Lokakuu 2009 – Aki Beast Doctor 661″ Jaatinen”

9.1.2010

Aki Beast Doctor 661 Jaatinen on todellinen wanhan liiton hevijäärä, joka on kannattanut hyvää asiaa jo pitkään.

1. Esittele itsesi. Kuka, mistä, ikä, perhestatus, koulutus, ammatti, harrastukset?

Aki Jaatinen, Ikä 41v. tällä hetkellä ja asun Forssassa tällä hetkellä. Aviossa ja kahden lapsen isäpuoli tän lisäks. Koulutukseltani merkantti. Harrastuksia on monia esim. Valokuvaus eli erilaiset maisemakuvat erilaisissa olosuhteissa ja paikoissa ja vaikeissakin valaistusolosuhteissa. Ja yökuvaus, erityisesti tykkään kuvata hautausmailla ja myös tähtitaivasta. Luen paljon esim. Historiaa esim. Suur miehistä, Hengellisistä asioista (Kristinuskoon liittyen), Sarjiksia, Tiedepitoista tekstiä ja jopa romaaneja. Tähtitiede on lähellä sydäntä. Omistan kaksi kaukoputkea: Dobson tyyppinen peiliputki mitat metrin polttoväli/20 cm pääpeilin halkaisija ja Pienen Liddlistä hankittu tietokone ohjattu Meade. Tulee katseltua joskus galakseja, planeettoja, komeettoja ja pimennyksiä ja tähtitaivaan kuvaamisen lisäksi pelkällä kameralla kuvaan tähdenlentoja. Musiikkia olen harrastanut 12 v. lähtien eka soittaen rumpuja muutaman vuoden ja sitten on ollut muutamia levyprojekteja missä lauloin ja lopuksi olin laulajana viimeksi eräässä Forssalaisessa lähinnä kasari heavy tyyppisessä bändissä. Suhteeni musaan on nykyään se että kuuntelen ja nautin ammatti heavy muusikoiden tuottamista hedelmistä ja joskus fiilispohjalta, joskus analysoin miten biisit on soitettu tai esim. joku instrumentti eri biiseissä.

2. Miten olet eksynyt Rautaneito.com sivuille? Koska tämä tapahtui? Kuinka usein käyt sivuilla? Olisiko mielessäsi kehitysehdotuksia sivustollemme? Tapaatko sivuston muita jäseniä oikeassa maailmassa?

En tarkalleen muista miten tulin törmänneeksi Rautaneitoon?! Senverran muistan että joku Maiden fani joka on kaverini puhui sivuista. Ja silloin aloin käydä sivuilla muutama vuosi sitten. En ole tapaillut ketään Rautaneidon väkeä.

3. Onko Iron Maiden suosikkiyhtyeesi, miksi? Kuinka pitkäaikainen kannattaja olet? Mitkä muut orkesterit saavat jalan vipattamaan?

Ehdottomasti Maiden on ihan best kaikista bändeistä. Olen kuullut Killers levyä jo ennen kun täytin 15 vuotta, mutta varsinainen fanitus alkoi 15-vuotiaana kun hankin Piece of Mindin kasettina. Jäin kerrasta koukkuun. Jotenkin melodiat koukuttavat kuin huume ja tykkään monimutkaisista biiseistä joita heillä on runsaasti, sekä lisäksi asiaan vaikuttaa myös se että biiseissä on erilaisia osia mikä tekee musasta myös mielenkiintoista. Lisäksi entisenä rumpalina tykkään Nickon tyylistä soittaa (soittaa tosi hyvin vaikeita juttuja) ja myöhemmin laulajana ollessani olen tietysti tykästynyt Brucen ääneen.(korkealta ja kovaa) ja miehissä on lavakarismaa ja vauhtia. Muista bändeistä voisin mainita: Black Sabbath; sekä Ozzyn aikakausi että Dion, Dio, Old Mans Child, Tourniquet, Deliverance, Bloodgood, Mortification, Stryper, Extol.Sitten on joitain Trash ja Black metal bändejä, mutta en rupea listaamaan kaikkia/ hirveästi vie tilaa ja määrä on suuri. Metallica.Blaze Bayley on vielä pakko sanoa. Kerran oon ollu keikalla ja se oli ihan vitun kova keikka. Ja levytkin on monet hyviä. Tykkään muutenkin miehen äänestä Maiden aikanakin ja Di`Annon kaudesta Killers on mielestäni parempi levy kuin Iron Maiden.

