The Final Frontier – uusi studioalbumi ilmestyy kesän lopulla

5.3.2010

Loppu tulee, varmasti…

Iron Maiden -fanit yllättyivät eilisiltana bändin pudotettua pommin ja ilmoittamalla, että uusi tämän kesän lopussa julkaistava studioalbumi kantaa viimeiseltä albumilta kalskahtavaa nimeä The Final Frontier. Nimi viittaa hieman startrekveemäisesti myös avaruusaiheisiin.

Samalla bändi julkaisi kahden kuukauden ja 22 keikkaa käsittävän kesärundin Pohjois-Amerikassa yhdessä lämppärinä toimivan Dream Theaterin kanssa. Uusia Euroopan konsertteja ei tässä vaiheessa vielä saatu tietoon, mutta yhtyeen julkistuksessa lupailtiin isoa kiertuetta vuoden 2011 aikana. Laulaja Bruce Dickinsonin mukaan kesän keikoilla saadaan kuulla livenä myös maistiaisia uudelta albumilta, mutta pääosa setistä koostuu Maiden klassikoista lähes kaikilta albumeilta. Rivien välistä voi selvästi lukea, että Amerikassa kansa haluaa klassikoita ja Euroopassa uutta materiaalia odotetaan innokkaammin, joten tällä kertaa kaikki yritetaan saada tyytyväisiksi, mikä on jo ajatuksena mahdoton.

Kiertueella mukana on taas IMTV, mikä tarkoittaa, että fanit voivat katsoa bändin virallisilta nettisivuilta tuoreita haastatteluja ja näytteitä kiertueen aikana.

Samaan aikaan yhtye julkaisi susiruman uuden Eddien, jota voi pällistellä painamalla tästä.