Iron Maidenin "Death On The Road"-DVD julkaistaan 8. helmikuuta 2006

1.12.2005

Tässä Iron Maidenin levy-yhtiön EMIn tiedote tulevasta DVD boxista:

DVD sisältää Iron Maidenin konsertin Dortmund Wesfalenhalle Arenalta Saksasta joulukuulta 2003, joka oli osa yhtyeen massiivista Dance of Death Euroopan kiertuetta. Maidenin taianomainen ja yhteisöllinen live-tunnelma välittyy DVD:llä käsin kosketeltavasti. Tästä kaikesta on pitänyt huolta Iron Maidenin ylipäällikkö Steve Harris, joka on ollut mukana editoimassa konserttitaltiointia ja kirjoittanut omakätisesti sydänverellään jokaisen otoksen DVD:llä. Tästä pläjäyksestä ei enää maailman kuulu ratsastuslaukka parane!

DVD:n oli määrä ilmestyä jo syyskuussa 2005, mutta sen julkaisu viivästyi. Me ymmärrämme, että fanimme ovat joutuneet odottamaan DVD:tä pidempään kuin oli tarkoitus, mutta he myös tietävät että emme tyydy muuta kuin parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen ja lisäaika ja panostus jonka käytimme lopullisen DVD:n eteen kyllä näkyy. Voin luvata, että kun ihmiset näkevät kappaleet kuten Paschendale ja Dance Of Death, heidän leukansa loksahtavat lattiaan kuten minulle kävi, kun katsoin lopputulosta kotona TV:stä. Konsertin visuaalisuus ja ääni 5.1 kelvollisella laitteella tuntuu kuin olisi itse konsertin eturivissä, kommentoi Steve Harris.

Iron Maiden päätti julkaista DVD:n kahdella erillisellä DVD-levyllä taatakseen parhaan mahdollisen kuvan ja äänen. Ensimmäinen levy sisältää konsertin tavanomaisella stereoäänellä ja toisen levyn on miksannut tuottajakettu Kevin Caveman Shirley 5.1. soundeille. Bonusmateriaalit lisättynä DVD kasvaa mahtipontiseksi kolmen DVD:n pläjäykseksi. Steve Harris kommentoi asiaa seuraavanlaisesti Tiedämme, että monilla faneilla ei ole vielä mahdollisuutta 5.1. soundiin ja he käyttävät vielä stereoita, mutta jos laitat molemmat äänipohjat yhdelle levylle niin osa visuualisesta laadusta saattaa kärsiä ison tiedoston takia. Koska tämä on erittäin tumma ja teatraalinen show halusimme taata että näin ei käy! Jotta faniemme ei tarvitsisi maksaa ylimääräistä levystä, jota he eivät ikinä käytä, sovimme EMI:n kanssa että hinnoittelut on sama kuin Rock in Rio DVD:ssä, joka oli 2 levyn paketti. Tällä tavoin kaikki saavat nauttia parhaasta mahdollisesta laadusta sekä visuaalisesti että soundillisesti ilman extrakuluja.

DVD:LLÄ YLI 3 TUNTIA EXTRAA

Iron Maidenin Death On The Road DVD-paketti sisältää myös Matthew Amoksen ohjaaman dokumentin, joka on aiemmin ohjannut mm. Maidenin palkitun Early Days-dokumentin. Dokumenttissa on mukana tarinaa Dance Of Death-levyn tekoprosessista sekä materiaalia kiertueen ennakkovalmisteluista.

Kolmen DVD:n pakettiin on haalittu mahdollisimman paljon extraa yli kolmen tunnin edestä, kuten Maidenin faniystävälliseen tapaan kuuluu. Messissä on dokkarin lisäksi myös musiikkivideoita, bändin esiintyminen Etelä-Amerikassa, yhtyeen jäsenten, tuotantotiimin ja fanien haastatteluja sekä valokuvagalleria.

Iron Maiden on tällä hetkellä hyvin ansaitulla tauolla erittäin onnistuneen kiertueen jäljiltä. Maidenin 14. studioalbumin työstäminen alkaa helmikuussa 2006 ja se äänitetään kevään 2006 aikana.

Konsertin biisilista:

WILDEST DREAMS
WRATHCHILD
CAN I PLAY WITH MADNESS
THE TROOPER
DANCE OF DEATH
RAINMAKER
BRAVE NEW WORLD
PASCHENDALE
LORD OF THE FLIES
NO MORE LIES
HALLOWED BE THY NAME
FEAR OF THE DARK
IRON MAIDEN
JOURNEYMAN
THE NUMBER OF THE BEAST
RUN TO THE HILLS