H-D Nordic päivät 1 & 2

13.7.2020

Eurajoki – Vaasa – Oulu – Rovaniemi – Ivalo 1097 km

Pasi kuikalla ja matka jatkuu. Vaasasta saatiin rukkaset 😎

Nuoremman isännän kanssa piti lähteä Euroopan kiertueelle katsomaan heavy konsertteja ja ajelemaan Corvetella, mutta sattuneesta syystä suunnitelma peruuntui. Sen sijaan otettiin Harrikka tallista ja lähdettiin tutustumaan Pohjois-Norjaan. Viime kesänä tuli kilsoja 30 ja nyt oli aika kovat poltteet, kun ajamattomia kilsoja oli rutkasti. Alkaa tuo takapenkkikuski olla sen ikäinen ja kokoinen, että varmaan viimeistä kertaa mennään tappituntumalla ja seuraavaksi saakin sitten ajella omalla joskus muutaman vuoden päästä. Viimeksi oltiin saman tyylisellä lenkillä 2018 Keski-Norjassa ja viime vuonna ajettiin koko rannikko Tromssasta alas asti autolla.

Ivalossa rautahepo Kultahipun parkeissa. Pikkuhiljaa alkanut vaihto HD baggeriin käydä mielessä, kun kohta tuota pitsalaatikkoa ei enää tarvita, kun aletaan vedellä soolona.

Pari ekaa päivää tuutattiin menemään ylös päin reilu 500 kilsaa per päivä. Oulussa yöpyminen ja loistava iltapala kaupungin parhaassa hampurilaisravintolassa Kauppuri vitosessa. Vahva suositus Heinäpään Teurastajalle! Otettiin vielä pakollinen toripolliisi kuva ja koisimaan. Seuraavan päivänä köröteltiin Rovaniemen ja Sodankylän kautta Ivaloon. Sadekamppeitakin jouduttiin vähän käyttämään, mutta pääosin saatiin ajella hyvässä kelissä. Ivalon Kultahipussa oli saunallinen koppi varattuna kermaperseille ja aika pian kellistettiin päät tyynyyn, jotta päästään aamulla ajoissa jatkamaan noin 250 kilsaa kohti Kirkkoniemeä. Luvassa hieno ajokeli, kun perillä pitäisi olla noin 19 astetta ja pelkkää aurinkoa.

Road captain tuimana polliisin pakeilla. Tällä kertaa selvittiin ilman sakkoja.