Marraskuu 2008 – Mikko Lappis” Lappalainen”

29.12.2008

Rautaneito.comin marraskuun kultafanipoika on Suomen Chicagosta eli Lahdesta päin vaikuttava Mikko ”Lappis” Lappalainen, jotka useimmat käyttäjämme tuntevat kriittisestä suhtautumista yleensä kaikkeen ja sitä kautta myös Maideniin. Lappis on tylyä Camel-osastoa – mies, joka kulkee omia polkujaan. Rock-mies henkeen ja vereen on olennainen osa Rautaneito perheen kalustoa, jonka kanssa keskustelut ajautuvat ajoittain mielenkiintoisiksi, koska miehellä on maukkaita mielipiteitä.

1. Kuka ja mistä?

Lappalainen Mikko eli Lappis. Taitaapi ainoastaan äiti kutsua mua tuolla ristimänimellä. Syntynyt vuonna -78 tammikuun 6. päivä eli kohta tulee 31 täyteen. Opiskeltu ammatti löytyy eli keskiasteen liikunnanohjaaja, mutta kaupan alalla kuitenkin duunissa olen myyjänä.

Perhettä ei vielä ole, mutta se on työn alla hiljaa, mutta varmasti . Eli vaimoke on löytynyt ja treenit on sujunut varsin hyvin.

Harrastuksina voisi mainita tietenkin noi bändihommat, musiikin yleensäkkin, lukemisen, biljardinpeluun ja rentoutumisen. Mä olen mestari vetämään lonkkaa. Myös leffat ja teeveesarjat voisi lukea ihan harrastuksiksi. Ja tietty vielä syöminen.

Soittohommat tuli aloitettua ihan tuossa 90-luvun alussa ja tuskinpa ne koskaan loppuvat. Tasan kahdessa bändissä soitan, näin voi panostaa kumpaankin täydet prosentit. Nowen siis toinen orkesteri, missä soittelen skittaa ja vokalisoin, toinen bändi on Witheria, missä hoitelen bassottelut ja taustahuutelut.

Olen asunut Lahdessa vuodesta 2000 asti ja täällä taidan vielä hetken pysyä. Lähtöisin olen Pattijoelta ja sitä kautta onnittelut kotikuntaan pesismestaruudesta.

2. Maidenia vuodesta… Mistä kaikki lähti?

Ihan tarkkaan en kyllä muista, mistä Maiden-diggailu lähti, mutta jossain -89 vuoden paikkeilla se taisi olla. Moonchild oli ensimmäinen kappale, jonka kuulin ja ensimmäinen ostettu levy oli No Prayer For The Dying. Edelleen kyseinen lätty edustaa minulle ehkä sitä rakkainta levyä koko Maiden-historiassa. Biisit kuten No Prayer, Public Enema Number One ja Running Silent… ovat kyllä totaalista parhautta.

3. Miksi? Minkä takia Maiden?

Mitähän tähän voisi vastata…? Hyvä biisi on hyvä biisi, genrestä riippumatta. Tosin 20 vuotta ei tullut kyllä noin ajateltua. Luulisin, että rokkaavat biisit ja varsinkin rokkaava ja hyvä rumpali vaikutti asiaan paljon. Hienoista levynkansista puhumattakaan.

4. Mottosi

Niitä on itse asiassa aika monta ja vaihtelee tilanteen/fiiliksen mukaan.

Yleisin varmaan on ehkä jo legendaarinen Ei kiinnosta!

5. Paras Maiden-aiheinen muisto?

Yksi tulee kyllä ihan välittömästi mieleen. Olin vasta löytänyt Maidenin ja kovasti tietty yritin kerätä kaikkia levyjä itselleni. Jostain syystä Somewhere in Time -levy oli äärimmäisen vaikea saada siihen aikaan Raahesta. No, se laitettiin Kirja&Kasetin ( silloinen levykauppa Raahessa) kautta tilaukseen ja odoteltiin pari viikkoa. Herrajumala sitä täpinää, kun munamankelilla väänsin himaan uunituore levy kädessä! Ja yhtään biisiä en ollut aikaisemmin kuullut kyseiseltä lätyltä. Räjäytti tajunnan ensi sekunneista lähtien, voisi sanoa.

6. Suosikkialbumisi perusteluineen

No Prayer jo edellä mainituista nostalgiatripeistä johtuen. Somewhere in Time tappavan kovan biisimateriaalin takia. Uudemmista ihan viimeisin, koska se palautti mun jo hivenen kadoksissa olleen uskoni Maideniin. Myös Maiden England täytyy mainita tässä vaikka ei virallinen levy nyt olekkaan. Eksyy soittimeeni säännöllisesti edelleen.

7. Oletko Fan Clubin jäsen? Jos olet, kuinka pitkäaikainen? Mitä mieltä olet FC:n toiminnasta?

En ole jäsen enkä ole koskaan harkinnutkaan liittymistä. Tällaiset klubit eivät ole ihan mua varten. Mä kun olen sellainen reissumies-kaveri, omien polkujeni kanssa. Epäilemättä tekee hyvää työtä kyseinen fun club.

8. Oletko koskaan tavannut bändin jäseniä?

Tätä iloa ei minulle ole valitettavasti suotu. Tosin aina olen haaveillut istuvani bissellä Steve Harriksen kanssa.

9. Kuinka monta kertaa olet nähnyt Maidenin konsertissa? Mikä on ollut paras keikka?

3 kertaa. Ensimmäinen oli -98 Blazen kanssa jäähallissa ja se oli kyllä paras. Juurikin sen takia, että se oli ensimmäinen ja kauan odotettu Maiden-klimax.

10. Käytkö usein Rautaneidon sivuilla? Mikä sivuissa on mielestäsi parasta ja mitä toisaalta haluaisit vielä lisää ja kehittää?

Tuleehan sivuilla käytyä säännöllisesti. Parasta sivuissa ovat muiden höpinät ja läpinät. Kiva lukea muiden levyarvosteluja ja mielipiteitä bändeistä. Myös paljon on tullut saatua ihan tosielämän frendejä sivuilta. Yksi sivuilla tavattu luupää soittaa samassa bändissäkin mun kanssa. Terkut vaan Terminator X:lle. Ja onhan sitä iltaa vietetty myös sivujen johtajien kanssa. Mitään kritisoitavaa en sivuista löydä.

Kiitoksia Lappikselle vastauksista!