H-D & BMW Nordic Wedding Rally – Päivä 10

12.7.2023

Reine – Saltstraumen – Forøy – Jetvik – Nesna – Sandnessjøen 336 km (yhteensä 3200 km)

Huonosti nukutun yön (BMW kuski kyllä kuorsasi niin, että naapuriin asti kuului 😂 toim. huom.) jälkeen pakattiin kamat ja oltiin jo kasilta liikenteessä kohti Moskenesista Bodøøn yhdeksältä lähtevään lauttaan. Suht pitkä neljän tunnin lauttamatka menikin torkkuessa ja kun yhdeltä ajettiin pois lautasta niin oli olo jo ihan virtanen. Ajeltiin Norjan yhtä hienointa kansallista maisemareittiä (tie no 17) alas päin kohti Sandnessjøenia. Matkalla oli vielä kolme lyhyempää lauttaa ja perillä Scandic Syv Söstressä oltiin kymmenen jälkeen. Pitkä 14 tunnin päivä liikenteessä, mutta lauttojen vuoksi ei ajamista nyt niin hirveästi kertynyt. Keli oli aurinkoinen ja lämmin muutamia ukkoskuuroja lukuun ottamatta, jotka tosin onnistuimme tuurilla välttämään. Matkalle sattui paljon myös tunneleita, joista osa oli melko pimeitä ja kapeita. Perillä hotellilla kuultiin, että joku rattijuoppo oli samana päivänä ajanut läheisessä tunnelissa nokkakolarin kahden moottoripyörän kanssa ja neljä oli loukkaantunut, joista yksi oli kriittisessä tilassa Sandnessjøen sairaalassa. Onnettomuus vaikutti kyllä meidänkin mielialoihin, kun se tuli niin lähelle ja samanlainen riski on meilläkin koko ajan mukana. Tähän mennessä ei ole ollut yhtään läheltä piti -tilannetta ja muutenkin ollaan kruisailtu rauhallisesti. Mutta eihän se ole aina itsestä kiinni, jos sattuu onnettomuus kohdalle.

Maisemat olivat reitillä kohdallaan, mutta emme tällä kertaa pysähdelleet kovinkaan paljoa kuvaamaan vaan keskityttiin köröttelyyn.

Saltstraumenissa pysähdyttiin ihmettelemään vuorovesi-ilmiötä. Ei sattunut onkia matkaan, tuosta olisi kyllä kala syönyt!
Lautalla jossain. Vähän henkilökunnasta riippuen käskevät laittaa pyörät kiinni ja on hyvät liinat, mutta lautoilla ei voisi vähempää kiinnostaa, että pysyykö se sun kampe pystyssä maaliin saakka. Etenkin BMW on jalalla aika pystyssä ja sen kanssa täytyy olla vähän tarkempana. HD:han on kuin tehty näille retkille eli tässäkin on ylivertainen vaihtoehto. Kummasti vaan ei ole ainuttakaan toista Street Glidea tullut kohdalle 😜.
Vähän mussumpaa keliä tulossa, mutta onneksi päästiin just lauttaan ja säästyttiin sateelta.

“He lost his mind today
He left it out back on the highway
I-65

She loved him yesterday
Yesterday’s over, I said, ”Okay, that’s alright”
Time moves on, that’s the way
We live in hope to see the next day, but that’s alright

Sometimes, these things, they are so easy
Sometimes, these things, they are so cold
Sometimes, these things just seem to rip you right in two
Oh no, man, don’t let ’em get to you”

– Guns N’ Roses / Dust N’ Bones –