Vuosikatsaus 2008

21.12.2008

Huh! Takana on erityisen huima Iron Maiden vuosi 2008 ja on aika jakaa kiitokset sellaiset ansainneille.

Kaksi loppuunmyytyä stadion konserttia Suomessa peräkkäisinä päivinä on jotain ennen kokematonta Iron Maidenin kaltaiselle heavy metal aktille. Ja minkälaiset keikat Maiden veti! Suurin osa vanhan koulukunnan puurtajista pyyhki tippaa linssistä sellaisten pitkään kaivattujen klassikoiden kuten Aces High, Powerslave, Moonchild ja Rime of the Ancient Marinerin tullessa soitetuksi vihdoinkin taas livenä. Kuten aina, erityiskiitos Iron Maidenille upeista konserteista tänä vuonna Suomessa ja muualla maailmassa. Kiitos Bruce, Steve, Adrian, Dave, Nicko ja Janick. Kiitos Rod. Kiitos myös Paulille ja tsemppiä taistelija Blazelle.

Rautaneito.com on nyt toiminut täydet viisi vuotta. Osaamme siis jotenkin jo kävellä ja puhua. Välillä vielä kuppi putoaa ja yökasteluakin esiintyy, mutta kyllä tämä tästä jo kohtaa alkaa sujua. Tämän vuoden aikana teimme sivuston taustalla useita merkittäviä muutoksia. Suurin muutos oli sivuston taloushallinnollisten asioiden muuttaminen oman nettikaupan myötä osakeyhtiömuotoon. Ei siitä nyt vielä niin kauaa ole, kun tämä oli aprillipilana sivuilla uutisena. Kaikki rahaliikenne on kulkenut kesästä alkaen Brigatti Oy:n kautta. Oman nettikauppa Rautaneito Storen kautta on tämän vuoden aikana mennyt useita satoja Rautaneito aiheisia paitoja ja joulun kynnyksellä saatiin 500 kappaleen ensimmäinen painos Rautaneito – Ilmestykset 1980-85 -kirjasta markkinoille. Kirja on myynyt hienosti ja näyttää hyvin todennäköiseltä, että otamme toisen painoksen kirjasta, etenkin, jos saamme tehtyä pari merkittävämpää diiliä kirjan myymisestä muuallakin kuin Storessa. Kiitos Janne Kalliolle ja Timo Kumpulaiselle.

Tälle vuodelle ominaista Rautaneito.comiin liittyen oli myös kesän keikkojen yhteydessä erittäin laaja näkyminen eri medioissa. Koska jostain kumman syystä Maiden oli erittäin kitsas antamaan haastatteluja Somewhere Back In Time Tourilla, media kääntyi seuraavaksi kakkosvaihtoehdon puoleen. Sain kesällä parhaimpina päivinä yhteydenottoja esimerkiksi kolmesta eri lehdestä saman päivän aikana. Osan haastattelupyynnöistä halusin ehdottomasti kääntää muille faneille, mutta samalla pystyin myös promoamaan tulossa olevaa kirjaamme kohtuuhyvin. Tietysti näkyminen antoi sivustolle lisää uskottavuutta, mutta samalla se oli omiaan nostamaan rimaa ja paineita sisällön suhteen. Edelleen suurin itseäni vaivaava puute sivustolla on uuden materiaalin vähyys. Paljon kansaa vetävällä sivustolla pitäisi mielestäni useammin olla uutta tarjottavaa. Esimerkiksi kolumneja saimme aikaiseksi koko vuoden aikana peräti kaksi kappaletta… Kesällä sivustolla vieraili parhaimpana kuukautena 25 000 eri kävijää ja sivusto keräsi 5,4 miljoonaa hitsiä kuukaudessa. Otimme faneja esittelevän Kuukauden Fani -juttusarjan käyttöön, josta on tullut kivasti positiivista palautetta. Merkittävin ponnistus sisällön puolella oli Maidenin perässä maailmaa kiertävän Juhana Kolin haastattelusarjan tekeminen. Sivuille saatuja osia tein useita kymmeniä tunteja. Viimeinen osakin on edelleen julkaisematta. Kiitos Juhanalle.

Tuloja nettikaupan lisäksi olemme saaneet yhteistyökumppani Jamban kautta myymiemme Maiden-aiheisten kännykän soittoäänien ja itse kappaleiden muodossa. Kiitos Jamballe. Kiitos myös kotijoukkueelle, Levykauppa Äxälle, levy-yhtiö EMIlle, kirjapaino Copy-Set Oy:lle ja Saku Ölletehakselle.

Rautaneito.com haluaa kiittää kaikkia moderaattoreita, avustajia, käyttäjiä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita erinomaisesta Iron Maiden vuodesta 2008 ja samalla toivottaa sydänlämpöisesti hyvää joulua sekä meluisaa ja menestyksellistä uutta vuotta 2009!

Uusi vuosi, uudet kujeet,

Toni Brigatti ja Janne Laakkonen