Road trip – päivä 12

29.7.2019

Valldal – Geiranger – Dalsnibba – Bergen – Sund 440 km

10,5 tuntia tehtiin sunnuntaina matkaa kaikkine pysähtymisineen, joita olikin aluksi tosi paljon. Silti matka meni yllättävän kepeästi. Vetastiin ilman katto auki koko pätkä. Viimeisten 10 km aikana vähän meinasi ripsauttaa vettäkin, mutta muuten oli aikas hellettä.

Kauniissa sunnuntaiaamussa vuonon rannalla nautitun aamupalan jälkeen pakattiin taas kamat ja lähdettiin liikenteeseen. Reitin alkupätkä olikin varmasti kauneinta Norjaa tiedossa. Geirangerille päin ajeltiin Harrikka-letkan keulilla rauhallisesti. Pitkät laskut mentiin pienellä vaihteella siten, että jarrut eivät palaisi. Mutkapätkää ja kuvauksellista maisemaa olikin sitten koko rahan edestä tarjolla. Pysähdyttiin Geirangerilla syömään ja jatkettiin Dalsnibballe noin 1500 metrin korkeuteen. Yli 30 asteen lämpö ja pitkät nousut lämmittivät konetta jonkin verran, mutta yli 106 asteen ei menty.    Dalsnibba oli kokemisen arvoinen paikka ja kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa. Näkymät ovat todella upeat pitkälle lumisten vuorten yli sekä Geiranger-vuonolle päin.

Geiranger-vuonon näkymiä.
Näyttäisi olevan joku pienempi risteilijäkin vuonolla parkissa. Kartanlukija kuvaushommissa 🙂
Näkymiä Dalsnibbalta. Tie huipulle lähtee noin 1000 metrin korkeudesta ja noin 10 euron tiemaksua ottavat alkupäässä.
Äijät korkean paikan leirillä.

Rauhallinen alkumatka vähän yllätti meidät, kun laitoin naviin seuraavan yön majapaikan niin yli 350 kilsaa näytti olevan jäljellä. Loppumatka oli kuitenkin sellaista suht hyvin vetävää reittiä ja perillä oltiin Sundin kylässä sijaitsevassa Panorama Hotell & Resortissa puoli yksitoista. Autokin ilmoitteli saapumisestamme iloisena, kun vahingossa taskussa taisi kaukosäätimen hälytin nappi mennä pohjaan, mutta hiljeni sitten nopeasti. Respan setä lupasi pitää meille saunaosastoa auki vähän pidempään ja tekikin varsin eetvarttia päästä pitkästä aikaa löylyihin ja porealtaaseen. Hyvä sauna, mutta kiukaassa vastukset kiinni toisissaan, niin se on taas kohta paskana, niin kuin viime vuonna täällä käydessä. Tykästyttiin paikkaan niin paljon edellisellä kerralla, että tultiin uudestaan. Vähän syrjäinen sijainti ehkä verottaa suurinta massaa niin täällä saa olla todella rauhassa, mutta paikka on aivan käsittämättömän upea eikä hintakaan ole paha, 100 euroa per yö sis. aamupalan.

Tässä vaiheessa mittariin on kertynyt 4226 km ja varmasti useampi sata kilsaa lossien kanssa. Hyvin on mennyt ja sitä on saatu, mitä tilattukin eli kovaa ajoo ja huoletonta (mielen) huoltoo.