Jääkiekon MM-kisat @ Köln

25.6.2017

Käytiin katsomassa vähän hokia Kölnissä toukokuun puolivälissä. Oltiin ensimmäistä kertaa paikan päällä näissä kemuissa ja täytyy sanoa, että oli aika hyvin järjestetyt kisat ja hienot puitteet. Lanxess Areenaan mahtuu 19 500 ihmistä ja saksainen yleisö oli kovaäänistä.

Upea Kölnin Lanxess Arena on Euroopan suurin jäähalli ja sijainniltaan lähellä kaupungin keskustaa

Suomi pelasi alkulohkonsa sysipaskasti Pariisissa häviten jopa Ranskalle murskaluvuin 5-1, mutta selvisi joten kuten loppusarjaan ja ensimmäinen meidän katsoma peli oli iltapäiväottelu torstaina Suomi-USA, jonka joukkueemme klaarasi yllättäen, mikä tarkoitti, että näimme kaksi ottelua lisää Suomen pelejä.

USA on lyöty! Kaikki pelit katsottiin samoilta huippupaikoilta punaviivan kohdalta seiska riviltä.

Torstain iltapelinä oli hieno kokemus Saksa-Kanada, jossa täysi tupa germaaneja piti sellaista möykkää, että tuntui hallin katto repeävän. Lähellä oli jättiyllätyskin, mutta kanukit hoitivat tyylikkäästi pelin kotiin.

Perjantai oli peleistä välipäivä ja aika käytettiin kaupungilla palloiluun. Kölschiä ja ”kevyttä” saksalaista perusmättöä. Hotelli Pullman oli helkatin siisti ja palvelu pelasi. Todella erinomainen aamupala. Vahvat suositukset.

Sonyn puhelin tekee ajoittain itsestään kuvista hienoja panoraamoja kuten tämä kuva Reinin varrelta

Lauantaina päästiin osallistumaan kaupungissa järjestettyyn Harley-Davidson tapahtumaan nimeltä Harley Dome. Tuhannet pyörät tekivät läpi kaupungin ajettavan paraatin ja keskustassa oli kokoontuminen vanhalla teollisuusalueella Reinin liepeillä. Aika varttunutta ja iisiä jengiä oli paljon liikkeellä. Aika vähän kerho-porukkaa.

Harley Domeen osallistui tuhansia pyöriä aurinkoisessa säässä, kyllä teki gutaa.
Rivissä oli niin pitkälle kuin vain jaksoi tallustella toinen toistaan hienompia ajopelejä.
Tapahtumassa oli tietysti myös pyöränäyttely. Yleisö sai äänestää omaa suosikkiaa stongaan kiinnitettävällä lapulla.
Meidän äänet sai edessä oleva nitrolla kulkeva HD, jolla ajaa varmaan vaikka kuuhun.

 

Harrikkatapahtumasta talsittiin pikamarssi Lanxess Areenalle pienen tankkauspistekäynnin kautta. Kanada-Venäjä semifinaaliottelu meinasi lipsahtaa itänaapurin plakkariin, mutta hurjan kolmannen erän pelannut Kanada onnistui pääsemään sunnuntain loppuotteluun. Venäläisfanit olivat naamat happamina pelin jälkeen ja kerrankin hiljaa. Iltapelinä katsottiin klassikko Suomi-Ruotsi. Tasoero oli niin suuri, että hurrit finaaliin leikitellen. Olipa muuten hienoa seuratata karismaattisen maalivahti Henrik Lundqvistin pelaamista lähietäisyydeltä. Takkiin otettiin 4-1.

Sunnuntain viimeiset pelit olivat pronssiottelu Suomi-Venäjä ja loppuottelu Kanada-Ruotsi. Kaunis keli ja aika hyvät pirskeet hallin ulkopuolella. Suomi jäi Venäjän jalkoihin. Turnauksen kaksi parasta viimeisessä ottelussa tarjosivat erinomaista kiekkoviihdettä. Jatkoajan ja rankkarikisan päätteeksi pytty ruotsalaisille. Muuten hienoja kisoja vähän laimensivat Suomen heikohkot esitykset, mutta sen verran kipinää jäi, että säästäminen Bratislavassa 2019 pidettäviin kisoihin alkoi heti.

Maanantaina kotiin Tamin ja Mertsin kanssa samassa koneessa. Oli äijilläkin aika kova kolme viikkoa takana.