Harley & BMW Norway Race päivä 5

15.7.2021

Vesisaari – Hamningberg – Vardø 168 km (total 1739 km)

Hamningberg – umpikuja Euroopan reunalla 😅

Viides reissupäivä alkoi aurinkoisessa kelissä. Ajeltiin rantaa pitkin kohti Vardøtä, josta lähti klo 17:00 Hurtigruten kohti Hammerfestiä. Koska meillä oli hyvin aikaa niin päätettiin tehdä mutka Hamningbergiin, jonne menevä tie oli ajoittain niin kapea, että vastaantulevaa liikennettä sai todella varoa. Tien varrella olevat näkymät olivat kuin olisi jossain eri planeetalla ajellut, sellaista kivikkoa ja kraaterimaisuutta. Poroja oli vähän joka paikassa ja tykkäsivät kovasti olla tien varren useilla hiekkarannoilla. Perillä oli pari kahvilaa ja muutaman huoneen majoitusta. Syötiin maittavat kalakeitot ja kahvin kanssa jälkkäriksi vohvelit Riisebruket-nimisessä ravintolassa. 

Hamningberg kannattaa käydä tsekkaamassa, jos täällä päin pyörii. Jo pelkästään tie on kokemuksen arvoinen.
Pyörät ovat pelittäneet hienosti, vaikka välillä tie kyllä rytkyttää kovastikin. HD:ssä aika jämäkkä jousitus ja suht matalaprofiiliset renkaat tuovat oman mausteensa. Bemarilla ei kaikkia kuoppia kuulemma huomaakaan…
Porot beachillä 😊

Vardøn satamassa oltiin hyvissä ajoin odottamassa Hurtigruten Polarlysiä. Mielestäni laivamatka on aika kallis. Meidän matkat, pyörät ja hytti puolihoidolla maksoivat about 700 euroa. Pyörät ja autot lastattiin laivaan sivusta hissillä. Vaikka tiedossa oli rauhallista merenkäyntiä niin henkilökunta sitoi kiinni yhdellä liinalla pyörät satulan yli. Mitään koronatestejä tai muutakaan siihen liittyvää ei kyselty yhtä lomaketta lukuun ottamatta. Ruokailuun mennessä mitattiin lämpö ja piti käyttää maskeja, mutta muuten ihan normaali meininki. Juomia ei saanut tiskiltä itse kuskata pöytään vaan henkilökunnan piti Norjan lain mukaan roudata drinksut asiakkaille. Matkustajina oltiin varmaan nuorimmasta päästä, suurin osa oli eläkeläisiä eikä yhtään lapsiperhettä ei näkynyt. Varsin iisiä menoa siis. Mekin mentiin hyvissä ajoin illallisen ja parin punsin jälkeen petiin.

Hurtigrutenilla oli hyvä ja ystävällinen palvelu ja hyvät eväät. Ehkä viikon pituinen koko rannikon kattava retki olisi liikaa, sen verran rauhallista oli meizinki.
Varashälytin varmaan vilkutti valoja koko reissun, kun en tajunnut jättää avaimia mopediin. Pikkasen jännitti aamulla, että kai startti pyörähtää… No, lähtihän se!

”Juoksemme maailmaan hulluuteen
Tai sitten jäämme tähän
Kirjoitin mitä kirjoitin
Nyt allekirjoitan tämän”
Kotiteollisuus – Piru lukee Raamattua