A Matter of Life and Death myynyt platinaa

3.10.2006

Metallilegenda Iron Maidenin elokuun lopulla julkaistu ”A Matter of Life and Death” on tänään ylittänyt Suomessa platinarajan, yli 30.000 myytyä kappaletta. Uusi albumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi, jossa se paistatteli kolme viikkoa. Tällä hetkellä levy löytyy albumilistan sijalta kolme.

Maailmanlaajuisesti uusi albumi on ollut huima menestys. Julkaisuviikollaan se nousi Billboardin Eurooppalistan sijalle yksi ja Yhdysvalloissa sijalle yhdeksän. Levyn nouseminen Yhdysvalloissa top-kymppiin oli Maidenin pitkän ja vaihderikkaan uran ensimmäinen kerta.

Yhdysvaltojen listamenestyksen lisäksi levy meni listaykköseksi yhdeksässä ja nousi Top-5 joukkoon jopa 18. Euroopan maassa. ”A Matter of Life and Death” –albumin ensimmäisen viikon myyntimäärät Iso-Britanniassa olivat yhtä suuria kuin vuonna 1990.

Yhtyeen perustajajäsen Steve Harris kommentoi listamenestystä seuraavanlaisesti: ”Me todella nautimme albumin tekemisestä ja olemme hyvin ilahtuneita sen vastaanotosta. On erittäin palkitsevaa, että fanit ympäri maailmaa ovat albumista kanssamme saamaa mieltä ja kannustavat meitä paljon. Odottelemme innoissamme tulevaa kiertuetta ja tarkoituksenamme on yrittää mahduttaa mahdollisimman paljon uusia kappaleitamme livesettiimme”.

Manageri Rod Smallwood lisää tähän: ”Listamenestys ja varsinkin Top-kymppilistasijoitus Yhdysvalloissa on ollut bändille erittäin iloinen uutinen. Olemme erittäin tyytyväisiä menestykseen ja on ollut hienoa miten albumi on saavuttanut menestystä ympäri maailmaa ja se on samalla osoitus siitä kuinka Maidenin ja ylipäätänsä metallimusiikin kulutus on kasvanut. Odotamme innolla kiertueen alkamista Yhdysvalloista ja Kanadasta lokakuun alussa”.