Harley & BMW Norway Race päivä 13 & 14

28.7.2021

Leikanger – Odda – Jondal – Bergen 369 km (total 4338 km)

Leikangerissa käytiin aamupalan jälkeen vähän kävelemässä ja bongattiin kylän nähtävyys Balderin kivi, joka olikin kieltämättä astetta päheämpi 8 metriä korkea hautakivi. Kamat kassiin ja baanalle kohti Bergeniä. Keli oli sopivan lämmin ja aurinkoinen. Noin 15 kilsan päässä oli heti ensimmäinen lautta Hella – Vangsnes. Päätettiin kiertää Oddan kautta, mikä toi noin 160 kilsan lisälenkin, mutta Hardangerinvuonoa kiertävä tie 550 on todella hienoa ajella prätkällä, koska liikennettä on vähän (kaikki käyttävät vuoren läpi tunnelissa menevää lyhempää reittiä) ja tuossa on mahdollisuus antaa vähän hanaakin. Vastaan tulikin yksi motoristi varmaan kahtasataa… Oddan Shellillä nähtiin taas tuttu hollantilainen prätkä-äijä Triumphin kanssa. Tsekkasin Jondalin ja Tørvikbugdin välisen lautan aikatauluja, joita meni tunnin välein. Tuumasin Sandylle, että jos heti lähdetään niin ehditään hyvin about 1,5 tunnin päästä lähtevään lauttaan. Matkaa ei ollut kuin reipas 80 kilsaa, mutta viimeiset 30 kilsaa tie oli helkatin kapea ja pomppuakin niin, että tosi hiljaa jouduttiin ajamaan. Saapuminen lauttarantaan meni niin hilkulle, että minuutin päästä olisi jouduttu odottamaan seuraavaa tunnin verran.

I live by the code of the road
Every single night of my life
Nobody knows a single place I go
City by city, night after night
Danko Jones ”Code of the Road”

Näkymiä Sognevuonon rannalta.
Kaksi kivikovaa: Balder Stone & Sandy
Lauttojen kanssa eteneminen on olennainen osa Norjan kierrosta. Ne katkaisevat kivasti ajamisen ja näkee vähän maisemiakin eri vinkkelistä.

Loppumatkalla oli varmaan kymmenen tunnelia, jotka olivat pääosin leveitä ja hyvin valaistuja eikä mitään pimeitä ja ahtaita kusirännejä, joita on aurinkolasit päässä pimeässä erittäin paskaminen ajaa. Bergenistä oli otettu astetta parempi hotelli Opus XVI, kun pari yötä ollaan. Isompien kaupunkien keskustahotelleissa on puolensa ja puolensa. Toisaalta on kiva, kun ollaan ytimessä ja kaikki on kävelymatkan päässä, mutta parkkipaikkoja ei ole lainkaan ja sen vuoksi pitää etsiä joku parkkitalo, jonka löytäminen voi olla joskus vähän haastavaa. Ajettiin hotellin eteen kävelykadulle, heitettiin kamat koppiin ja vietiin pyörät KlosterGarasjeniin. Reippailu nahkapuvussa takaisin hotelliin ja pari paikallista kypäräkaljaa minibaarista. Kello lähenteli jo kymmentä, kun lähdettiin etsimään huikopalaa. Tuntuivat olevan monessa jo keittiö suljettu tai avoinna olevissa paikoissa kilometrin jono. Kiitos Sandyn sinnikkyyden löydettiin rannasta aika hyvä ravinteli Bryggeloftet & Stuene. Paikallinen kalakeitto yhdistettynä Hardangerin omenoista tehdyn Agan Humlepung siiderin kanssa oli reissun yksi parhaista makuelämyksistä tähän mennessä. Päälle kissakalaa ja taimenta, loraus hyvää valkkaria ja kyllä oli taas ihmisen hyvä olla. Päälle tehtiin vielä pieni sightseeing käppäily ja tutimaan. Tämä oli hieno päivä. Sai ajella kivassa kelissä mahtavissa maisemissa hyviä teitä ja siihen päälle kunnon korsu ja loistava dinneri hanin kanssa.

Bergen Bryggen

Seuraava päivä olikin ajohommista vapaata. Aamulla koettiin vähän luxusta, kun Opus XVI:n aamiainen oli á la carte. HD kuski pisteli poskeen kaksi aamiaista, kun kerran oli niin hyvää 😂. Vähän köllöttelyä, kalsareiden inventaario ja eikun kaupungille käppäilemään. Mukaan otettiin Ipadikin niin sai vähän päivitellä tätä blogiakin samalla. Lähes perinteiset Dressmannin kalsariostokset ja Gantin kaupastakin oli pakko käydä ostamassa pari paitaa, kun nyt oli tullut varmaan pakatessa laskuvirhe. Loppupäivä kierrettiin Bergenin baareja ja eksyttiin aika eksoottisiin paikkoihin, joista erityismaininta BarBaristalle, jonka omistajapariskunnan kanssa jutusteltiin pari tuntia.

Kinn Bryggerin stouttia ja blogin päivittämistä 👌
BarBaristan mukavan omistajapariskunnan kanssa oli kiva tutustua. Kantispöydässä vierähti tovi jos toinenkin.