H-D Nordic päivä 6

17.7.2020

Hammerfest – Nordkapp – Honningsvåg 240 km (total 2377 km)

Hammerfestin Scandicissa nautiskeltiin maittava aamiainen merinäkymissä ja lastattiin kamat pyörään. Tälle päivälle oli suunniteltu yksi reissun kohokohta eli Nordkapp. Köröteltiin ensin Honningsvågin Scandiciin ja otettiin huone. Matkalla oli muutama tunneli, joista pisin 7 kilometriä. Aika raaka ilma noissa pitkissä tunneleissa, mutta niin vain joku urhea siellä ajeli fillarilla t-paidassa. Kovia poikia.

Tämä oli kiva pätkä ja aika paljon mentiin pitkin rantaviivaa.

Pieni breikki ja kohti mestoja. Mutkaista nousua hulppeissa maisemissa. Nordkappiin maksoi aikuiselta 250 kruunua ja 15 vuotiaalta 75 kruunua + pyörän parkki 100 kruunua, kun haluttiin käydä sisätiloissakin tutustumassa ja kahvittelemassa. Meille sattui kiva aurinkoinen ja vähäpilvinen keli. Mitä nyt olen katsonut kuvia, niin olisi voinut olla ihan toisenlainenkin, sellaista hernerokkasumua tai vesisadetta viidessä asteessa niin nyt meillä kävi hyvä tsägä. Mitään suurta tungosta ei ollut ja saatiin napsaistua mukavasti kuvia.

Nordkapp reitin maisemia.
Pikkasen on nahkapuku sateessa varmaan kutistunut taas, kun niin piukottaa repun kohdalta 😎
Nordkapp oli vaikuttava paikka, jossa oli omanlaisensa rauhallinen tunnelma.
”I’m driving like a maniac, Driving my way to hell and back, Another room a case to pack, We are the road crew Another hotel we can burn, Another screw, another turn, Another Europe map to learn, Another truck stop on the way, Another game I learn to play, Another word I learn to say, Another bloody customs post, Another fucking foreign coast, Another set of scars to boast, We are the road crew” – Motörhead –
Kuskilta pääsi mykkä hiihtäjä ja road captain pieruhuumorin suurena ystävänä noteerasi suorituksen.
Kyä on jylhää maisemata.

Illalla Honningsvågissa aurinko porotti ja bongattiin hyvä ruokapaikka Havly, josta sai turskakeittoa, poroa ja kanacaesar salaattia kupuun. Tämähän on tosi pieni paikka, joku 3000 ihmisen kylä, eli ei noita vaihtoehtojakaan ihan hirvesti ole, mutta tuota voi kyllä lämpimästi suositella.

” A sun king, baby
Let me take you by the hand
Yeah, sun king, honey
We can rule across this land”
– The Cult –

Ajoissa nukkumaan taas, jotta pääsee aamulla liikenteeseen. Seuraavaksi mennään pari sataa kilsaa Altaan. Molemmilta on jo ajat sitten lähtenyt tunto perseestä niin ei sekään enää siten puudu pahasti. Kohta noin viikko oltu merinovillakerrastot päällä, niin alkaa olemaan katu-uskottava tuoksukin ja naama nyt on jo muutenkin punakka.