H-D Nordic päivä 7

18.7.2020

Honningsvåg – Alta 210 km (total 2587 km)

Matka jatkui Honningsvågista tähän asti parhaassa kelissä. Lähempänä 20 astetta lämmintä ja aurinko porotti niin, että oli jopa vähän kuuma, mutta tunneleissa viileni. Yhdessä tunnelissa perään tuli siniset vilkkuvalot ja mielessä kävi jo pieni häive, että noinko nyt saadaan sakot, mutta ambulanssihan se vaan olikin. Ei tässä tosin nyt ole kaahattukaan, mutta välttämättä joka 30 km/h:n tietyöalueella ei ole niin himmailtu.

Ensimmäinen viikko mennyt ja noin puolivälin krouvissa ollaan, reilut 2500 kilsaa takana.
Rantatie, tyyni meri ja keli hemmottelee. Voisi mennä hitosti huonomminkin 😎
Harrikka alkaa muistuttaa monttupyörää 🙄
Partners in crime 💪

Just sopivasti, kun oli päästy majatalo Altafjord Gjestegaardiin, alkoi sataa ja sitä tulikin sitten melkein koko ilta. Keittiö meni aikaisin kiinni eikä lähistöllä ollut ruokaloita niin pienessä tihkusateessa viereisestä kaupasta kenttälounaseväät koppiin ja loppupäivä meni rauhallisesta paikallaan ollen. Uni tuli kuskilla jo kymmeneltä ja aika pian road captainillakin alkoi nettipelit loppua.

Raatimme valitsi yksimielisesti Shellin 3XL hodarin kaikilla mausteilla reissun parhaaksi. 300 kilsan välein kun tankkaa Shellin formula bensaa ja tällaisen huitaisee kitusiin niin kone pysyy käynnissä ja paineet kohdallaan.
Neljän ruokalajin illallinen Altafjordissa eli morrpølse, spekeskinke & fenalår + gorgonzola juustoa iltapalaksi. Todellinen makuelämys!