Harley & BMW Norway Race päivä 16 & 17

31.7.2021

Stavanger – Sirdal – Dalen – Kongsberg – Oslo 465 km (total 5003 km)

Herättiin ajoissa ja käytiin just ennen suurta ruuhkaa nasauttamassa aamupalat huiviin, jonka jälkeen pieni elpyminen ja tien päälle. Kelistä näytti tulevan todella hyvä. Noin 30 kilsaa Stavangerista alas päin käännyttiin vasemmalle tie numero 45:lle, joka oli kuin tehty rauhalliseen lauantaiaamun kruisailuun. Reitin varrella oli eräällä huoltoasemalla aikaisemmin tavatun määrätietoisen Camel-ja Gessu-miehen yhdistelmän meille pakolliseksi määräämä kohde Lysebotn, mutta Sandyllä alkoi olla serpentiini-kiintiö jo täynnä ja päätettiin jättää se ensi kertaan, koska tänne tullaan varmasti vielä joskus uudestaan. Mahdollisesti ensi kesänä 22.7.2022 huitastaan Göteborgiin Ulleville prätkien kanssa katsomaan sairaan kovaa kattausta, jossa lämppäreinä aussirokkarit Airbourne ja Tanskan ylpeys D-A-D sekä pääruokana hevibändeistä lähimpänä sydäntä jo 35 vuotta ollut Iron Maiden. Samalla tässä olisi oiva tilaisuus käväistä Etelä-Norjassa ja ajella silloin vaikka tuonne Lysebotnillekin. Tie 45 oli paikoittain kivaa syheröä ylös ja alas, ja taisi parhaimmillaan olla reilu kilsa korkeuttakin. Pirusti oli taas elukoita pitkin tien varsia joka lähtöön.

Oslon päästä oli road captain ottanut pariksi yöksi Grand Hotel Oslo by Scandicin, jonka parkkihalli olikin yllätysyllätys täynnä ja alettiin sitten etsimään seuraavaa vaihtoehtoa, joka löytyikin suht iisisti ja osoittautui tosi isoksi säästöksi hotellin parkkiin verrattuna (OnePark Sentrum – noin 100 euroa vähemmän). Kääntöpuolena oli roudaaminen helteessä nahkapuku päällä x 2 eli tullessa ja lähtiessä. Suihkuttelun jälkeen lähdettiin etsimään ruokaa ja päätettiin käydä Hard Rock Cafessa hampparilla ja ribseillä. Lauantai-illan meininki näytti Oslon keskustassa vilkkaalta ja etenkin sähköpotkulautojen kanssa viilettäminen kovalla vauhdilla ihmisten joukossa oli tosi yleistä. Enemmän vaaralliselta tuo näytti kuin meidän köröttely prätkillä. Myöhemmin kotiin tultua luin Hesarista, että tuona iltana joku oli kuollut Oslon keskustassa just tuollaisella vehkeellä ajellessa, mitä en kovinkaan suurena ihmeenä pidä.

Puitteet ja sijainti Oslon Grand-hotellissa olivat kohdallaan, mutta jotenkin jäi vähän palvelun puolesta nuiva kuva.

Kauaa ei jaksettu kukkua suht pitkän ajopäivän päätteeksi ja jätettiin Oslon yöelämän katsastus ensi kertaan. Seuraavana aamuna oltiin ajoissa kiertelemässä kaupunkia lämpimässä kelissä. Tsekattiin läheinen Akershusin linna, oopperatalo ja muita keskustan nähtävyyksiä. Sunnuntain vuoksi suurin piirtein kaikki olivat kiinni. Istuskeltiin vähän terassillakin ja alkoi tehdä mieli mausteisempaa ruokaa á la thaimaalainen yms. Tripadvisorista bongattiin napsua parempi intialainen ruokala Mantra by Mr India. Näytti olevan sijalla 20 Oslon noin 1200 ravintolasta. Sitä saatiin taas, mitä tilattiin eli suuta poltti niin, että kuola valui, vaikka otettiin ruokaa mausteisuusasteikon puolivälistä 3 & 4 (asteikko 1-6). Sanon kyllä varoituksena, että melkein saa olla hätänumero napin takana, jos tuota kuutosta menee tuossa paikassa valitsemaan. Paras intialainen ravintolakokemus henkilökohtaisesti, paikkaa voi vahvasti suositella.

For Those About To Rock – We Salute You! Joo-o, tyhymä saa olla, muttei tykkimies 😎
Laivan muotoinen Oslon oopperatalo keskustassa näytti hyvältä ja vieressä uimarannalla kävi melkoinen kuhina helteisenä sunnuntaipäivänä.

Vatsat täynnä tehtiin vielä pieni mutka Kuninkaan linnan ympäri ja siirryttiin kämpille iltapäivänokosille. Oli niin mukava köllötellä vilpoisessa huoneessa, että ei jaksettu enää lähteä mihinkään, ja hotellin spa-osastokin oli täynnä. Pötköteltiin telkkaria katsellen ja mentiin ajoissa nukkumaan, kun huomenna on taas ajamista noin 500 kilsaa Tukholmaan. Alkaa olla kotimatkan ja reissun lopun tuntua.

Kavuttiin oopperatalon katolle, josta olikin kivat näkymät.
Kuninkaanlinnan ympärillä oli useita sotilaita vartiossa, jotka yleensä jäpittävät asennossa. Oslossa ottivat rennosti kuvia turistien kanssa ja vähän näytti siltä kuin olisi yhdellä ollut tyttöystäväkin mukana pitämässä seuraa vartiovuoron ajan 😅