Harley Nordic Tour – päivä 5

12.7.2018

Lavik – Rutledal – Bergen – Sund 175 km

Tie no 57 aivan helvetin hieno pätkä, jossa pari lossiakin. E39:lla aika pirusti tunneleita, jotka eivät prätkällä ole niitä ihan lempipaikkoja, vaikka ei mitään ongelmaa ole ollutkaan. Pimeys, ahtaus ja kylmyys tekevät vaan klookun fiiliksen.

Reissun lyhin pätkä kilometreissä, mutta viisi tuntia meni aikaa, kun missattiin just toinen losseista ja seuraava meni tunnin päästä. Onneksi lehmään oli pakattu musavehkeet, täppäriä, sikareita ja muuta mukavaa tekemistä niin mikäs oli aurinkoa otella ja naatiskella.

Silmä ja sielu lepää näitä maisemia ihastellessa.
Vice President hoitaa bisnekset ja muut päivän tärkeimmät lossia odotellessa.
Iskän täyspakkaus hätätilanteita varten 🙂

Maisemat ja tiet vaan tuntuvat paranevan. Onneksi ei lähdetty ajamaan E39 valtatietä Lavikista vaan valittiin pienempi väylä ja se kierteli hienoja reittejä veden rajassa. Kyllä hermo lepää. Harrikka pelittää hienosti ja toimii näillä leveysasteilla hyvin. Liikenne tosi rauhallista ja kohteliasta. Pirusti norskeilla on Tesloja. Melkein joka toinen vastaantulija ajelee sellaisella.

”It’s times like these you learn to live again” – Foo Fighters
Maisemia 57:n varrelta.

Kortteerina toimii tänään Panorama Hotel & Resort. Paras mesta tähän astisista. Aivan rannikolla Bergenistä 40 kilsaa alas päin.

Tämän päivän kortteeri on ykkösluokkaa. Rauhallinen paikka jossain jumalan selän takana, ei yhtään kirkuvaa kakaraakaan ole eksynyt näille huudeille.
Panorama Hotel & Resort.