Toukokuu 2011 – Sami Jazz78″”

7.5.2011

Toukokuun kultainen Maiden-fani tulee Porista!

1. Esittele itsesi. Kuka, mistä, ikä, perhestatus, koulutus, ammatti, harrastukset?

Elikkäs olen Sami, 33, eikä varmaankaan ole jäänyt epäselväksi että olen Porista. Olen naimisissa ja yhden tyttölapsen isä. Ammatiltani olen lähihoitaja ja työskentelen Porin kaupungilla. Kaupallinen opistotason koulutus on myös aikaisemmasta elämästäni jäljellä sekä työkokemustakin ehti kertyä. Harrastuksia perhe-elämän ja kolmivuorotyön jälkeen ei paljoa ole, lähinnä netissä roikkuminen sekä musiikin kuuntelu ja kaiken maailman kerääminen.

2. Miten olet eksynyt Rautaneito.com sivuille? Koska tämä tapahtui? Kuinka usein käyt sivuilla? Olisiko mielessäsi kehitysehdotuksia sivustollemme? Tapaatko sivuston muita jäseniä oikeassa elämässä?

Jos muistelen oikein, taisin nähdä 2008 Stadion keikalla Rautaneito -paidan jonkun päällä ja sitä kautta tutustuin sivuihin ja jäin nalkkiin foorumille. Tällä hetkellä sivusto on aika tasapainoinen kokonaisuus… toki kehittyäkin aina täytyy, jottei jäädä paikoilleen junnaamaan. Tällä hetkellä en osaa sanoa mitään tiettyä puutetta foorumilla, jota muuttaisin. Ehkäpä ensi kesän keikalla voisin uskaltautua mukaan, jos jotain Rautaneito -tapaamista Stadikalla olisi.

3. Olet sivustolla tullut tunnetuksi Metallican vannoutuneena fanina. Kumpi on kovempi: Metallica vai Maiden?

Uskallan hyvällä omalla tunnolla sanoa, että… Metallica. Se bändi on ollut mulle ykkönen ihan yläasteajoista asti, tarkemmin sanottuna 1994 Woodstock´sta asti. Se keikka tuli Suomessakin TV:stä. Metallica tutustutti minut metallin maailmaan. Toki IM tulee heti perässä vahvana bändinä, joka ei petä. Ja on aina ollut Metallican jälkeen se seuraava…

4. Mitäs tuumit porilaisena, kun Maiden julkaistiin Sonispheren Porin festareiden pääesiintyjäksi viime vuonna? Mitä tykkäsit keikasta?

Todella upeaa, että Pori sai niin nimekkään esiintyjän Areenalleen toista vuotta peräkkäin, joka on muuten kumissut tyhjyyttään, jatsiviikkoa lukuun ottamatta, sitten valmistumisensa 2001. Itse missasin keikan, koska lähdimme sitten etelään ja lentokone ei olisi odottanut. Kuuleman porukka oli viihtynyt pienestä tuulesta huolimatta, eikä IM ollut taaskaan pettänyt. Nyt Areena on taas hiljentynyt.

5. Tuleekos käytyä muutoin Maidenin keikoilla? Osaatko sanoa parasta näkemääsi keikkaa yhtyeeltä?

IM:n olen nyt nähnyt seitsemän kertaa. Mielestäni paras keikka on Brucen paluukeikka Suomeen 1999 Ed Hunter tour´lla. Siinä oli sitä jotain todellakin Blazen vuosien jälkeen.

6. Mikä on suosikki Maiden albumisi ja miksi?

Sanoisin ehkä Fear Of The Dark. Jotenkin miellän muutenkin sen ajan mieleisekseni ajaksi Maidenillä. Myös alkutaipaleen lätyt ovat kovia, mutta FOTD on ykkönen.

7. Oletko virallisen Iron Maiden Fan Clubin jäsen? Jos olet, kuinka pitkäaikainen? Mitä mieltä olet FC:n toiminnasta?

Olen ollut pariin eri otteeseen jäsen, nyt lähinnä ennakkomyynnin takia. En oikein mieltynyt IMFC:n toimintaa. On tullut tunne, että siinä ei kaikki ihan ole paikoillaan, että olisin jäänyt siihen pidemmäksi aikaa. Toisin kuin sen toisen bändin FC, jossa olen ollut yhtäjaksoisesti vuodesta 1994 asti.

8. Taas on tulossa uutta kokoelmaa ja bändi taltioi viime kuussa Etelä-Amerikan kiertueen keikkoja myöhemmin DVD:llä julkaistavaksi. Mitä mieltä olet Maidenin julkaisupolitiikasta?

