Kesäkuu 2008 – Mika Häkälä

30.7.2008

Rautaneito.comin kesäkuun fani on pitkäaikainen Iron Maidenin ystävä Mika Häkälä, joka jo ammattinsa puolesta on tuikitarpeellinen kaveri keskustelupalstallamme. Mika on tavannut bändin jäseniä monesti ja etenkin Nicko McBrainin kanssa on synkannut hienosti. Ei ihme, sillä kyseessä on perinteisen pitkän kaavan mukaan Maideniin ihastunut elämänasenteeltaan myönteinen herrasmies.

1. Kuka ja mistä? (Ikä, ammatti, perhe, harrastukset ym.)

Mika Häkälä, Kotkasta. Ikää 34 vuotta, ammatti psykiatrinen sairaanhoitaja. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme poikaa sekä kultainen noutaja. Harrastuksina Iron Maiden kuuntelu, keikat ja keräily, futisjunnujen valmennus , koripallo ja talon remontointi sekä täällä Rautaneidon forumilla käyminen.

Jokaisen Maiden fanin tähtihetki – peukut Steven kanssa!

2. Maidenia vuodesta… Mistä kaikki lähti?

Kaikki lähti suoraan keikalta, menin kavereiden (terveiset Niko Nurmiselle ja Sami Rekolalle) pyytämänä 1986 Maidenin keikalle jäähalliin (Somewhere On Tour) ja se oli ”lekalla päähän”. Sen jälkeen olen ollut Maidenin mies. Oikeastaan ennen keikkaa en ollut kuullut kun Aces High, 2 Minutes To Midnight ja Powerslave- kappaleet. WASP kiinnosti ennen keikkaa enemmän kuin Maiden, kannatti lähteä!

3. Miksi? Minkä takia Maiden?

Ennen Maidenia ja toki vieläkin, kuuntelin KISSiä jolla oli kunnon show kuulemani mukaan. Sitten näin Maidenin ja show sekä musa vei mukanaan. Bändin tinkimätön linja vakuutti, KISS oli kuitenkin lähtenyt mukaan kilpajuoksuun Bon Jovin ja muiden poppibändien kanssa. Maiden ei tee kompromissejä vaan on tinkimättömästi pitänyt oman linjansa läpi vuosien. Siinä se.

4. Mottosi

Aina kun aiheuttaa puhetta ja paheksuntaa muissa – on onnistunut tehtävässään

5. Paras Maiden-aiheinen muisto (voi laittaa useampiakin)

Parhaita muistoja; jokainen keikka, etenkin 1993 Real Live Tour Göteborgissa jäi ”Brucen viimeisena kiertueena” mieleen. Bändin jäsenten tapaamiset.

Mika Blazen kanssa vuonna 1998

6. Suosikkialbumi perusteluineen

Kyllä se varmaan on Powerslave. Ihastuin ensin näihin pitkiin biiseihin ja niiden kitarasooloihin Powerslave ja Rime vei jalat alta. Rimen kuuleminen SIT keikalla v. 1986 vain vahvisti ajatuksiani siitä että nämä äijät osaa soittaa ja heillä on pokkaa vetää tälläisiä pitkiä biisejä livenäkin. Aces High toimii aina. Mieletön biisi ja sitäkin oli kiva kuulla taas livenä. Levyn kansitaide on todella laadukasta ja sitä oli kiva tutkia varhaisteininä.

7. Oletko Fan Clubin jäsen?

Joo, netti fc:n jäsenyys on.

8. Oletko koskaan tavannut bändin jäseniä?

Olen tavannut v. 1990, 1992, 1998, 1999, 2005, 2006, ja 2008. Brucea sooloaikoinaan 1994, 1996 ja 1998. Paul Di Anno tullut tavattua myös pariin kertaan. Olen onnistunut osittain moukan tuurilla ja sitten tiedolla bongaamaan Maiden heput noinkin monta kertaa. Ensimmäinen kerta oli siis 1990 No Prayer Tourilla, kun oikaistiin keikalle Hotelli Intercontinentalin pihalta ja eteemme ajoi Chevy Van. Sieltä tupsahti ulos Steve Harris. Siinä sitten me finninaamat ihmeissämme pyydettiin idolilta johonkin paperin palaan hädissämme nimmarit kuulakärkikynällä. Steve kaivoi tussin taskustaan ja raapusti sillä nimmarit. Aika pitkälle se on vaan morjens morjens-pohjalta. Jotenkin se oma tähti hetki ajoittuu 98-99 ajoille. Olimme vaimon kanssa häämatkalla Lontoossa keväällä 1998. Törmäsin Nickoon Heathrown lentokentällä. Esittelin itseni ja vaimoni ja Nicko kohteliaana paiskasi käsi päivää, oli menossa johonkin Espanjaan pelaamaan futista ja promoamaan Virtual XI levyä ja sanoi odottelevansa Janickia. Siinä hetki turistiin ja nimmarit tuli pyydettyä. Kotiin päästyäni luin hesarista että Nicko, Janick ja Blaze olisivat viikon sisällä silloisessa Planet Hollywoodissa promoamassa Virtual XI:ta. Menin paikalle ja Nicko muisti minut Heathrowsta ja lähetteli vaimollekin terveisiä . Tapasin herran sitten vielä syksyllä keikan yhteydessä jolloin Nicko muisti minut hyvin ja ihmettelin kun muisti vielä Ed Hunter-tourillakin 1999. Nicko istuskeli pitkät tovit hotellin aulassa ja selaili mukanani ollutta Best of the Beast lp-version isoa kirjaa ja katseli kuvia ihmeissään ja totesi ettei edes muista nähneensä kaikkia kuvia, joita Riggs on Eddiestä piirtänyt.

”Howdy partner!”

9. Kuinka monta kertaa olet nähnyt Maidenin konsertissa? Mikä on ollut paras keikka?

17 kertaa on tullut käytyä. Kaikki keikat ovat olleet hyviä, mieleen ovat painuneet 1986, 1993, 1995 (Eka Blazen veto) sekä sitten 1999 (reunion) ja nämä history-keikat 2005 ja 2008. AMOLAD kiertue oli setin puolesta hyvä! Yhtä keikkaa joka olisi paras, en pysty sanomaan, kun jokaisessa on ollut jotakin hyvää.

Mika Mr. Steve Harrisin kanssa vuonna 2006

10. Olenko ymmärtänyt oikein, että keräilet nimikirjoituksia?

Joo keräilin ennen tiiviimmin, kun asustelin Helsingissä. Nyt olen keskittynyt lähinnä itselle tärkeisiin juttuihin. Lapset seuraa mukana ja vanhin poika keräilee kanssa nimikirjoituksia.

Kiitoksia Mikalle vastauksista!