Helmikuu 2008 – John Stevehunter” Miles”

3.2.2008

Rautaneito.comin helmikuun kannattaja on skotti, joka on ollut mukana lähellä bändiä aivan alusta alkaen. John Miles on tuttu kasvo monilta keikoilta ympäri maailmaa ja avoimena luonteena hyvinkin helposti lähestyttävä. Itse tutustuin rempseään ukkoon Prahassa paikallisella terassilla Maiden paidasta tunnistaen alan mieheksi ja yks kaks päätin vaihtaa kuulumisia. Samalla reissulla John oli tekemässä jonkinlaista dokumenttia Maiden-faneista kameroineen, johon itsekin jotain haastattelun tynkää yritin antaa savuisessa ja meluisassa Hells Bells Pubissa Prahan sydämmessä jo melko liikuttuneessa tilassa halvasta ja hyvästä tsekkiläisestä pilsistä johtuen. Dokumentti on ilmeisesti vielä kesken ja julkaisematta.

Kuka ja mistä päin olet?

Olen John Miles Edinburghista Skotlannista. Monet Maiden fanit tuntevat minut STEVEHUNTER nickillä Iron Maidenin virallisten sivujen keskustelufoorumilta. Teen työkseni tutkijan hommia lääketieteellisen tutkimuksen alalla. Harrastan matkustelua, kauhufilmejä ja Doctor Whon tsekkailua.

I know, captain, that you've done this work before

Maidenia vuodesta… Mistä kaikki lähti?

Olen seurannut bändiä 28 vuotta. Serkkupoika antoi kasettikopion The Soundhouse Tapesista ja olen ollut siitä asti koukussa.

Miksi? Minkä takia Maiden?

Pidin kielikuvista, biisien teemoista ja aiheista.

Mottosi

I love it I do

Paras Maiden-aiheinen muisto

Useita tulee heti mieleen, enkä oikein osaa valita niistä parasta. Maidenin näkeminen World Slavery Tourilla vuonna 1984 oli mahtavaa, Donington 88 oli ensimmäinen kerta festareilla, Pariisi 1999 taas ensimmäinen kerta keikalla ulkomailla. Myös ensimmäiseltä keikalta New Yorkista 2004 on jäänyt hienot muistot.

Sitten olin lavalla Maidenin kanssa Pariisissa 2003 ja hieno kokemus oli myös kiertueen eka keikka Prahassa 2005, jossa tapasin paljon uusia kavereita. Uskoisin, että kaikenlaisten uusien juttujen kokeileminen suosikkibändisi kanssa ja muutamien erittäin asiallisten tyyppien kanssa jää muistoihin ainiaaksi. Olen tavannut todella paljon muita faneja vuosien aikana ympäri maailmaa, joilla kaikilla on se sama intohimo. Oikeasti ei ole mitään väliä, että vaikka mitä oheistoimintoja saat, parasta nautintoa on katsoa suosikkiyhtyettäsi mielenkiintoisissa paikoissa ystäviesti kanssa.

Skottilais-suomalaiset viskibassot ry

Suosikkialbumi

Piece Of Mind, vaikkakin olen ollut fani vuodesta 1980 ja nähnyt bändin useita kertoja, pakkomielteeni keräilyn suhteen (kaikki formaatit ja bootlegit) alkoi tämän albumin myötä. Kansitaide ja biisit kuten Where Eagles Dare, Revelations, Still Life ja To Tame A Land jättivät vaan niin lämpimän fiiliksen.

Oletko Fan Clubin jäsen?

Kyllä olen, tosin FC oli aika ruvella muutaman vuoden, mutta nyt se on paljon paremmassa kuosissa ja jäsenille on paljon hyviä etuja clubiin kuulumisesta.

Oletko koskaan tavannut bändin jäseniä?

Olen tavannut bändin äijät kaikki useita kertoja. Nickon mm. rumpuklinikoilla ja junassa. Myös Blaze ja Clive ovat tuttuja.

Kuinka monta kertaa olet nähnyt Maidenin konsertissa? Mikä on ollut paras keikka?

Yhteensä 72 keikkaa 27 vuodessa. Paras keikka joku seuraavista useista eri syistä: Donington 88, Pariisi 99, Edinburgh 84, Pariisi 2003, New York 2004, Praha and Hammersmith 2005 jne.

Huonoin keikaus oli Belfastissa 1996, koska halli oli puolityhjä eikä Maiden oikein uponnut yleisöön sinä iltana.

Oletko menossa katsomaan Maidenia tänä vuonna? Missä?

Kyllä vaan, käyn katsomassa 22 keikkaa yhteensä. Keikkakalenterini näyttää tältä: Perth, Melbourne (x2) , Sydney (x2), Brisbane, Yokohama, Tokyo, New Jersey, Graspop, Paris (x2), Twickenham, Tukholma, Helsinki, Tampere, Göteborg, Horsens, Wacken, Ateena, Assen ja yksi vielä…

Tuo yksi vielä taitaa olla jo Johnilla tiedossa, mutta mies ei paljasta. Olisikohan Brixton tai joku muu pienehkö mesta jo varattu kiertueen viimeiseksi illaksi pienen specialin takia…