Bruce Dickinson

Bruce Dickinson (syntynyt 7.8.1958 Worksopissa, Nottinghamshiressa, Englannissa) on melkoinen energiapakkaus. Laulajauransa ohella Dickinson on toiminut myös lentäjänä, miekkailijana, kirjailijana ja jopa näyttelijänä sekä tv-isäntänä. Hän myös juontaa omaa radio-ohjelmaa, joka tosin päättyi juuri. Päätyönään mies tietenkin laulaa Iron Maidenissa, mutta paluuehtona tullessaan takaisin orkesteriin vuonna 1999 yhdessä Adrian Smithin kanssa hänellä oli lupa ja Steve Harrisin suostumus tehdä myös soolomateriaalia aina Iron Maidenin kalenterin sen salliessa.

Tässä osiossa keskitytään Brucen sooloalbumeihin ja yritetään löytää taustoja ja mielenkiintoisia tiedonjyviä ja mahdollisia inspiraation lähteitä. Kovinkaan syvällistä tutkimusta on turha odottaa, mutta 25 vuoden pituisesta uran seuraamisesta on jäänyt yhtä ja toista mieleen ja on tullut kelattua sooloalbumien tekstejä ja sävellyksiä etu- ja takaperin. Samalla toteutan eräänlaista ajatusten ”paperille” laittamista henkilökohtaisella tasolla tärkeistä albumeista ja miksei sitä voisi näin myös jakaa muille luettavaksi.

Dickinsonin sooloalbumit voidaan oikeastaan jakaa kolmeen kastiin. Ensimmäinen albumi Tattooed Millionaire on tehty halvalla, nopeasti ja on helppo pala pureksia. Balls To Picasso ja Skunkworks edustavat aikakautta, jolloin Dickinson kokeili erilaisia miehistöjä, tuottajia, soittajia ja etsi uutta tietä uralleen. Tätä vuosille 1994-1996 ajoittuvaa jaksoa voidaan jopa pitää miehen grungeaikana. Välit Maideniin eivät olleet tällöin aivan parhaat ja lehdistössä rumpali Nicko McBrainin ja Brucen välillä vaihdeltiin kulmikkaita viestejä puolin ja toisin. Osalle Brucen faneista Skunkworks on erilaisuutensa vuoksi aivan parasta namia, osalle täyttää skeidaa. Kolmas jakso koostuu trilogiasta Accident of Birth, Chemical Wedding ja Tyranny of Souls, joiden kanssa Dickinson palasi metalliin ja tavalla, joka ei jäänyt keneltäkään huomaamatta.

Tulevaisuudesta ei ole tätä kirjoitettaessa tietoa, että onko Bruce vielä tekemässä lisää soolomateriaalia jossain vaiheessa, mutta monet odottavat vielä saavansa kuunnella uutta häneltä.