Flight 666 toukokuussa kauppoihin

12.4.2009

Iron Maiden julkaisee 25.5.2009 Flight 666 dokumenttielokuvan DVD:nä kahtena eri versiona (Special ja Standard) ja samana päivänä myös CD:llä tuoretta livemateriaalia useista eri maailman kolkista äänitettynä.

Biisilista näyttää tältä:

1. Iron Maiden: Flight 666

2. Churchill's Speech / Aces High (Live In Mumbai 1/2/08)

3. 2 Minutes To Midnight (Live In Melbourne 7/2/08)

4. Revelations (Live In Sydney 9/2/08)

5. The Trooper (Live In Tokyo 16/2/08)

6. Wasted Years (Live In Monterrey 22/2/08)

7. The Number Of The Beast (Live In Los Angeles 19/2/08)

8. Can I Play With Madness (Live In Mexico City 24/2/08)

9. Rime Of The Ancient Mariner (Live In New Jersey 14/3/08)

10. Powerslave (Live In San Jose 26/2/08)

11. Heaven Can Wait (Live In Sao Paulo 2/3/08)

12. Run To The Hills (Live In Bogota 28/2/08)

13. Fear Of The Dark (Live In Buenos Aires 7/3/08)

14. Iron Maiden (Live In Santiago 9/3/08)

15. Moonchild (Live In San Juan 12/3/08)

16. The Clairvoyant (Live In Curitiba 4/3/08)

17. Hallowed Be Thy Name (Live In Toronto 16/3/08)

Voit käydä kuuntelemassa maistiaisia Maidenin virallisilta kotisivuilta www.ironmaiden.com.

Tiistaina 7.4.09 järjestettiin Helsingissä Flight 666 dokumenttielokuvan ennakkonäytös, johon muutama onnellinen fani voitti Rautaneito.comissa järjestetyssä kilpailussa pääsyliput. Fanien kommentteja:

Elokuva tempaa mukaansa alusta asti ja kestää koko lennon ajan. Elokuva alkaa tutulla Aces Highlla ja päräyttää Flight 666:n näyttävästi käyntiin. Kylmiltä väreiltä on hyvin vaikea välttyä. Jos on tottunut katsomaan Maidenin viimeisimpiä livepätkiä peläten saavansa epilepsiakohtauksia, niin nyt voi huokasta helpotuksesta. Leikkaus on nopeahkoa, mutta juuri sopivaa! Aivan käsittämättömiä livekuvakulmia, paljon kuvaa mm. Brucen selän takaa, lavan takaa, sivuilta, stadionin piiippuhyllyltä, NIckon rumpusetin yläpuolelta (korkea kuva), lähikuvia kasvoista (mm. Adrianin ilmeistä soolon aikana), kitarasooloista ja tottakai kaikesta yleisöstä!

Elokuvan biisit on leikattu tarina osioon hyvin näppärästi, kokonaisia biisejä ei tainnut tulla muita kuin kuin Aces High (kahdessa osassa) ja Hallowed Be Thy Name putkeen. Leffahan kertoo siis SBIT 2008:n ensimmäisen legin matkasta Ed Forcella ympäri muailman. Tarina alkaa itse ideasta, mitä jos lennettäisiin kaikkien kamojen kanssa. Brucehan se taisi olla koko idean päällepäsmärinä. Tarinoinnin mielenkiintoisinta antia on bändin jäsenten mukavat jutustelut siellä sun täällä, jotka vaikuttavat todella luonnollisilta. Backstage-materiaalia keikkaa ennen ja heti keikan jälkeen, mahtavaa päästä sisällä siihen autoon, johon bändi hyppää suoraan lavalta keikan jälkeen hikisinä. Myös nähdään bändiä kiertelemässä erilaisia nähtävyyksiä rundin varrella.

Koko elokuvan paras pätkähän on oikeutetusti Rime of the Ancient Mariner, joka alkaa teaserissakin nähdystä väliosasta. Sitten kun pärähtää …comes the rain! Herranjestas! En tiennyt, että kropastani edes löytyy sellaisia karvoja, jotka kaikki nousivat pystyyn. Fanihaastiksia oli todella vähän mukana teatteriversiossa. Niitä on luvassa paljon lisää DVD-versiossa. Näin kertoi ohjaaja Sam Dunn Brasilian ensi-illassa parille tutulle fanille. Paras fanihaastis oli ehdottomasi pappi Etelä-Amerikassa, joka käyttää Maidenin lyriikoita myös saarnoissaan. Siinä olisi kirkko, missä olisi jopa mukava käydä! Papilta löytyi 162 Maiden-tatuointia ja kaveria kutsuttiin nimellä Father Iron Maiden. Se tuli myös selväksi, että missä maailmassa on ne hulluimmat fanit, Etelä-Amerikka, ei toista puhetta! Sinne on ensi rundilla lähdettävä, se on varma! Varmaankin koko Maidenin suuruus ja vaikutus ihmisiin kulminoituu keikan jälkeen itkevään faniin, johon otetaan lähikuvaa, siihen näin hardcore fanina voinkin helposti samaistua.

On todella upeata, että tämän elokuvan pääsee kokemaan elokuvateatterissa kaikessa komeudessaan, se todella ansaitsee sen! Ei tämä jätä ketään kylmäksi! Menkää hyvät ihmiset katsomaan tämä pätkä elokuviin! En yksinkertaisesti keksi mitä tässä kaipaisi lisää.

Lopulta, kun Always Look on the brightside pärähti soimaan, tuli todella tyhjä, mutta hemmetin onnellinen tunne. Aivan kuin olisi ollut Iron Maidenin keikalla. Yksi kerta ei tätäkään herkkua riitä mihinkään. Pitää nähdä useasti, kuten Iron Maidenkin livenä! Suurimmissa Finnkinon digitaalisissa teattereissa nähdään elokuvaa muuten vielä yhdeksän päivän ajan, 21.4 alkaen, joten vielä on ainakin 9 mahdollisutta nähdä FLIGHT 666.