H-D & BMW Nordic Wedding Rally – Päivä 4

8.7.2023

Honningsvåg – Alta – Olderdalen – Lyngseidet – Tromssa – Straumsbukta 550 km (yhteensä 2126 km)

Päivän reitti, joka oli pääpiirteittäin oikein mukavia teitä ja matka eteni rivakasti sateesta huolimatta.

Aamupalan jälkeen alettiin valmistautua lähtöön neljään pekkaan. Sääennusteen mukaan saataisiin ajella aika pitkälti koko matka sateessa. Noin 400 km sitä riittikin, mutta ei tullut onneksi aivan esteristä saakka. Saappaat olivat perillä luttamärät, mutta muuten selvittiin pienin vaurioin. Allekirjoittanut järjesti lähtöön ylimääräistä ohjelmaa, kun kaikki kamat oli jo pakattu ja merinovillat, nahkapuku ja sadepuku päällä aletaan etsiä juuri hetki sitten putsattuja ajolaseja, joita ei kerta kaikkiaan löytynyt mistään. Eri henkilöt kävivät kolme kertaa katsomassa tyhjästä hotellihuoneestakin, mutta niitä ei vaan löytynyt. Koko mukana oleva omaisuus purettiin hotellin respan lattialle ja alkoi tulla vaatetuksesta johtuenkin jo sellainen hiki, että ei edes saunassa. Virpi ne lasit sitten bongasi Crocsien sisältä pyörän sivulaukusta. Samassa hötäkässä Antillakin oli hieman murheita, kun parkkipaikalla oli irtosoraa helkatisti niin liukastui ja käytiin nostamassa pyörä pystyyn, onneksi ei käynyt miehelle eikä pyörälle mitään. Nämä on välillä näitä reissulla sattuvia kommelluksia.

Kadonneiden lasien etsintä menossa, vähän meinasi jopa käämi kärvähtää!

Virpin vetämänä lähdettiin kohti etelää ja sade oli just siinä rajoilla, että näki ihan hyvin eteensä avopotallakin. Vauhtia oli sopivasti niin matka eteni hyvin. Aika reipas motoristi tämä meidän letkan vetäjä, oli nimittäin pyyhkäissyt alkuviikosta Tanskasta pohjoiseen 1700 kilsaa yhtä kyytiä alle vuorokaudessa! Altan Shellillä tiemme erosivat, kun he jatkoivat Suomeen ja meillä etupyörä oli kohti Lofootteja.

Storslettissa huoltiksella lämmittelemässä ja kuivattelemassa.

Olderdalenista lähtevään lauttaan tuli pieni kiirus niin jouduttiin hieman kiihdyttämään, mutta ehdittiin sittenkin. Lautalla paikallinen Indian-kuski vinkkasi seuraavalle päivälle hyviä reittejä Lofooteilta vähän niiden perinteisten sijaan. Kaveri oli kuulemma just palannut Budapestistä H-D:n 120 vuotisjuhlista. Perillä Yggdrasiltunet Farmhotellissa oltiin noin klo 22:30, jonne menevä tie oli kyllä sellainen perunapelto, että hyvä kun ei pyörä hajonnut. Paikka itsessään oli omituinen sekoitus maatilaa ja hotellia, jossa kaikenlaisia eläimiä pyöri aitauksissa ja pihalla. Huone oli oikein siisti ja hyvä sänky, jonne olikin mukava käydä lämmittelemään.

“Blue skies and swimming pools
Add so much charm
But I’d rather be back in Soho
Than down here on the farm
On the fucking farm”

– UK Subs / Down On The Farm –