Albumi, kokoelma, albumi, kokoelma… Rahastusta vanhoilla biiseillä? Ihmettelen suunnattomasti sitä. Keikka-DVD/BD on upea juttu samoin kuin nämä historia julkaisut, kuten Early Days ja Live After Death. CD-kokoelmaa en oikein tajua, että mihin sitä nyt tarvitaan? Juuri tuli Somewhere Back In Time… Nyt oli hyvä juttu keikka DVD, mutta siihen se olisi kyllä saanut jäädä.

9. Mikä on parhain muistosi Iron Maideniin liittyen? Entä suurin pettymyksesi?

Brucen paluukeikka sekä SBIT -keikka Helsingissä ovat parhaat. Ne olivat niin mahtavat. SBIT -keikka olisi vain saanut olla sisäkeikka näyttävyytensä takia.

Suurimman pettymyksen koin AMOLAD -kiertueen toisena keikkapäivänä Helsingin Jaffalla. Keikka oli 100% kopio ekan päivän setistä, jopa välispiikkejä myöten. Silloin kotimatkalla suoraan sanoen vitutti kaikki muu, paitsi se, että onneksi en ollut hommannut lippua enää Tampereen keikalle.

10. Mielipiteesi Maidenin tuoreimmasta studioalbumista The Final Frontier – minkälaiset odotukset ja ajatukset sinulla oli uudesta materiaalista ja täyttyivätkö ne? Mitä arvelet, jääkö albumi Maidenin viimeiseksi studioalbumiksi?

TFF oli aluksi vaikea albumi. Sen sisäistäminen kesti monta kuuntelukertaa ennen kuin alkoi aueta. Ennakkoon en tarkoituksellakaan kuunnellut sampleja ollenkaan. Kansitaide olisi jotenkin pelottava… pelottava siksi, että ajattelin mitä se sisältää. En siis pitänyt alunperin TFF:n enkä varsinkaan El Doradon kansitaiteesta. Nyt se istuu jo hiukan paremmin silmääni. Musiikillisesti TFF täytti odotukseni, se ei ole Maidenin paras albumi, mutta ei missään nimessä huonoinkaan. Keskitasoa huomattavasti parempi. Tulevaisuus riippuu paljolti miten Harriksen pappa jaksaa. Jos biisiä syntyy niin siittä vaan, mutta ei olisi tähänkään huono päättää. Luulen, että sieltä vielä kerran se albumi tulee, mutta pelkään sen sitten olevan väkisin kyhätty ja jättää huonon maun. Se on pahin scenaarioni.

11. Mikä mielestäsi on tehnyt Iron Maidenista yhden kaikkein suurimmista rock-yhtyeistä kautta aikain?

Rakkaus musiikkiin ja usko omaan osaamiseen.

12. Oletko menossa Olympiastadionille 8.7.2011 katsomaan Maidenia? Oletko menossa muille Maidenin keikoille vuoden 2011 aikana?

Kenttälippu on odottamassa ja etelän matkaltakin ollaan jo siinä vaiheessa palattu. Eli korvaan Sonispheren viime kesän missaukseni nyt sitten. Sonispheren muuten nyt skippaan, syytä ei varmaan tarvikkaan kertoa. 😉

Muuten en pysty Maidenin mukana kiertämään, toki joskus jonkun keikan Suomen ulkopuolellakin haluaisin nähdä, mutta perhe asettaa omat rajoitteensa sekä erittäin epäsäännöllinen kolmivuorotyö. Eli Suomessa pyrin keikat katsastamaan, ja muuten jätän kiertueet kiertämättä. Kaikki kunnioitus niitä toki kiertäville!

13. Minkälaisia terveisiä haluat lähettää kaikille fanaattisille suomalaisille Iron Maiden -kannattajille?

Pidetään Rautaneito -lippu korkealla ja kannetaan krew -paitojamme ylpeinä! En usko monessakaan maassa olevan samanlaista organisaatiota yhtä fanaattisella kannattajakunnalla! Uskon myös Maiden -ukkojen sen huomanneen! Henk.koht. terveiseni on, ettei Larssi nyt niiiiiin huono rumpali ole… sorry oli pakko! 😉

14. Mikä on sinun mottosi?

Älä murehdi liikaa eilistä -> se on jo menneisyyttäsi.

Elä tätä päivää -> se on nykyisyyttäsi.

Se miten elät tätä päivää vaikuttaa oleellisesti huomiseen -> se on tulevaisuuttasi

=> Tämä kaikki on realismia.

Kiitos.