Joulukuu 2010 – Pauli Wrathchild.” Repo”

23.2.2011

Johtaja Pauli Repo heiluu Rautaneito.comin foorumilla nickillä Wrathchild ja on sivuston joulukuun 2010 kuukauden fani. Tässä seuraavassa stoorissa hänen mietteitään helmikuussa 2011 (edelleen päätoimittajan käsittämätön ahkeruus aiheuttaa tällaista pientä ajan uudelleen järjestelyä).

1. Esittele itsesi. Kuka, mistä, ikä, perhestatus, koulutus, ammatti, harrastukset?

Morot! Oon Pauli Repo, 24-vuotias opiskelija Jyväskylästä. Viidettä vuotta nyt opiskelen fysiikkaa Jyväskylän yliopistossa, ja näillä näkymin pääsen seuraavat 40 vuotta kuuntelemaan valopäiden ankaraa v*ittuilua. Elikä siis opettajaks olis tarkotus valmistua.

Harrastuksiin kuuluu lenkkeily, salibandy, penkkiurheilu, musiikin kuuntelu ja keikoilla käynti. Niin ja ihan vaan joskus myös oluen juonti musiikin kuuntelun lomassa 🙂

Pitkän matkan juoksijan yksinäisyys selvästi viehättää Paulia!

2. Miten olet eksynyt Rautaneito.com sivuille? Koska tämä tapahtui? Kuinka usein käyt sivuilla? Olisiko mielessäsi kehitysehdotuksia sivustollemme? Tapaatko sivuston muita jäseniä oikeassa maailmassa?

Hammerin kautta tuli tänne joskus vuonna 2004 eksyttyä ja siitä lähtien olen pyrkinyt mahdollisimman säännöllisesti sivustolla vierailemaan. Viime aikoina kirjoittelu on jäänyt harmillisenkin vähälle, mutta foorumin lukemista olen kuitenkin harrastanut melko aktiivisesti. Muita sivuston jäseniä tulee nähtyä varsinkin keikoilla sekä festareilla. Hammeria, Victoriaa sekä Paddya tulee sitten nähtyä useinkin.

3. Onko Iron Maiden suosikkiyhtyeesi, miksi? Kuinka pitkäaikainen kannattaja olet? Mitkä muut orkesterit saavat jalan vipattamaan?

Kyllähän tuo on. Syy on se, että ne vaan tekee omaan makuuni parhaat kappaleet. Tuntuu, että herrojen biisien tekeminen, ja meikän musiikkimakuaisti on viritetty lähes naurettavan tarkasti samalle taajuudelle. Varsinkin Maidenin kitaramelodiat on aina iskeny todella lujaa, ja Steven bassosoundihan nyt on ihan ylivoimanen. Siihen sit päälle Brucen vokaalit, ja loistavat soolot ni naminami vaan 🙂

Kahta en vaihda, toinen on Guiness!

Oon kuitenkin Maidenin suhteen vähän myöhäisherännäinen, ja vasta vuodesta 2003/2004 oon Maidenia kuunnellu. Siitä lähtien se on sitten ollutkin parasta musiikkia mitä tiedän. Hammer soitti mulle sillon joitain biisejä, ja ihan totaalisen hurahduksen bändiin sai aikaan Judgement of Heaven.

Muita loistavia bändejähän on vaikka miten paljon, mut Running Wildin, King Diamondin, Mercyful Faten, Black Sabbathin, Judas Priestin ja Deathin vois tässä vaikka mainita.

4. Mikä on suosikkialbumisi Maidenin kataloogista ja miksi?

Tässä kohtaa täytyy puntaroida erittäin tarkasti Somewhere in Timen ja Powerslaven välillä. Jos tarpeeks tarkka vaaka tähän puntarointiin löydetään, niin se kallistuu niukasti Somewhere in Timen hyväksi. Siltä löytyy mun mielestä kokonaisuutena parhaat biisit, ja lisäks vielä parhaat kitarasoolot.

5. Oletko koskaan nähnyt Maidenia livenä? Kuinka monta kertaa? Missä? Koska? Paras näkemäsi keikka?

10 kertaa on tullut Maiden livenä todistettua.

2005: Hartwalilla kahesti

2006: Hartwalilla kahesti, kerran Tampereen Hakametsässä, ja Rautaneidon reissulla Milanossa

2008: Stadikalla, Ratinassa ja Graspopissa

2010: Porin Sonispheressa

Parhaat näistä on ollu nostalgian puolesta tietysti toi eka, yleisön puolesta Milano, ja bändin puolesta Porin keikka. Toi Porin keikka oli ihan mielettömän loistava ja paras keikka mitä oon koskaan nähnyt. Tähän voi vaikuttaa myös se hirmumyräkkä ja siitä aiheutunut odotus. Olihan vaan perkeleen hienoa sillon kun se keikka kaiken odottelun, ja epävarmuuden jälkeen vihdoin starttas.

6. Oletko koskaan tavannut bändin jäseniä tai yhtiön muita miehiä/naisia? Ketä, missä, miten tapaaminen meni, minkälaisia olivat?

2006 ekan Hartwalin keikan jälkeen Steve ja Janick tuli nähtyä jossain irkkubaarissa (O`Malleys?). Eipä siinä paljoa pystyny/kerinny jutteleen mut lepposilta kavereilta vaikuttivat. Kuvat ja nimmarit tottakai otettiin, ja hirveessä syvä jäässä sönkkäsin niille siinä jotain et ”It was a great gig, see you tomorrow”.

Tällaista miesrakkautta löytyy löytyy yleensä keikan jälkeen irkku pubista!