4. Mikä on suosikkialbumisi Maidenin kataloogista ja miksi?

Seventh Son of a Seventh Son. Erilainen levy. Hyvin mystisiä viboja aiheuttava. Soitannollisesti erittäin hyvin soitettu ja tuotettu ja mielestäni levyllä ei ole kun yksi tai kaksi huonoa biisiä eli Can I Play With Madness ja ehkä Evil That Men do, jälkimmäinen ei ole huono biisi, mutta, siihen on kyllästynyt. Musiikillisesti Moonchild, Seventh Son, Prophecy, Only The Good Die Young ja Infinite Dreams vetoavat tunteisiin ja ne toimii ja tempaa mukaansa.

5. Oletko koskaan nähnyt Maidenia livenä? Kuinka monta kertaa? Missä? Koska? Paras näkemäsi keikka?

1984 Vanha jäähalli Helsinki, 2000 Ruisrock, 2003 Hartwall Areena, 2006 Hartwall Areena ja 2008 Somewhere Back In Time kiertueella Olympia Stadikalla. Parhaat keikat on eka eli World Slavery Tourin keikka 5.11.1984. Kun se on mun eka ja hyvin tunnepitoisia(positiivisia sellasia herättäviä muistoja/Olin vasta 16v.) Mutta 2008 vuoden Hesan keikka oli vielä parempi, koska jotenkin se että miehet on vanhempina kypsempiä ja kokeneempia eli musta se vaikuttaa niin että homma toimii jo alusta alkaen loistavasti ja sellanen alkukankeus on pois, varsinkin Brucen äänestä.

6. Oletko koskaan tavannut bändin jäseniä tai yhtiön muita miehiä/naisia? Ketä, missä, miten tapaaminen meni, minkälaisia olivat?

Ainoastaan 25.4.2009. Hellässä Tampereella Blaze Bayleyn. Tilanteessa en paljon puhunut hänen kanssaan. Poseerasin erikseen vaimoni kanssa hänen vierellään kun toinen otti aina toisesta kuvan. Hän vaikutti lavalta tosi eläimeltä, lauloi hyvin ja sai yleisön tosi hyvin innostumaan ja mukaan showhun. Keikan jälkeen mielikuva on että hän on sydämellinen, englantilainen mukava ja inhimillinen kaveri ja älykäs.

7. Oletko virallisen Iron Maiden Fan Clubin jäsen? Jos olet, kuinka pitkäaikainen? Mitä mieltä olet FC:n toiminnasta?

Olin vain vuoden 2006. En ehkä oikein halua kuulua siihen virallisesti, koska mielestäni edut hintaan nähden on ehkä aika pienet? Kyllä sieltä on silti tullut tavaraa tilattua ja olen tyytyväinen tavaroihin joita olen tilannut, mutta, ei kaikki siellä myytävät tuotteet ole mua kiinnostavia.

8. Mitä mieltä olet Maidenin livelevyjulkaisupolitiikasta, kun lähes jokaisesta kiertueesta on viime vuosina ilmestynyt tuotos? Pidätkö sellaista touhua rahastuksena? Ostatko livelevyt?

No Rahastusta tai ei, niin olen senverran hardcore fani että ostan kaikki viralliset julkaisut ja kaikissa formaateissa missä ne julkaistaan!!!

9. Miten suhtaudut bootlegeihin? Jos omistaisit jonkun sellaisen (et tietenkään omista, koska nehän ovat laittomia), mikä olisi suosikkibootlegisi Maidenin keikoista?

En osaa sanoa? Ehkä Maiden England? Se on tullut hankittua epävirallisena dvd:nä. Se on muutenkin paras live julkaisu. Siis tarkotan nyt tätä video osastoa. Bootlegeissa on sekä hyviä että huonoja puolia ja ne on: hyvät: Jos on hyvälaatuinen kuvan ja äänen laatu ja hinta ei kauhean korkea; mikäs siinä/ huonona puolena tietysti on se että hinta korkea ja taso aivan surkea. Sillon tuntuu että on iskenyt kätensä kirjaimellisesti paskaan.

