H-D & BMW Nordic Wedding Rally – Päivä 16

20.7.2023

Loen – Hovden i Setesdal 458 km (yhteensä 4658 km)

Päivän reitti, joka oli suurimman osan 500 – 1000 metrin korkeudessa. Oikein mukavia teitä, mutta keli oli niin huono, että ei hirveästi nyt ajamisesta nautittu. Vähän sellaista tuuppaamisen meininkiä.

Loenin Alexandra hotellilta lähdettiin sateiseen keliin ajelemaan kohti etelää. Suhteellisen pitkä ajomatka Norjan teillä vei taas koko päivän, kun noin klo 11:00 korvilla lähdettiin ja klo 21:00 haminoissa oltiin perillä hotelli Hovdestøylenissä. Ensimmäiset 350 kilsaa ajeltiin sateessa ja vuorilla oli melko vilpoista (pahimmillaan 6 astetta) sekä kova tuuli. Matkalla oli useita todella isoja ja hienoja vesiputouksia, mutta emme pysähtyneet kuvaamaan mestoja, koska oli sen verran kosteat ja kylmät oltavat. Oli taas avokypärämiehellä vähän tekemistä hyvän fiiliksen säilyttämisessä. Saappaat olivat luttamärät jo puolivälissä ja varpaat melko jäässä perille päästyä. Onneksi huoneessa oli kunnollinen patteri niin kaikki kamat kuivuivat hyvin seuraavaksi aamuksi. Matkalla törmättiin sattumalta taas tuttuihin suomalaismotoristeihin kesken liikennettä ja kuulumisia vaihdettiin Oddan Shellillä.

Ninan firman hallituksen puheenjohtaja Anssi ystävänsä kanssa sattui samalle reitille ja moikattiin pikaisesti Oddassa. Tällä reissulla ollaan tavattu yllättävän paljon tuttuja, joita näkee tosi harvoin livenä kotimaisemissa. Anssilla ja Ninalla muuten samanlaiset pyörät.