Road trip – päivä 6

23.7.2019

Andenes – Reine 332 km

Aamukaffella hotellin edessä ollessa autolta pääsi taas normaalisuoritus eli 5 minuutin ujellus sisältä. Kuskilla ei tällä kertaa verenpaine noussut jostain syystä lainkaan eikä ylimääräistä hikoiluakaan ilmennyt. Kaikkeen tottuu 🙂

Puolilta päivin lähdettiin köröttelemään Lofootien toiseen päähän kohti Moskenesin kunnassa sijaitsevaa Reinen kalastajakylää. Melkoinen menomesta, 314 asukasta. Alkumatkasta sää oli pilvinen, vähän ripsauttu vettäkin ja monien vuorien huiput olivat pilvien peitossa. Loppumatkalla otettiin katto veks autosta, kun sää kirkastui. Edes takaluukun kolahdus päähän ei saanut viilipyttynä ollutta kuskia kiihtymään.

Tämä oli selkeästi hienoimpia reittejä, mitä on tullut autolla cruisailtua. Tiet hyvässä kunnossa ja paljon sopivissa kohdissa erilaisia levähdyspaikkoja, joista voi ihailla Norjan vuoristoa.

Reitillä maisemat olivat todellakin kohdallaan ja aikaa meni yli 7 tuntia, kun pysähdyttiin ainakin 10 kertaa. Muutenkin vauhti ylitti 80 km/h todella harvoin, koska tiellä on matkailuautoja ja busseja niin matkanteko on sellaista leppoisaa cruisailua. Meillä on takarenkaat niin helvetin vanhatkin ja polleja tarpeeksi niin lähtee perä muutenkin helposti irti. Kuuden kilsan tunnelissa totta kai hiukan kuunneltiin V8:n jytinää, mutta siinäpä ne hulluttelut.

Palttiarallaa parituhatta kilsaa ajeltu ja matka on mennyt kuin siivillä myös apukuskin mielestä. Joskus annetaan apukuskin valita musiikkiakin, kun on ollut kiltisti. Tällä kertaa taas erittäin positiivinen yllätysvalinta Amon Amarthin viikinki heavy sopi kuin nyrkki silmään tähän ympäristöön. Kyllä sillä on aina välillä pelisilmää 🙂
Pearls of swine bereft of me
Long and weary my road has been
I was lost in the cities
Alone in the hills
No sorrow or pity for the leaving
I feel
I am not your rolling wheels
I am the highway
I am not your carpet ride
I am the sky
Friends and liars don’t wait for me
I’ll get on all by myself
I put millions of miles
Under my heels
And still too close to you
– Chris Cornell –

 

E10 on hieno pätkä pöristellä. Taivas näyttäisi putoavan niskaan kohta.

Loppumatkasta alkoi tulla useampi hieno beach vastaan, jossa yhdellä käytiin vähän käppäilemässäkin. Vesi ei ollut niin kylmää kuin olisi luullut, mutta uimaan asti ei tällä kertaa menty, kun ei ollut pyyhettä mukana. Muuten olisi tietenkin menty 🙂

Yöksi tultiin erikoiseen Catogården-nimiseen hipahtavan tuntuiseen kommuuniin, joka kattaa 10 huonetta vanhassa talossa. Yhteiset vessat ja suihkutilat sekä aamulla tarjolla tunnin joogaakin. Meikäläinen ei nyt varmaan ehdi, kun meillä on kuitenkin aamulla Corvetten kanssa varashälytin-jumppa.

Tuossa korkeimmassa talossa oli muuten paikallinen poliisilaitos, jossa Jesper, Kasper & kumppanit katsovat meidän perään. Tällä reissulla ei ole saatu vielä kertaakaan rapsujakaan.

 

Rannalla ei turhaa ruuhkaa ollut. Jotenkin maaginen mesta, kun yht’ äkkiä vuoristossa pujottelun jälkeen tulee tällainen paratiisimainen ranta keskellä ei mitään ja saa olla ihan omissa oloissaan.
Reine on rauhallinen kalastajakylä, jossa pari kuppilaa, kauppa ja bensa-asema. Ympäröivät maisemat ovat kyllä upeat.