Elokuu 2008 – Jaakko Hänninen

7.8.2008

Jaakko Hänninen on Rautaneito.comin elokuun fani. Jaakon tribuuttibändi The Coverslaves on tässä kuussa hyvinkin ajankohtainen, koska bändi järjestää Tampereen YO-talolla isot Maiden-aiheiset kekkerit.

1. Kuka ja mistä? (Ikä, ammatti, perhe, harrastukset ym.)

Jaakko Hänninen, 35v ja Tampereen kupeessa Lempäälässä asustelen.

Tampereella olen ollut vuodesta 97 asti, mitä ennen asuin jokusen vuoden Jyväskylässä ja sitä ennen lukion loppuun asti pienellä paikkakunnalla nimeltä Rautalampi eli Savosta olen alunperin. Olen toiminut kymmenisen vuotta IT-alalla. Perhettä on kihlatun ja koiran (Papu, 8 kg) verran. Harrastuksena on lähinnä The Coverslaves ja Purplestone -yhtyeiden pyörittäminen ja elokuvat & DVD boxit.

2. Maidenia vuodesta… Mistä kaikki lähti?

Jostain Powerslave-levyn ilmestymisestä asti, vuodesta en ole ihan varma. Serkkupoika kiikutti minulle ko. kasetin ja se oli menoa sitten välittömästi.

3. Miksi? Minkä takia Maiden?

Loistavat biisit, soittajat, soundit, levyn kannet, grafiikat ja suurin piirtein kaikki. Niin ja tietysti mahtavat lavarakennelmat ja keikkojen energisyys. Mielestäni Maiden on aika epätyypillinen hevibändi monella tapaa, vaikka sitä korkealta ja kovaa tavaraa sieltä paljon löytyykin. Omaperäisyyttä löytyy lähtien basistin ja rumpalin soittotyylistä sekä Dickinsonin laulutavasta. Vaikka soittajilta löytyy taitoa vaikka muille jakaa, niin biisit maltetaan tehdä silti niin, että keskitytään enemmän kappaleeseen kuin taitojen esittelyyn. Kitarakuviot on selkeitä ja iskeviä ja papukaijamerkki vielä tuplakitaraharmonioille. Syitä on aika loputon lista.

Lisäksi Yhtye pystyy myös uusiutumaan, vaikka tietyt Maiden elementit säilyykin. Pari viimeistä studio ja livelevyä on aivan killereitä, vaikka ovatkin tyyliltään aika kaukana Powerslaven ajoista. Sinällään ihan puhdasverinen hevidiggari en ole, vaan muita suosikkiyhtyeitäni löytyy sitten myös muista genreistä kuten Jethro Tull ja Genesis progen puolelta sekä yhtyeet, joissa Ismo Alanko on vaikuttanut.

Täytyy vielä mainita sopiva annos huumoria musiikissa ja esiintymisessä yleensäkkin. Tämä onnistuu mielestäni englantilaisilta yleensä paremmin kuin amerikkalaisilta, joskin poikkeuksia löytyy.

Jaskan soolo lähtee sydämestä!

4. Mottosi

Aina kannattaa yrittää ja kysyä!!!

5. Paras Maiden-aiheinen muisto (voi laittaa useampiakin)

– Tietysti ensimmäinen Maidenin keikka eli Jäähalli, Helsinki 12.

Marraskuuta 1990. Ainoa mikä keikassa suretti oli Adrian Smithin puuttuminen.

– Matter of Life and Deathin läpiveto livenä oli myös hieno kokemus.

Toimi levyllä ja livenä, vaikkei yleisö ehkä ihan siinä määrin syttynytkään kuin vanhoista klassikoista.

– Ja tietysti molemmat tämän kesän Maidenin keikat, joista Tampere oli ehkä himpun parempi syystä että soundit oli hivenen selkeämmät ja bändikin näytti pirteämmältä. Liekö ollut baari-ilta ennen Helsingin keikkaa 🙂 Fear Of the Darkin tilalle olisin toivoinut vaikka Stranger In a Strange Land biisiä tai Caught Somewhere In Timea. FOTD on toki loistava biisi.

– The Coverslavesin keikoista täytyy mainita vielä Heinäkuussa (12.7) heitetty keikka Rautalammilla DTC-klubilla. Vedettiin kaksi setillistä Iron Maidenia ja yleisö oli myyty jo toisesta biisistä asti ja lauloi monet biisit mukana kuten Fear Of the Dark ja Heaven Can Wait. Encoreksi vedettiin The Trooper ja sen jälkeen painuttiin takahuoneeseen ja todettiin että nyt ollaan niin puhki, ettei enää pysty. Huuto vaan jatkui ja jatkui ja lopulta tuli baarimikko anelemaan, että ettekö te voisi tulla nyt soittamaan vielä jotain, ennen kuin ne hajottaa paikan.. Bändi ja ainakin itse leijuin vielä monta päivää tuon jälkeen.

6. Suosikkialbumi perusteluineen

Powerslave, Somewhere In Time tai Seventh Son of a Seventh Son.

