Toukokuu 2009 – Mika rocker” Tamminen”

19.7.2009

Lapin lahja Maiden maailmalle eli Tammisen Mika, joka tunnetaan Rautaneidon foorumilla paremmin nimimerkillä rocker, kommentoi seuraavassa suhdettaan Maideniin. Mika on tutkaillut Maidenin touhuja jo 80-luvun alusta saakka, joten perspektiviä löytyy häneltäkin.

1. Kuka ja mistä? (ikää, sijaintia, ammattia, perhettä, auton merkkiä, kengän kokoa, seksuaalinen suuntautuminen, lempiolut, koska sait viimeksi ja missä?)

Mika rocker Tamminen Rauman läheltä Lapista. Ikää on 38,perheeseen kuuluu vaimo ja kissa. Tällä hetkellä olen lähihoitaja-opiskelija, aikaisemmin tein atk/toimistotöitä. Harrastuksena musiikki, kitaraa olen 80-luvulta asti soitellut ja yleensäkin hevin parissa viihtynyt. Rauman Lukon toilailuja tulee myöskin seurailtua.

2. Maidenia vuodesta…? Mistä kaikki lähti? Onko rakkaus edelleen tulista vai onko kiima tasaantunut?

Piece of Mindin ajoista se taisi alkaa, kuitenkin lopullinen tajunnanräjäyttäjä oli Powerslave. Live after death oli silloin yläasteella jotain mullistavaa ja sitä tuli luukutettua päivittäin. Somewhere in time oli heti ilmestyttyään kovaa valuuttaa sekin. 7th Soniin en päässyt oikein käsiksi ilmestyttyään ja NPFTD:n myötä alkoi kiinnostus laskemaan FOTD:n herättäessä sen uudestaan. Blaze-era oli omalta osalta pettymystä, varsinkin X-Factor. Brucen paluu ja BNW herättivät totaalikiiman uudelleen eloon. Ja sillä tiellä ollaan edelleen.

3. Miksi? Minkä takia Maiden? Onko sinulla muita jumalia?

Maidenin musiikki on aina ollut sitä, mitä musalta vaadin, eli voimaa, harmonioita ja mielenkiintoisia lyriikoita. On ollut aikoja, jolloin Maiden ei aina ole ykkönen ollut, kuten 80/90-lukujen vaihde. Mutta pitkässä juoksussa he ovat kuitenkin paikkansa pitäneet.

Judas Priest on välillä ollut ykkösenä, nyt he ovat vakiinnuttaneet kakkostilansa. Scorpions, U.D.O ja Def Leppard ovat aina olleet myös kärkisijoilla.

4. Mottosi?

So understand-don't waste your time always searching those wasted years

5. Paras Maiden-aiheinen muisto?

Kyllä se taitaa olla viime kesän stadikan keikka. Kun aikoinaan ei ollut mahdollisuutta päästä World Slavery Tourille, niin oli loistavaa saada mahdollisuus nähdä saman teeman biisit, lavasteet sun muut livenä.

6. Suosikkialbumi ja -biisi perusteluineen?

Pitkän aikaa Somewhere in time oli ykkösenä, mutta ilmestymisestään asti AMOLAD on kärkisijaa pitänyt. Raskasta, eeppistä kamaa ja loistavia lyriikoita. Lisäksi levy yhdistyi saumattomasti omaan vaikeaan elämäntilanteeseen silloin. Suosikkibiisi on paha mainita, kun niitä loistavia on niin paljon. Mutta jos pakko on joku nostaa, niin Powerslave

taitaa se ykkönen olla. Täydellinen biisi joka osa-alueella.

7. Oletko Fan Clubin jäsen? Jos olet, kuinka pitkäaikainen? Mitä mieltä olet FC:n toiminnasta?

Joo, IMOCiin kuulun kyllä. Valittamista ei ole, kun First to the barrieritkin tuli kesällä saatua, hoh. Tosin foorumi siellä on välillä aika sillisalaattia.

8. Oletko koskaan tavannut bändin jäseniä tai yhtiön muita miehiä/naisia? Ketä, missä, miten tapaaminen meni, minkälaisia olivat?

Paulin ja Blazen olen tavannut äijien Suomen keikkojen yhteydessä. Paul on kyllä aika kumma tyyppi, ei tiedä koska saa nimmarin ja koska turpaansa, heh. Blaze on cool jätkä, jonka kanssa olisi mukava höpistä enemmänkin.

9. Kuinka monta kertaa olet nähnyt Maidenin konsertissa? Mikä on ollut paras keikka? Onko ajatus käydä tänä vuonna vielä jossain vai sitten kun tulevat seuraavaksi Suomeen vai onko keikoilla käynti homojen hommaa?

Todella vähän on keikkoja takana siihen nähden, kuinka kauan olen bändiä seurannut, eli ainoastaan kolme kappaletta. Eniten kyrsii AMOLAD-tourin missaaminen, mutta on tilanteita kun ei vaan homma onnistu. Paras keikka on tähän asti viime kesän Stadikan keikka. Koska Maidenilla ilmeisesti ei ole kovin monta rundia enää edessä, niin tulen olemaan paikalla aina kun Suomessa keikkailevat. Ulkomaillekin tekisi mieli, mutta rahatilanne ei anna myöten.

10. Keräiletkö Maiden matskua? Minkälainen kokoelma sinulla on? Maiden tatuoinnit ym. über-jutut?

En ole mikään himokeräilijä. Toki levyt/dvd:t löytyvät ja monta bändipaitaa jne, mutta mitään tatskoja en ole edes harkinnut ottaa. Ei ole mun juttu.

11. 2010 ja uusi Maiden albumi – minkälaiset odotukset ja ajatukset uudesta materiaalista?

AMOLAD oli niin loistava levy, että siitä on paha pistää enää paremmaksi. Olisi ehkä ollut tyylikästä lopettaa juuri tähän, mutta toivotaan että jätkät pistävät vielä yhden kovan lätyn ulos. Haluaisin nyt levyn, jolla on eeppisiä elementtejä, mutta ei enää 7-10-minuuttisia biisejä. Jotenkin AMOLAD oli täyttymys tällä osastolla ja nyt pitäisi pikkaisen vetää simppelimpään ilmaisuun. Mielenkiinnolla odottelen, mitä sieltä tulee.

12. Käytkö usein Rautaneidon sivuilla? Mikä sivuissa on mielestäsi parasta ja mitä toisaalta haluaisit vielä lisää ja kehittää?

Rautaneidossa käyn päivittäin, nimenomaan foorumilla. Pääsivustolla voisi pistää vaan lisää kolumneja, analyysejä levystä jne…

Parasta tosiaan on foorumi, jossa olen viihtynyt alusta asti. Samaan malliin jatketaan.

Kiitos Mika haastattelusta ja nautitiaan oluset, kun joskus seuraavan kerran törmätään!