H-D & BMW Nordic Wedding Rally – Päivät 17-18

20.7.2023

Hovden i Setesdal – Kristiansand – Emden (GER) – Groningen (NL) 325 km (yhteensä 5010 km)

Aamu valkeni aurinkoisissa merkeissä ja reilu parisataa kilsaa Kristiansandin satamaan meni tie no 9 pitkin ajellen hyvissä tunnelmissa. Alkaa olla reissu siinä vaiheessa, että ei aina muista, että mikä viikonpäivä on menossa. Tämä on parasta vastinetta arjelle, jossa mennään usein minuuttiaikataululla. Funtsailin ajaessa, että tämä on siitäkin kivaa hommaa, että ajellessa ehtii ajatella, tehdä suunnitelmia, pallotella erilaisia ideoita ja rauhassa miettiä. Totta kai välillä menee monta sataa kilsaa niin ettei päässä liiku mikään tai vaan kuunnellessa hyvää heviä. Harrikkaan laitetiin viime kesänä kunnon poppivehkeet (Rockfordfosgate) niin kyllä kelpaa luukuttaa. Ninaa hävettää moinen mekastus välillä 😎

Lauttarannassa oltiin noin klo 14 jälkeen ja laiva lähti klo 17:00. Päästiin ajamaan laivaan jo 15:30 eli ei tarvinnut kauaa odotella. Pyöriä oli noin 30 kpl, jotka laivan työntekijät sitoivat kaikki kiinni kaksi kerrallaan satulan yli ja muutamilla liinoilla vielä sitten mistä kiinni parhaiten saivatkaan. Laiva keinui alkumatkasta jonkun verran ja meinasi itseä vähän huipata, mutta onneksi meni ohi eikä tarvinnut alkaa oksennella. Matka meni syöden ja telkkaria katsellen. Ninalla alkoi flunssa pukata ihan tosissaan päälle ja hän alkoi tropata, että päästään liikkeelle aamulla. Laiva (Romantika) oli muuten rakennettu 2001 Raumalla Finnyardsin telakalla. Perillä Saksassa oltiin klo 10:15 ja tästä oli vain reipas 100 kilsaa Groningeniin Hollantiin, jossa tällä viikolla on tyttäreni Nettan oikiksesta kandiksi valmistumisseremonia. Hotellimme Miss Blanche parkkiluolan löydettyämme marssittiin respaan, johon jätettiin pussukkamme odottamaan huoneen saantia ja lähdettiin kahville. Sovittiin treffit Nettan kanssa keskustaan ja tehtiin nahkatamineissa pieni tutustumiskierros. Oli aika lämpöistä touhua 😅. Groningen vaikuttaa kivalta paikalta.

Iskä ja Netta ❤️

Huoneen saatuamme suihkuttelut ja päiväunet, jonka jälkeen lähdettiin kolmistaan syömään italialaista. Tripadvisorista bongasin aika hyvin arvioissa sijoittuneet (muistaakseni 11. ravintola Groningenin 500 vaihtoehdosta) Gustation, jolla oli aikaisempina vuosina ollut Michelin tähtikin. Sisätilat olivat täyteen buukattuja, mutta saatiin pöytä ulkoa. Syötiin kolmen lajin illallinen, joka olikin oikein maittava ja täyttävä. Ilmeisesti omistaja ja kokki olivat vaihtuneet ja myös rengasfirman tähti oli lähtenyt, mitkä ehkä hieman näkyivätkin, koska ei paikka mielestäni mikään niiiiin ihmeellinen ollut.

Masut täynnä lähdettiin huilimaan ja uni tulikin hyvissä ajoin. Sitä ennen suunniteltiin hieman Groningenin jälkeistä reittiä Tanskaan ja Ruotsin kautta kotiin. Meillä oli varattuna kaikki hotellit Groningeniin saakka, mutta tästä eteen päin kaikki on auki, paitsi laiva varattuna Tukholmasta Turkuun.

Nina oli ehtoolla kuumeinen ja vähän arvelutti, että miten terveys sallii valmistujaisseremoniat ja ajamisen seuraavina päivinä.

”We are warrior souls
Rolling like a river of fire (Монгол билээ)
We are warrior souls
Locked down and loaded on the prey
This is our way”

The HU / This is Mongol (Warrior Souls)