10. Keräiletkö Maiden matskua? Minkälainen kokoelma sinulla on? Onko sinulla Maiden tatuointia tai muuta HC-osastoa?

Mulla on kaikkea mahdollista: t-paitoja,muita vaatteita, Eddie-nukkeja, Seinälippuja, Lounasboxi, Eri Maissa julkaistuja vinyylejä, promo kuvavinyylejä, tavallisia vinyylejä, 7, 10 ja 12 vinyylejä, Kaikki cd:t erikseen cd:nä ja Eddies Head Box ja esim. Vielä Eddies Archieves boxi. Eli kai tästä jotain käsitystä saa?? Ja julisteitakin on. Yms kuvat: tarrat.Viinipikari, pelikortit>satsissa oli muutakin tavaraa. Neljä japani painosta cd:t: Somewhere in Time, Piece of Mind, X-Factor Mini lp japani painos ja Seventh Son of A Seventh Son japani painos. Tavaraa on aivan tautiset määrät. Senverran sanon että kun otin rautaneidon sivuilla osaa äänestykseen aiheesta paljon maiden kamaa en ollut ihan top kärjessä mutta heti seuraavien joukossa.

11. 2010 ja uusi Maiden albumi – minkälaiset odotukset ja ajatukset sinulla on uudesta materiaalista? Mitä arvelet, jääkö albumi Maidenin viimeiseksi studioalbumiksi?

Odotukset on ne että tehkää please se mitä Metallica teki!!! Eli palatkaa jotenkin vaikutteissanne sinne kultaiselle 80-luvulle jolloin mun mielestä on tehty parhaat levyt!!! Saattaa olla viimeinen levy ja oikeastaan toivonkin sitä, koska voisivat lopettaa kunnialla ettei tarttis kuolla saappaat jalassa. Nyt kun sen voi vielä kunnialla tehdä!!! Mutta saattavathan he jatkaa vielä kauankin kun se on jäänyt veriin ja vaikka siitä ei ehkä uskalleta kauheasti vieläkään puhua ääneen, niin tosiasiahan se on että bisnes on aina bisnes ja kuka hullu siitä luopuu kun saa kahjoilta faneilta rahat pois, kuten multa, kunhan jaksavat vaan vääntää kiertueilla.

12. Onko elämää Iron Maidenin jälkeen, kun bändi pistää pillit pussiin? Luuletko, että bändin jäsenet jatkavat sooloilua? Olisitko kiinnostunut Steve Harrisin soololevystä? Kolahtaako Bruce Dickinsonin soolomateriaali?

Brucen soololevyt ovat aina kolahtaneet!!! Niissä kaikissa on tosi hyviä biisejä. Elämää on sen jälkeen ja toivon että löydän bändin jota palvoa sen jälkeen!!! Kyllä mä uteliaisuudesta ostaisin Steve Harrisin soololevyn ainakin kerran ja jos se olis hyvä ja se jatkais sillä lailla, niin sitten jatkossa kans. Että sellasta.

13. Oletko menossa Poriin 8.8.2010 katsomaan Maidenia? Oletko menossa muille Maidenin keikoille vuoden 2010 aikana?

En valitettavasti mene nyt sinne Poriin kai? Ja syyt on yksinkertaisesti että ei oo oikeesti varaa kustantaa koko perhettä 3 henkeä ja en tykkää olla siinä tungoksessa kahta päivää ja kun ei oo varmuutta saisko niitä lippuja yhdeksi päiväksi. Huonon myynti ajan valitsivat. Joulun alla, valitettavasti ajattelen näin.

14. Minkälaisia terveisiä haluat lähettää kaikille fanaattisille suomalaisille Iron Maiden -kannattajille?

Sellaset terveiset että vaikka olen kristitty ja aivan Raamatullisesti uudestisyntynyt eli tullut uskoon vuonna 1986, en ole kireäpipo ja ei kannattais olla niin ennakkoluuloinen ihmiseen joka on uskossa Jeesukseen!!! Uskovat ovat tavallisia ihmisiä siinä kun muutkin ja ei kaikki ajattele että heavy on saatanan musaa ja ole tiukkiksia. Musta ja meidän perheen jäsenten mielestä ei ole mitään ristiriitaa uskon ja musamauan kanssa, vaikka jotkut kristityt ja ei kristityt uskovat tai luulevatkin niin. Suomessa on paljon mukavia uskovia hevareita ja myös muualla maailmalla. Jatkakaa samaa malliin ja nauttikaa täysillä maailman parhaasta bändistä, niin kauan kun iloa riittää ja toivon että sitä riittää vielä kauan. Maiden Rules.