Syyskuu 2008 – Antti Uti” Loiske”

19.10.2008

Iron Maiden viettää tällä hetkellä ansaittua hengähdystaukoa kaikkien aikojen suosituimman kiertueensa Somewhere Back in Time Tourin jälkeen ja lataa akkuja todennäköisesti golfaillen, kalastaen, lentäen ja hyviä punaviinejä maistellen. Vuonna 2009 fanit saavat todennäköisesti muutaman ison keikan minikiertueen ja myös uutta materiaalia aletaan valmistella julkaistavaksi joko vuonna 2009 tai 2010. Rautaneito.comin syyskuun fani on Adrian Smithin sukulaissielu Antti ”Uti” Loiske. Molemmathan ovat tunnettuja kalamiehiä. Antti on kannatusosaston kokeneempaa kaartia ja monet keikat nähnyt niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

1. Kuka ja mistä? (Ikä, ammatti, perhe, harrastukset ym.)

Antti UTI Loiske, 29-vuotias sälli Kouvolasta. Kotiväkeen kuuluu avovaimo Vappu, kissat Alexander, Nikita ja Killeri sekä koirapoika Igor. Alun perin kotoisin Anjalankoskelta, Myllykosken lukion siellä suoritin ja sen jälkeen on tehty töitä. Tällä hetkellä työskentelen varastonhoitajana, lastentarvikkeiden maahantuonti- ja tukkumyyntialalla. Harrastan Maiden-levyjen keräilyä ja muutenkin tuon kaikenlaisen Iron Maiden -intoilun voi kai harrastukseksi laskea. Toinen suuri intohimo on urheilukalastus, sekä perholla että virvelillä. Kaikenlainen luonnossa liikkuminen ja touhuaminen on myös lähellä sydäntäni. Kokkailu on myös mukavaa puuhaa. Liharuoat ovat bravuurini.

2. Kauanko olet seurannut Iron Maidenin tekemisiä? Mistä kaikki lähti?

Maidenia on tullut kuunneltua muiden bändien ohella jo aika pennusta, varmaan jostain 80-90 -luvun taitteesta. Bändi kuitenkin räjäytti tajunnan ensimmäisellä keikallani vuonna 1999 Helsingissä. Koko tapahtumaan osallistumisesta kiitos kuuluu toveri Kari Karvattomalle, jolla sattui olemaan ylimääräinen lippu ja hän sai minut houkuteltua viime tipassa mukaan. Katsomaan tuota väsynyttä brittiläistä hevivanhusta, heh… Siitä lähtien kyyti on ollut melkoista. Siitä alkoi keikkojen kiertäminen ulkomaita myöten, levyjen keräily jne. Kiitos Lari.

Larihan oli muuten Rautaneito.comin heinäkuun fani.

3. Minkä takia pidät Maidenista?

Maidenin musiikki, ihan kokonaisvaltaisesti ajateltuna, on vaan sitä kuuluisaa parhautta. Tarttuvat melodiat, mielenkiintoiset lyriikat, karismaattiset, persoonalliset jäsenet. Mieletön livebändi. Maailman parhaat fanit. Melkoinen joukko uusia ystäviä on löytynyt bändin fanituksen tiimoilta, toki paljon siitä on kiittäminen rakasta Rautaneito-yhteisöämme.

4. Mottosi

No ei minulla mitään varsinaista mottoa ole, millä elämääni koetan kituuttaa eteenpäin. Mutta periaatteena olen yrittänyt pitää, että aloitetut hommat hoidetaan myös loppuun ja aina yritän tehdä parhaani. Jos jonkun fraasin nyt heittäisin, niin seuraavassa on jotain ideaa: ”It's better to burn out than to fade away.”

