H-D & BMW Nordic Wedding Rally – Päivä 8

11.7.2023

Kabelvåg – Henningsvær – Reine 160 km (yhteensä 2814 km)

Päivän reitti, jossa hienoja mutkapätkiä ja komeita maisemia. Keli oli vähän mussu, niin ei näkymät antaneet aivan parastaan.

Reipas viikko oltu nyt reissussa ja ollaan päästy aika hyvin loman makuun ja irti kaikenlaisista arjen kiireistä. Pikkuhiljaa alkaa jo unohtaa, että mikä päivä milloinkin on ja mistä ollaan tulossa sekä mihin menossa. Sellainen positiivisessa mielessä outo välitila aika usein näillä road tripeillä tuleekin.

Kabelvågista lähdettiin ajelemaan kohti Lofoottien eteläkärkeä tihkusateessa, jota riittikin melkein koko matkan, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että olisi sadekamoja alettu laittaa ylle tai että olisi läpi kastunut mikään. Käytiin kahvilla läheisessä Hennigsværin kylässä, joka olikin meidän majapaikkaan verrattuna melkoinen menomesta ja porukkaakin enemmän.

Lofooteilla kirkasvetisiä hiekkarantoja riittää, mutta kovin vähän uimareita. Vesi on kuulemma noin 8-10 asteista.

Kolmen korvilla saavuttiin Reineen, joka on hienolla paikalla sijaitseva pieni kalastajakylä. Majoituttiin erikoiseen hippikommuuniin nimeltä Catogården, jossa olin ollut kerran aikaisemminkin. Puoliso ihmetteli, että mitenkäs tässä nyt näin kävi, että suht laadukkaisiin hotelleihin tottunut kermaperse Harrikka-ukko pystyy olemaan vähän keskivertoa paremmassa majatalossa, jossa ei ole omaa vessaa, suihkua, aamupalaa tms. Tykästyin viime kerralla Catogårdenin ystävälliseen ja kodinomaiseen fiilikseen ja nyt huomattiin, että paikkaan oli satsattu lisää mm. rakentamalla sauna pihalle.

Nälkä kurni moottorituristien vatsoissa ja reippailemaan vuorille teki myös mieli. Tällä reissulla päätettiin jo aikaa sitten kokeilla myös Norjan luontoon tutustumista. Eli tuulipuku päälle, virvokkeita reppuun ja paikallisen ravintelin kautta vatsat sopivasti täytettynä kohti läheistä Reinebringen vuorta, jonne oli tehty lähes koko nousulle melkein 2000 kiviporrasta. Ja kyllä teki tiukkaa nousu tällaiselle +120 kg tupakkia kiskovalle pari polvioperaatiota läpi käyneelle has been – never will -kiekkoilijalle 😂! Näkymät ylhäällä palkitsivat kaiken vähdin. Alastulo otti melkein vielä kovemmalle kuin nousu. Ja kun tasamaalle päästiin niin jatkettiin sellaista verkkaista paskat housussa akuankka -kävelyä kohti sänkyä. Olin varma, että huomenna ei meikämanne nouse sängystä ilman tunkkia!

Molemmilla viittä vaille taju kankaalla eikä huippua vielä näkyvissä. Mihinkä prkl sitä tuli taas luvattua lähtevänsä!
Näkymiä Reinebringeniltä.
“Oh, little darling 
Let’s take a walk down easy street 
Standing on top of the world, 
For a little while 
Standing on top of the world 
Let’s give it all we got“

– Top Of The World / Van Halen