Harley & BMW Norway Race päivä 12

28.7.2021

Geiranger – Stryn – Lovatnet – Leikanger 260 km (total 3970 km)

Geirangerilta lähdettiin pienessä tihkusateessa kruisailemaan melkoista syheröä (tie 63) ylöspäin. Noin kilometrin korkeudelle vievän nousun aikana ajettiin sisään kosteaan pilveen ja näkyvyyttä oli enää noin 10 metriä. Suunnitelmissa oli käydä katsomassa Dalsnibbalta näkymiä, mutta mitään järkeä ei ollut hernerokkamaisessa sumussa lähteä kapuamaan vielä ylemmäs.

Ohutta yläpilveä 😉
Dalsnibballe vievän tien juurella Sandy toteaa, että tuonne myö ei nyt tällä kertaa mennä. Kelit vaihtuvat kyllä tosi nopeasti suuntaan jos toiseenkin.

Keli parani pikku hiljaa ja muuttuikin melko helteiseksi, kun jatkettiin matkaa.  Huoltoasemalla Strynissä pysähdyttäessä norjalainen ja ruotsalainen motoristi vinkkasivat läheisestä Lovatnet-nimisestä järvestä, johon jäätiköiden sulamisvedet tulivat. Tie Fv723 lähtee Loenin kylästä ja on todella kapea. Liikennettä oli paljon, vaikka suurin osa tiestä on yhtä kaistaa. Karavaanareita oli liikkeellä runsaasti, koska tien varrella oli aika kivoissa paikoissa camping paikkoja. Järven vesi oli aika maagisen väristä. Emme jaksaneet helteen ja ruuhkan takia ajella tietä päähän saakka vaan päätettiin jatkaa Leikangeriin vuonon rannalla sijaitsevalle hotellille. Paikka oli melkoinen aikamatka 80-luvulle hyvällä tavalla. Palvelu oli oikein ystävällistä ja ruoka hyvää. Tuntuu, että jokaisessa norjalaisessa pikkukylässäkin on oma panimo. Täällä se oli Balder, jonka tuotteisiin vähän tutustuttiin. Mentiin taas ajoissa petiin, jotta päästään hyvissä ajoin aamulla liikenteeseen kohti Bergeniä, jossa ollaan pari päivää tutustumassa kaupunkiin.

Lovatnetin turkoosi vesi ja vuoristomaisemat.
Hotellin takapihalla oli mahdollisuuksia käydä vaikka uimassa, mutta niin vain edelleen säilyivät uikkarit kuivina molemmilla.