5. Paras Maiden-aiheinen muistosi?

Näitähän löytyy, ei osaa laittaa mihinkään järjestykseen. Toki ensimmäinen livekeikka, Helsinki -99 on jäänyt mieleen. Siitä kaikki kunnolla alkoi. Ensimmäinen keikkareissu ulkomaille, Rautaneidon järjestämä Praha -05 oli hieno kokemus. Kuluvalta vuodelta 2008 päällimmäisiksi nostaisin Pariisin keikat, jotka sisäkeikkoina poikkesivat suuresti kiertueen muista vedoista. Myös Twickenham oli hieno, ensimmäisen kerran näin bändin esiintyvän kotimantereellaan. Parasta kaikessa on kuitenkin lukuisat uudet ystävät, Maiden-perhe, johon on päässyt tutustumaan.

Vähemmän vakavasti otettavana, mutta todellakin mieleenpainuvana Maiden-muistona kahden YleX-reportterin saapuminen kotiini kesällä 2007. Tekivät jutun valtakunnan radioon Suomen kovimmasta Maiden-fanista!

Uti on ollut todistettavasti liekeissä!

6. Suosikkialbumi perusteluineen

Seventh Son of a Seventh Son. Mieletön levy. Mielestäni Maidenin tasaisin kokonaisuus. Biisit toimivat myös yksilöinä, juuri yhtään täyteraitaa ei sekaan ole tungettu. (Can I Play With Madness, öhöm…)

7. Oletko Fan Clubin jäsen? Jos olet, kuinka pitkäaikainen? Mitä mieltä olet FC:n toiminnasta?

Fan Clubiin kuulun, olisiko neljäs vuosi menossa. FC tarjoaa faneille paljon etuja, yksilöityä sisältöä jne. Lippujen ennakko-ostomahdollisuus on jutussa mulle se tärkein pointti. Tosin välillä tuntuu, että toiminta tuolla Clubin puolella voisi olla vähän rivakampaa.

8. Oletko koskaan tavannut bändin jäseniä?

Nykyisen kokoonpanon jäseniä en ole kertaakaan tavannut, jotenkin onnistunut huonolla tuurillani välttämään kyseiset tilanteet. En toisaalta ole asiaa koskaan pitänyt kovin merkittävänä, en siis ole tarkoituksella keikkojen jälkeen kiertänyt kuppiloita, seurannut ”kuumia vihjeitä” jne. Tulee ne joskus kohdalle, jos on tullakseen, sanoisin. Paul on tavattu Lahdessa, legendaarisessa Torvessa, ja muutamat oluet yhdessä kumottu. Blazen tavannut kolmesti, Helsingissä, Tampereella ja Twickenhamissa, menneen kesän keikan jälkeen. Blaze jäänyt mieleen ystävällisenä, ihmisläheisenä kaverina, Paul taas aika sekavana tapauksena, heh. Blazella jälleen käsillä rankat ajat, toivon herralle jaksamista, valoa ja uskoa huomiseen. (Blazen vaimo Debbie menehtyi syyskuussa toim. huom.)

Uti ja The Man Who Would Not Die

9. Kuinka monta kertaa olet nähnyt Maidenin konsertissa? Mikä on ollut paras keikka?

Pyöreät 20 keikkaa tuli täyteen tänä vuonna Tampereella. Kovimmaksi keikaksi mainitsisin Milanon vedon 03.12.2006, voi että sitä yleisöä, meteliä, yhteenkuuluvuuden tunnetta. Maiden fans united!

Keikkafiiliksiä, Uti oikealla

10. Käytkö usein Rautaneidon sivuilla? Mikä sivuissa on mielestäsi parasta ja mitä toisaalta haluaisit vielä lisää ja kehittää?

Päivittäin tulee Rautaneidossa käytyä, useamman kerran illassa. Ja tuleehan foorumi tsekattua joka aamu ennen töihin lähtöäkin. Neito on tuonut valtavasti hyviä kavereita, jopa arkielämään kuuluvia ystäviäkin. Aikamoiseksi imperiumiksihan homma on vuosien mittaan paisunut, mikä on tuonut tullessaan joitain lieveilmiöitä. Foorumin uusien viestien läpikäyminenhän vie nykyään koko illan, heh! Mutta ihan hyvä näin, kiitos Rautaneito.

Kiitoksia Utille vastauksista ja kireitä siimoja!