Harley & BMW Norway Race päivä 15

31.7.2021

Bergen – Stavanger 198 km (total 4537 km)

Puolilta päivin lähdettiin lampsimaan nahkapuku päällä hakemaan pyöriä parkkihallista hotellin pihaan, jossa pakattiin vermeet laukkuihin ja käännettiin nokka kohti Stavangeria. Sen verran eilinen painoi HD ukolla kintereissä, että onneksi ajamista ei ollut kuin pari sataa kilsaa E39 tietä pitkin. Suhteellisen tylsä ja etenkin alkumatkasta täynnä liikenneympyröitä oleva reitti. Tässä kohtaa meillä oli ehkä vähän sellainen fiilis, että ei jaksettu joka mutkareittiä ja nähtävyyttä koluta.

Kai mä tästäkin toivun
Vaikka tapahtuneet hävettää
Kai mä tästäkin toivun
Joskus vain ote lipeää
Säle suksi jäätyy
Paakkuiseksi pohjastaan
Kuinka houkutteleekaan
Jäädä ladun laitaan istumaan
Kolmas Nainen ”Kai mä tästäkin toivun”

Stavangerin Scandic löytyi helposti ja parkkitilaakin oli kivasti hotellin alakerrassa. Pienen elpymisen jälkeen lähdettiin syömään ravintola Phileas Foggiin ja kävelemään vanhassa kaupungissa, mikä olikin aika kivan näköinen pelkästään valkoisista vanhoista puutaloista koostuva kaupunginosa. Perjantaiehtoolla näytti Stavangerissa olevan aika pirskeet menossa, kun kelikin oli parhaimmillaan. Kaikki keskustan terassit täynnä ja musiikki täysillä joka paikassa. Me otettiin nyt rauhallisesti ja oltiin petissä jo hyvissä ajoin, koska seuraavana päivänä lähdetään kohti Osloa ja ajamista on noin 450 kilsaa, niin parempi levätä hyvin ennen sitä niin ei ole matkanteko sitten väkinäistä.

Stavangerissa oli kauniin pikkukaupungin tuntua. Keskustassa perjantai-iltana ei paljoa korona kansaa painanut, vaan meno oli ihan niin kuin ennen pandemiaa.
Vanhassa kaupungissa oli noin pari sataa valkoista vanhaa ja hyvin hoidettua puutaloa, jossa oli mukava käydä iltakävelyllä.