin oli kiva nähdä luontoa ja maisemia sekä saada liikuntaa. Molemmat tietysti oman ”firman” rensseleissä liikkeellä.
Maisemia luontopolulta. Kyllä näissä sielu lepää.
Kolmen tunnin patikkaretkelle ei mitään omia juomia raahattu, vaan sissi kävi ryypyllä suoraan purosta ja oli hyvvee.

Päivälliseksi nasautettiin keitettyä poronlihaa ja perunoita plus palautusjuomat, jonka jälkeen olikin ansaittujen päiväunien paikka. Vaihdettiin vähän retkisuunnitelmia ja buukattiin paikat tiistaiksi Hurtigrutenilla Vuoreijasta Hammerfestiin. Täältä Tromsan suuntaan on tie osittain aivan paskana ja parhaillaan tekevät uutta sinne, niin käytetään tilaisuutta hyväksi ja testataan laivamatka. Periaatteenahan on ollut, että kaikkea pitää kokeilla paitsi kansantanhua ja pikkusiskoa. Odotettavissa Pohjois-Norjaan on nyt hieman kylmempää ja mussumpaa keliä niin voipi olla, että jätetään Lofootit ensi reissulle. Ollaan tällä kertaa ilman varauksia liikkeellä, paitsi Tukholma – Turku lautta on buukattu ja Oslosta on katsottu viimeisille päiville kermaperseidemme hemmottelua jossain viiden tähden luukussa.

Pykeijan ranta on kyllä hieno ja ihanteellinen uimapaikka. Vesi sopivan virkistävää ja tuossa vieressä Jäämeren saunaan pääsee lämmittelemään.
Vuoriston maisemia.

Ehtoolla isäntäväki lähti kotiin ja meillä alkoi saunan lämmitys. Eikä päivää, ettei olisi BMW / HD -keskustelua. Tällä kertaa lihaskuntoon liittyen. Pitkillä ajoreissuilla tulee välillä kaasukäden puoleinen kainalon alapuolella oleva selkälihas kipeäksi, kun joutuu vääntämään hanat kaakkoon etenkin ohittaessa. Etenkin aikasemmalla pyörällä (HD Ultra Classic -09) sai ihan tosissaan isommalla kuormalla jumpata, että saatiin muutakin kuin meteliä aikaiseksi. Tämä nykyinen kone vääntää jo alakierroksilla komiasti eikä välttämättä tarvitse niin paljoa takoa, että pääsee nätisti ohi. Tällaista ongelmaa ei kuulemma BMW:llä kaasutellessa ole havaittu, koska sehän kulkee niin helvetisti jo pintakaasulla 😳!

Saunan terassilta oli varsin kivat näkymät.

Ulkona oli 12 astetta ja päälle reipas lohituuli (huom. raumalainen maakrapu oppinut uuden paikallisen kalastustermin) niin jäi nyt Jäämeressä uinti tällä reissulla kokonaan väliin. EM-finaalia  väijyttiin 87. minuutin kohdalta Ipadiltä ja pytyn noston jälkeen olikin aika lähteä vintille goisimaan. Oikein hyvä ja henkisesti palauttava kesälomapäivä.