Nicko McBrain’s DRUM ONE avattiin Manchesterissä

28.4.2018

Nicko McBrainin nimeä kantava rumpujen erikoisliike avattiin Manchesterin Stretfodiin kuluvan vuoden alkupuolella. Nicko yhtiökumppaneineen tiedotti asiasta virallisesti 25.1.2018 klo 23:58 Britannian aikaa Los Angelesissa NAMM  messuilla. Yllättäen logoissa vilahtelee tuttua fonttia erään maailman kovimman heavy bändin logosta.

21.4.2018 Nicko oli liikkeellä Paiste ”Treasure” symbaalisarjan tiimoilta. Mies käytti kyseistä sarjaa bändin edellisellä The Book Of Souls maailman kiertueella ja myymälässä olikin juuri tämä kekoilla käytetty setti näytillä. Ja kuten Nicko painotti, SE ei ole myytävänä.

Myymälässä oli kasattuna McBrainin 1986 – 1988 välillä käyttämä Sonorin setti. Tarina kertoo, että Nickolla on 27 rumpusettiä tällä hetkellä tallessa Maidenin varastoissa ja tulevan kiertueen setin Nicko kertoi näkevänsä reilun parin viikon päästä.

Nicko McBrainin rumpusetti vuoden 1986-1988 Somewhere in Time kiertueella.

Ostettavissa on siis Paiste symbaalisarja, joka oli tietenkin höystetty miehen nimmaroimalla Maidenin Book Of Souls vinyylillä. Kyseessä on numeroitu, 83 satsiin rajattu erikoiserä. Jokainen Maiden diggari voi itse miettiä mihin tämä luku 83 perustuu….

Paikalla oli myös valmistajan edustajia ja mikäli symbaalien valmistus oli epäselvää niin lauantain jälkeen se ei enää sitä ollut. Christian Wenzel ja Kelly Paiste kertoivat Nickon kanssa miten hommat Paisten tehtaalla symbaalit tehdään.

Nicko McBrainilla on aina aikaa morjenstella faneja. Ensi kesänä 66 vuotta täyttävä rumpali jumalan armosta on edelleen tikissä. 80-luvun rilluvuosien jälkeen sittemmin raitistunut mies on innokas golffari.

Nicko kertoili myös hieman tulevasta Maiden kiertueesta, suhteestaan Sonoriin ja soittotyylistään sekä nimmaroi fanien mukanaan tuomia tai paikan päältä ostettuja tuotteita ja poseerasi kuvissa. Ja kuultiin päivän aikana kahdesti miehen rykäisemänä Where Eagles Dare sekä tarina biisin alkufillin takana.

Päivän päätteeksi Nickolle ojennettiin Rautaneidon kaulahuivi ja sekös miehestä teki entistäkin onnellisemmaksi!

Eurajoen Nuorisosoittokunnan kannuttajanakin toimiva Tino B. lähetti Mikan kautta fanipostia Nickolle. Thanks mate!

 

 

 

Lisää infoa kuvien ja videoiden muodossa päivästä löytyy FB:sta, Twitterista ja Instagramista sekä myöhemmin vielä You Tubestakin. Tsekatkaa em. medioista Southeast Wreck Metal.

Kuvat ja teksti : Mika Häkälä / Southeast Wreck Metal