Road trip – päivä 7

24.7.2019

Reine – Narvik 345 km

Aamulla tikkana pitkien yöunien jälkeen seiskalta ylös ja viereiseen kylän parhaaseen ja ainoaan aamupalapaikkaan nauttimaan erinomaista särvintä. 175 kruunulle sai kyllä vastinetta. Kelistä vaikuttaisi tulevan tänään erinomainen, kun heti aamusta aurinko paistatteli pilveettömältä taivaalta ja lämpötila nousikin sitten päivän aikana 25 asteeseen paikoitellen reittimme varrella Narvikiin. Hippikommuunimme kroonisesti varattu vessakin vapautui juuri sopivasti, kun oli aamutoimien aika. Kesken istunnon totta kai alkoi pihalta kuulua tuttua piipitystä, joka ei tällä kertaa hevillä hiljentynytkään. Ajelin pienen lenkinkin varashälyttimen huutaessa, jolloin sain kiinnostuneita katseita, että jätkä siinä näköjään hämärähommissa varastamassa punaista urheiluautoa. Taas ilman sen kummempaa logiikkaa auto hiljeni ja palattiin kämpille. Pihassa totta kai pieni ujellus vielä päälle, mutta uhkaus mereen upottamisesta hiljensi hänet ja itsellekin tuli ihan paha mieli. Hyvitykseksi ostin sitten Shellin kaikista kalleinta bensaa matkalla ja oltiin sitten taas kavereita.

Catogårdenissa oli vanhan talon omanlaista maalaisromantiikkaa ja huoneissa todella hyvät sängyt. Kivan tuntuinen nuori pariskunta asustelee ylimmässä kerroksessa ja pyörittää siinä samalla hotellia. Kaksoiskajakkireissukin olisi järjestynyt, mutta passattiin tällä kertaa.
350 kilsaa hyvää syheröistä maantietä ja hienoja maisemia Lofooteilla.

Cruisailu Narvikiin sujui vaivattomasti ja tasaisesti pysähdellen. E10:ltä poikettiin Leknesin kohdalta pikkutielle no 815, kun navi ohjasi sitä kautta ja ihan hyvältä näytti sielläkin. Maisemat olivat koko reitillä tasaisen upeita ja matkanteko sujui letkeästi. Kattokin napattiin jossain vaiheessa pois. Pienen ripsauksen vettä heitti yllättäen vähän ennen Narvikiin saapumista ja kuten yleensä, sadekin loppui saman tien, kun katto saatiin takaisin paikalleen.

Lofootit jäivät kyllä mieleen varmasti loppuelämäksi hulppeiden näkymien ansiosta.

Narvikin Scandic löytyi helposti ja hotellin alta parkkihallista helposti paikka. Harvinaisen tilava parkkihalli, kun normaalisti tuntuvat olevan helkatin ahtaita nykyautoille. Huomenna matka jatkuu Bodøøn.