Harley & BMW – Fuck It & Let`s Ride Tour – Päivä 5

21.7.2022

Eckerö – Maarianhamina – Kapellskär – Eskilstuna – Vadstena 429 km (total 1118 km)

Herättiin viideltä ilman kellon soittoa ja aamutoimien jälkeen pakattiin kamat ja pyörät. Hurautettiin 30 km satamaan suht vilakassa aamussa (11 astetta). Laivalla kunnon aamiainen (lue lettuja ja mansikkahilloa), pienet torkut ja sitten baanalle. Välteltiin moottoriteitä ja ajeltiin pitkin Ruotsin maaseutua ja kyliä verkkaista vauhtia, keli oli kuin morsian. BMW:n navi oli jostain syystä ottanut loparit, mutta onneksi ostin ennen reissua TomTom Rider 550 navin omaan pyörään (HD:n navia ei ole vieläkään saatu toimimaan, pitäköön tunkkinsa). Elskiltunassa oli Ninan vanha ystävä, jonka duunissa käytiin kaffeella. Pyörän mittari näytti +32 astetta ja juomista kului sen mukaisesti. Silti väsähdys kuumassa kelissä tuli kuitenkin. Yhdellä isomman tiesosuuden kohdalla oli palttiarallaa 20 minuutin odotus, kun edessä oli jotain häsää. Kuuma kone munien välissä ja porottava aurinko mustissa kamoissa teki tehtävänsä. Kivoja mäkisiä, mutkaisia ja hyväkuntoisia teitä löytyi, mutta vauhdit pidettiin hyvin kohtuullisina eikä kaahattu.

Vadstenasta oli varattu koppi luostarihotellista ja luttamärät kuskit hyppäsivät kylmään suihkuun ja kuivaa rytkyä päälle. Niin vain kaupunkiin tutustuessa oli pehi ja pahi taas vieraina. Alueen prätkä- ja jenkkiautoilijat kokoontuivat rantaan ja joku paikallinen suuruus veteli lavalla musiikkiakin. Hienoja ja äänekkäitä kulkupelejä oli tosi paljon ihasteltavana. Melkein samanlainen viininpunainen HD Rocker, jonka omistin aikanaan tuli myös vastaan.

God mogron Vadstena! Pikkuhiljaa alkaa päästä fiilikseen, kun perjantaina käydään Ullevilla vähän rock ’n’ rollia katsomassa!
Hevimiehen ja naisen aamupala.
Öhö! HD Rocker!
Vadstena sijaitsee kivalla paikalla aivan Vättern järven rannalla.
Vadstenan linna
Elskilstunassa kahvipaussilla, lämmintä piisaa.
Näissä maisemissa kyllä sielu lepää.

Hotellilla syöpöteltiin neljän lajin illallinen ja painuttiin pehkuihin taas kello hyvissä ajoin. Säätiedotus lupaa huomiselle ajoreitille Göteborgiin noin +35 lämmintä eli saapi taas ryypätä vettä simona ja yrittää ottaa rauhallisesti, vaikka vähän hiostuttaakin.