Charlotte the Harlot

21.12.2007

Dave Murray
4:12
1.Soolo Dave Murray
2.Soolo Dennis Stratton

Soitettu livenä debyyttilevyä edeltävillä keikoilla ja mitä ilmeisimmin myös levyn ilmestymisen jälkeisillä keikoilla silloin, kun on ollut mahdollista soittaa täyspitkä setti. Killers kiertueella ei enää soitettu, eikä myöskään sen koommin.

Virallista liveversiota ei periaatteessa ole saatavilla, ellei sellaiseksi lasketa 12 wasted years-videolla olevaa kotivideokameralla ja -mikillä tallennettua versiota varhaiselta klubikeikalta. Kappaleesta löytyy myös uusi studioversio The evil that men do-maksisinglen b-puolelta vuodelta 1988. Versiolla soittaa kokoonpano McBrain, Dickinson, Smith, Harris,Murray.

Charlotte the Harlot on ensimmäinen levytetty yksin Dave Murrayn tekemä biisi. Kappale on varsin rokahtava ja tiukka, joskin siinä on hieman ristiriitainen, hiljaisempi väliosa, joka ei joidenkin mielestä kappaleeseen sovi. Muutenkin biisi jakaa Maiden-fanit kahtia. Jotkut eivät voi sitä sietää toisten mielestä se on jo pelkästään kuriositeettinä loistava.

Kappale on kieltämättä erikoinen. Se on Maiden-biisiksi hyvin simppeli ja se poikkeaa yhtyeen muusta (varsinkin myöhemmästä) tuotannosta melkoisesti. Se on tarina lontoolaisesta prostituoidusta, tai pikemminkin tämän poikaystävästä. Perusasetelma kappaleessa on se, että mies, jonka suulla kappale lauletaan on huolissaan maailman vanhinta ammattia harjoittavasta rakastetustaan. Charlotte tarjoaa palveluksiaan varsin ennakkoluulottomasti ja ottaa vastaan kenet tahansa. Hinnat vaikuttavat todella halvoilta:

You charge them a fiver it's only for starters and ten for the main course

Vitosesta kymppiin. Maidenin jäseniltä on tiedusteltu eri yhteyksissä, onko Charlotte todellinen hahmo. Vastaukset ovat ristiriitaisia, sillä bändin jäsenet ovat hämmentävän salaperäisiä kappaleen lähtökohdista. On kuitenkin ilmeistä, että biisillä on yhteys tosielämään ja Lontoon East Endissä vaikuttaneeseen ilolintuun.

Monet olettavat väärin, että kappaleen kertosäkeessä hoettu vonkaus:

Charlotte The Harlot show me your legs
Charlotte The Harlot take me to bed
Charlotte The Harlot let me see blood
Charlotte The Harlot let me see love

lisi Charlotten poikaystävän suusta. Sitä se ei ole, vaan sillä pyritään ironisoimaan Charlotten asiakkaat, jotka vaativat sitä ja tätä, eivätkä välitä paskaakaan. Huora seurustelukumppanina ei liene niitä helpoimpia lähtökohtia harmoniselle parisuhteelle.

Kappaleelle tehtiin pari vuotta myöhemmin jatko-osa, 22, Acacia Avenue, jossa asetelma on edelleen ihan sama, paitsi että Charlotte on nostanut hintojaan vitosella ja kundikaveri on vielä pahemmin sekaisin.