Sit Rod tuli Milanon keikan jälkeen Rautaneidon porukan kanssa yhteiskuvaan, mutta eipä senkään kanssa ollu pahemmin aikaa turista siinä.

7. Oletko virallisen Iron Maiden Fan Clubin jäsen? Jos olet, kuinka pitkäaikainen? Mitä mieltä olet FC:n toiminnasta?

Eipä oo tullu jostain syystä Fan Clubiin liityttyä, joten en osaa oikein mitään sen toiminnastakaan sanoa. Joku päivä vois ehkä liittyä.

8. Mitä mieltä olet Maidenin livelevyjulkaisupolitiikasta, kun lähes jokaisesta kiertueesta on viime vuosina ilmestynyt tuotos? Pidätkö sellaista touhua rahastuksena? Ostatko livelevyt?

Ainahan esim. uuden levyn biiseistä on hauska saada liveversiot jossain muodossa. Mielestäni on siis ihan ok, että ainakin uuden levyn kiertueilta julkaistaan livet. Lisäksi joku Flight 666 oli ehkä kovin dvd ikinä, ja uskon että moni fani näitä uusia julkaisuja (ainakin itse) haluaa. En siis siinä mielessä pidä sitä rahastuksena. Senkun julkaisevat kyllä mää ne ostan 🙂

9. Miten suhtaudut bootlegeihin? Jos omistaisit jonkun sellaisen (et tietenkään omista, koska nehän ovat laittomia), mikä olisi suosikkibootlegisi Maidenin keikoista?

Ne on hyvä tapa päästä näkemään bändiä sellaisilla kiertueilla mistä ei ole dvd-julkaisua, eikä varmaan sellaista koskaan tulekaan. Hirveän paljoa en ole niitä nähnyt/kuullut, mutta Pariisin vuoden 86 keikka taitaa näkemistäni olla paras. Settilista on siinä jotain todella huikeaa kun on 3 omaa suosikkibiisiä (Hallowed,Phantom ja Rime), sekä lisäks vielä mukavasti matskua Somewhere in Timelta.

10. Keräiletkö Maiden matskua? Minkälainen kokoelma sinulla on? Onko sinulla Maiden tatuointia tai muuta HC-osastoa?

En varsinaisesti keräile. Kaikki studiolevyt, livelevyt ja dvd:t ostan kyllä, mutta itselleni riittää yksi versio kutakin. Näiden lisäksi Maidenin paitoja löytyy jonkin verran, ja eräiden tahojen mukaan meikällä onkin aina Maidenin paita päällä. Tämähän ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä onhan mulla joskus RW:n paitakin =)

11. Mielipiteesi Maidenin tuoreimmasta studioalbumista The Final Frontier – minkälaiset odotukset ja ajatukset sinulla oli uudesta materiaalista ja täyttyivätkö ne? Mitä arvelet, jääkö albumi Maidenin viimeiseksi studioalbumiksi?

Kyllä lähtee!! Odotukset oli melko korkealla, mutta ne täyttyivät hyvin. Oikeastaan kaikki biisit, Alchemistia lukuunottamatta, ovat enemmän tai vähemmän mainioita. Varsinkin When The Wild Wind Blows, The Talisman ja Starblind kestävät vertailun oikeastaan ihan minkä tahansa biisin kanssa. Etenkin Wild Wind on noussut koko ajan paremmaksi ja varsinkin kyseisen biisin introon on muodostunut erittäin paha addiktio. Kokonaisuutena siis erittäin vahva levy, jonka edelle Maidenin levyistä ajavat mielestäni varmuudella ainoastaan Somewhere in Time, Powerslave, A Matter of Life and Death, Seventh Son sekä Piece Of Mind.

12. Onko elämää Iron Maidenin jälkeen, kun bändi pistää pillit pussiin?

Ei.

Tuo oiskin ollu sopivan dramaattinen vastaus, mutta jatketaan nyt kuitenkin vähän. Kuten varmasti monella muullakin Maiden fanilla joka ei ole vielä Brucen soolokeikkaa päässyt livenä todistamaan, myös itselläni tämä olisi yksi suurimpia musiikkiin liittyviä unelmia. Uskon, että ainakin Bruce kunnossa pysyessään jatkaa musiikin tekoa, ja keikkailua Maidenin lopetettua. Sitä paitsi ei se Maidenin musiikki mihinkään häviä. Eikun vaan kauppaan, olutta mukaan ja siitä Rock in Rioa katsomaan hyvällä porukalla. Siinä ”muutaman” oluen jälkeen mukana laulaessa ja ilmakitaroidessa ei enää tajuakkaan ettei ookkaan oikeesti siellä keikalla 😀

13. Oletko menossa Olympiastadionille 8.7.2011 katsomaan Maidenia? Oletko menossa muille Maidenin keikoille vuoden 2011 aikana?

Stadikalle ollaan menossa suurella innolla. Odotukset ovat pilvissä kuten aina Maidenin keikoille mentäessä, ja uskon että ne täyttyvät taas kerran. Muille Maidenin keikoille ei valitettavasti taida budjetti riittää tällä kertaa 🙁

14. Minkälaisia terveisiä haluat lähettää kaikille fanaattisille suomalaisille Iron Maiden -kannattajille?

Keikalla nähdään, hoilataan yhdessä biisit mukana ja vedetään erittäin tiukat ilmakitarasoolot!

15. Mikä on sinun mottosi?

Elämä on hauskempaa, kun osaa iloita pienistäkin asioista!

Kiitos Paulille haastattelusta!