Road trip – päivä 11

28.7.2019

Trondheim – Kristiansund – Atlantic Road – Trollstigen – Valldal 395 km

Päivän ekalla lautalla nautittiin hyvänmakuista paikalliseen tapaan valmistettua lapskoussia. Ei ollut lähellekään niin hyvää kuin Raumalla Poroholman Camping paratiisissa valmistettu.

Ristus, mikä helle heti aamulla! Kyllä tuntee, että nyt on tulossa kuuma päivä. Pölähdettiin aamusella Trondheimin HD kaupan kautta liikenteeseen suuntana Kristiansund ja sieltä Atlantic Roadille, joka oli ihan kiva ajella, mutta melkein vähän turhalta lenkiltä tuntui. Erikoinen lyhyehkö tieosuus, jossa oli meren päälle rakennettu tieosuus. Pirusti oli porukkaa.

 

The Atlantic Road, noin 8 kilometrin meren päälle rakennettu tieosuus, joka on kovasti matkailijoiden suosiossa.
Yes, we went city to city / All around the world / You know, it never looked like enough, honey / Even after thirty years – Motörhead – Whorehouse Blues –

Trollstigenillä käytiin viime vuonnakin ja se osui sopivasti tälle reitille. Se on ehkä yksi hienoimmista osuuksista. Nousua on noin 900 metriä ja komiat putoukset virtaavat vuorilta. Korkeammalla tien vieressä on edelleen hieman lunta. Ylempänä oli jonkun verran telttailijoita aika ainutlaatuisessa ympäristössä.

Tino Trollstigenillä, noin 3800 kilsaa takana tässä vaiheessa. Turnauskestävyys huippuluokkaa, ei kitise eikä rutise!
Kävin nappaamassa kuvan ylemmäs keskelle rakennetulta tasanteelta tutisevin polvin. Näkymät ovat huikeat.

Valldal Fjordhotellille oli Trollstigenistä enää 35 km hurautus ja päästiin yhdeksän korvilla kylmään suihkuun ja huilaskelemaan. Komea Lamborghini hotellin etuoven vieressä parkeissa. Ei vaihtunut päikseen.

Juu ei vaihtunut Lamboon, aamulla uusi yritys 🙂