Road trip – päivä 8

25.7.2019

Narvik – Bodø 304 km

Tekstiä

Keskiviikkona oli sadepäivä ja paikoitellen tosi sumuista sekä pilvet niin alhaalla, että peittivät vuorten huiput. Puolilta päivin lähdettiin ajelemaan, kun saatiin apukuski ylös sängystä. 50 kilsan päästä Narvikista pysähdyttiin Ballangenin Shellille tankkaamaan niin huomattiin vieressä Harley-Davidson Nord Norge -liike, johon tietysti tutustumaan. Pirusti oli hyvän näköisiä pyöriä pihat täynnä ja pari paitaa tarttui mukaan. Autojakin siinä porukalla ihmeteltiin ja myyjä kehui ajelevansa -66 Mustangilla.

Tällä reitillä matka eteni suhteellisen reipasta vauhtia, mutta kaikkine pysähdyksineen ja lauttoineen noin 7 tuntia otti reipas 300 km matka. Mutta meillä ei ole kiirettä mihinkään 🙂

Koko matka ajeltiin E6-tietä, joka oli hyvässä kunnossa ja hienoa mutkapätkää. Samalla kahlattiin Amon Amarthin tuotanto läpi. Tsekkaa The Pursuit of Vikings niin alkaa avautua, että kuinka komiasti sopii ukkojen melodeath tänne hiukan sumuiseen vuoristoon. Tämä on näitä kartanlukijan löytöjä, sillä kun välillä välähtää.

Skarberget – Bognes välillä oli iso lautta, johon odoteltiin puolisen tuntia ja maksoi noin 20 euroa. Kesto 25 minuuttia istuskeltiin autossa Metallican Hämeenlinnan keikkaa Youtubesta katsellen, kun oli sen verran kostea keli niin ei lähdetty autosta hiippailemaan.

Välillä ajeltiin vähän pilvessäkin.
Kosteaa ja pilvistä. Onneksi ei olla prätkällä liikkeellä, kun ollaan tällaisia sokerista tehtyjä kermapersehotellipyöräilijöitä 🙂

Huomenna määränpäänä on Sandnessjøen, jonne ajellaan tietä no 17, joka on yksi Norjan kahdeksastatoista kansallisesta turistireitistä, tsekkaa linkki: Helgelandskysten.