Lokakuu 2008 – Antti Leppänen

2.11.2008

Kohti toivottavasti kylmää ja lumista talvea ollaan menossa ja Maiden-maailmassa ollaan erittäin odottavissa tunnelmissa. Tässä vaiheessa vielä odotus on lähinnä tiedonjanoa, kun ei oikein ole tullut vahvistusta, että mitä seuraavaksi tapahtuu. Onko bändi tekemässä suurten konserttien minikiertueen muutamissa ennen konsertoimattomissa paikoissa vai aloitetaanko uuden materiaalin työstö vai olisiko kenties hyvä väli julkaista konserttimateriaalia DVD-paketin muodossa.

Rautaneito.comin lokakuun (kyllä – tulemme edelleen pahasti takaa päin) fani on Antti - – AcesHigh – - Leppänen. Anttikin on ollut osa Maiden-perhettä jo pari vuosikymmentä eli kokemuksen tuomaa perspektiiviä intohimon kohteen valintoihin, tekemisiin ja tapahtumiin löytyy ehkä hieman eri tavalla kuin juuri mukaan tulleella koijarilla.

1. Kuka ja mistä? (Ikä, ammatti, perhe, harrastukset ym.)

Antti - – AcesHigh – - Leppänen. Vuosimalli -75, tällä hetkellä ikää siis 33 vuotta. Muutin Itä-Helsingin Kontulaan Lauttasaaresta alkuvuodesta -76, ja minne sitä kotiseudultaan muuttaisi eli samoilla alueilla ollaan edelleen, viimeiset 9 vuotta Kivikon asuinalueella avovaimon kanssa. Harrastuksia on salilla käynti, ammunta ja metsästys. Muita kiinnostuksen kohteita ovat sotatieteet ja maailman politiikka. Ajelen jäteautoa ammatikseni.

Tukholmassa 15.7.2008, ennen keikan alkua.

2. Kauanko olet seurannut Iron Maidenin tekemisiä? Mistä kaikki lähti?

Vähän hatarat muistikuvat vuosiluvusta, mutta ensikosketus taisi kyllä olla joskus vuonna -83/84. Jostain kopioin The Number Of The Beast -kasetin ja sitä tuli luukutettua muiden sen ajan suosittujen bändien lomassa. Silloin kyllä suurimmat fanituksen kohteet olivat KISS ja W.A.S.P.

Kunnolla tutustuin bändin tuotantoon vuonna 1990. Kopion kaseteille koulukaverin suosittelemana kaikki siihen mennessä ilmestyneet studiolevyt poisluettuna kaksi ensimmäistä. Aika nopeasti ostin kaikista levyistä myös viralliset versiot.

Paha pettymys oli Brucen lähtö bändistä. Rupesin kelailemaan, että siinä se nyt oli, eikä tullut nähtyä kertaakaan livenä. Toisin kävi. Brucen paluun myötä innostus bändiä kohtaan alkoi uudestaan vuonna 2000. Ja siitä se todellinen vain ja ainoastaan – Maiden innostus lähti!

3. Minkä takia pidät Maidenista?

Olen ehkä vähän erikoinen fani, koska musiikki ei ole jostain syystä viimeiseen 10 vuoteen ylipäätään kuulunut harrastuksiini, en esimerkiksi laita koskaan mitään levyä soimaan kämpille tullessani. En myöskään omista käytännössä yhtään cd-levyä, paitsi koko Maidenin tuotannon. Musiikin eli Maideninkin kuuntelu rajoittuu pääsääntoisesti viikonloppuihin sekä joihinkin harvoihin soittokertoihin viikolla ja autolla ajellessa.

Siinä mielessä lasken kuitenkin itseni bändin faniksi, koska silloin kun laitan musiikkia soimaan niin se on pelkästään Maidenia. Oikeastaan muut bändit eivät vaan sen syvällisemmin kiinnosta. Seuraan myös todella aktiivisesti bändin tekemisiä. Bändin musiikki aiheuttaa aina kylmiä väreitä ja aivan sairaan hyvän olon!