Minkähän noista nyt valitsisi. Live After Death voisi olla myös.

Sanotaan kuitenkin Powerslave, se kun oli ensimmäinen johon tutustuin.

Vaihtelee fiiliksen mukaan.

7. Oletko Fan Clubin jäsen? Jos olet, koska olet liittynyt? Mitä mieltä olet Iron Maidenin Fan Clubista?

Kyl! Fan Club on varsin mainio ja ylipäätäänkin Maidenin tapa huomioida ja arvostaa faneja. Liityin reilu pari vuotta sitten.

8. Oletko koskaan tavannut bändin jäseniä?

Nope, mutta Adrian Smithille voisi kyllä oluen ääressä mielihyvin selostaa paljonko kaikkien soittopelieni hankinta on kustantanut ja montako tuntia aikaa on palanut…ja kaikki alunperin Powerslave-levyn loistavien kitarointien ansiosta.

Riffittelyä Hännisen malliin

9. Kuinka monta kertaa olet nähnyt Maidenin konsertissa? Mikä on ollut paras keikka?

Kuudesti. Sanotaan nyt vaikka Matter Of Life And Death 2006 Helsingissä. Kaikki keikat ovat olleet hienoja ja toivottavasti näitä tulee vielä monta lisää.

10. Olet Iron Maiden tribuuttibändi The Coverslavesin kantava voima.

Turhaa tietenkin kysyä, että mistä innostus bändin pystyttämiseen on lähtenyt, mutta kerro hieman omin sanoin bändistä.

The Coverslaves on kerrassaan mainio porukka, jonka kanssa viihtyy keikoilla, kämpällä ja kämpän ulkopuolella. Kaikki soittajat ovat niin samanhenkisiä, että oikein mistään asiasta ei suurempaa erimielisyyttä tule ja asiat tapahtuu usein melko automaattisesti. Porukka on kehittynyt viime aikoina kovasti, mihin on auttanut lisääntynyt keikkailukin.

The Coverslaves räjäyttää Tampereen 22.8.08!

Bändiä perustaessani luulin, että biisit olisi saatu iskuun nopeammin, mutta kyllä siinä on kovasti työtä ollut. Oikeastaan vasta nyt keikkojen myötä kaikki on alkanut loksahtelemaan kohdalleen.

Kevätpuolella heitetty Piipporock-keikka oli jo varsin hyvä, mutta nyt heinäkuussa tehty Rautalammin keikka ylitti sen selkeästi. Nyt treenaillaan parhaillaan kuumeisesti elokuista Tampereen Yo-talon keikkaa varten.

Tampereen Yo-talon keikka niputtaa yhteen sen, minkä vuoksi kitaransoiton ylipäätään aloitin eli kyseessä on henkisesti aika isosta jutusta. Ja selkeä etappi se on varmasti myös bändin uralla eteenpäin. Tässä auttaa myös Seppäsen Erkin mukaan saaminen tälle keikalle, Erkki kun vetää korkeimmatkin biisit upeasti. Hienosti vetää myös Snellmannin Pekka ja ensimmäinenkään setti ei ole pelkkää Di´Annoa ja Bayleytä, vaan esim. loistava Heaven Can Wait kuullaan siellä varmasti!!

Tarkoituksemme on keikkailla jatkossa säännöllisemmin.

11. Järjestätte kohtuuisolla riskillä omat Maiden kekkerit Tampereella 22.8. Henkilökohtaisella tasolla nostan hattua tämänlaisille jutuille, koska persneton vaara on selkeästi olemassa ja toivon, että yleisöä tulisi paljon, koska fiilistä varmasti saliin saadaan. Onko lippuja mennyt ennakkoon hyvin?

Toivottavasti tuon edellisen keikan huima fiilis toistuu…etenkin kun Tampereen Yo-talon puiteet on todella hienot. Niin ja vedettävä settilista!!! Sinne pyritään järjestämään valot, savukoneet ja kaikki mahdollisuuksien mukaan, mihin ei aivan pikku paikoissa pysty jo pelkän tilan puutteen vuoksi. Yo-talon keikan riski otetaan pitkälti noiden upeiden puitteiden vuoksi, vaikka pikku paikkojen hikisessä tunnelmassa on oma viehätyksensä. Ainakin kerran vuodessa on hienoa päästä vetämään vähän isommolla areenalla. Olisihan se tietysti hienoa nähdä Tampereen Yo-talolla 400 bilettävää kuuntelijaa loppuunmyydyssä konsertissa 🙂

Ennakkomyynti aloitettiin jo alkukesästä ja tiedän vain, että ennen Juhannusta myynti ei kovin huimaa ollut. Tämä johtuu varmasti mm. siitä, että laajempi markkinointi aloitetaan vasta nyt. Lisäksi ennakkolippujen hintaa laskettiin porkkanaksi ovelta ostettavia halvemmaksi. Uskoisin, että kyllä sinne lopulta saadaan väkeä varsin kiitettävästi.

Joka tapauksessa odotettavissa on hieno keikka!!!