Itselle ehkä tärkeimpänä syynä (mahtipontisten sävellysten, kiinnostavien ja monipuolisten sanoitusten, sekä makeita koukkuja sisältävien biisien lisäksi) pidän kyllä Brucen lauluääntä. Äijän äänenkäyttö (monipuolisuus ja skaala) on kyllä jotain ihan uskomatonta!

Myös suuret respectit bändi saa varsinkin keikkatilanteessa fanien huomioon ottamisen ja pitkän uran jo tehneenä täydellisen omistautumisen kuuntelijoilleen sillä nimenomaisella hetkellä, kun lavalla ollaan. Silloin vedetään ja täysillä!

Arvostan myös sitä, että kaverit ovat tosiaan aina tehneet niin kuin ovat itse halunneet, ei olla menty sen mukaan, mikä on maailmalla pop.

4. Mottosi

Kun olet epävarma, mumise. Kun olet kusessa, delegoi

5. Paras Maiden-aiheinen muistosi?

Eka keikka Hartwallilla 2003.

6. Suosikkialbumi perusteluineen

Tähän on pakko vastata 2 albumia: Seventh Son Of A Seventh Son ja A Matter Of Life and Death.

SSOASS:

– Kaikki biisit täyttä timungia

– Biiseissä tosi mahtava tunnelma+syntikat

– Mystinen teema

AMOLAD:

– Kaikki biisit täyttä timungia

– Muistot keikoilta!!

– RASKAITA riffejä (niitä olin todella kaivannut)

7. Oletko Fan Clubin jäsen? Jos olet, kuinka pitkäaikainen? Mitä mieltä olet FC:n toiminnasta?

Kyllä, vuodesta 2005.

Lippujen ennakko-osto, netin FC-osio kuvineen ja kiertuepäiväkirjoineen sekä first tt the barrier -rannekkeet ovat erittäin tervetulleita uudistuksia FC:n jäsenille. Jäsenyys on kyllä viimeistään noiden uudistuksen jälkeen ehdottomasti jäsenmaksun arvoista.

Muutenkin itsellä kerhon toiminnasta pääosin positiivisia kokemuksia, jopa sähköposti-kyselyihin on tullut vastaus viimeistään seuraavana päivänä. Ja vihdoin, kolme vuotta liittymisestä, tuli myös se silloin liittyneille vielä luvattu valokuva nimmareilla postiluukusta.

8. Oletko koskaan tavannut bändin jäseniä?

En ole tavannut.

9. Kuinka monta kertaa olet nähnyt Maidenin konsertissa? Mikä on ollut paras keikka?

9 keikkaa: 2 Lontoossa, 1 Tukholmassa ja loput Suomessa.

Paras keikka oli Lontoossa keikka numero 2 (23.12.2006). Jotenkin bändi tuntui kotimaassaan erittäin vapautuneelta ja välispiikkejä viljeltiin runsaasti. Yleisö mielipuolisella fiiliksellä mukana ja AMOLAD-kiertue valoineen ja lavarekvisiittoineen oli tosi upea kokemus. Varmasti myös itselle ekalla ulkomaankeikka-reissulla ja keikkojen jälkeen pidetyillä fanitapaamisilla oli merkitystä hyviin muistoihin.

Ainoa keikka, minkä skippaaminen ottaa päähän on Helsingin -92 keikka. Sinne oli tarkoitus mennä, mutta Helsingin keskustassa asia muistui mieleen vasta keikkailtana, kun keikka oli jo ohi ja keikalta tullut (bändin mulle pari vuotta aikaisemmin esitelly kaveri) tuli ilmoittamaan, että hyvä keikkahan se oli ollut.

10. Käytkö usein Rautaneidon sivuilla? Mikä sivuissa on mielestäsi parasta ja mitä toisaalta haluaisit vielä lisää ja kehittää?

Sivuilla käynti vähän vaihtelee. Välillä useita kertoja päivässä, joskus voi olla parin päivän tauko. Aika useasti kyllä, enemmän lukemassa, kun kirjoittamassa.

Sivuilla on parasta koko ajan lisääntynyt sisältö ja aktiivinen perhe

Mitään sisällöllisiä muutoksia ei tule nyt mieleen, ja ulkoisestikin kun nuo soittoäänimainoksetkin saatiin vähän pienempään muotoon niin ei valittamista.

Kiitoksia Antille vastauksista!