Ihanaa Welldone Ihanaa!

5.11.2007

Pohjoismaiden ylivoimaisesti paras konserttijärjestäjä Welldone on tiedottanut tänään Iron Maidenin 18.7.2008 Helsingin Olympiastadionilla järjestettävästä konsertista seuraavasti:

POHJOISMAIDEN KAIKKIEN AIKOJEN SUURIN ROCK-KIERTUE…IKINÄ!!!

Supersuosittu heavylegenda Iron Maiden tekee ensi kesänä historiaa. Yhtyeen tuleva ”Somewhere Back In Time – World Tour 08” on kaikkien aikojen suurin Pohjoismaissa nähty rock-kiertue. Maiden esiintyy pohjolassa kaikkiaan kuudella stadionilla, joihin odotetaan yleisöä yli 250.000! Suomessa Maiden ja heavymaskotti Eddie nähdään Helsingin Olympiastadionilla perjantaina 18. heinäkuuta. Edellisen kerran Suomessa keikkaillessaan vuonna 2006, yhtye esiintyi kolmen loppuunmyydyn konsertin aikana yli 31.600 fanille. Stadionkonsertin lipunmyynti alkaa Lippupalvelussa maanantaina 12. marraskuuta klo 9.00.

Iron Maiden julkaisee helmikuussa 2008 ”Live After Death” tupla-DVD:n, jonka myötä starttaa tuleva ”Somewhere Back In Time” -maailmankiertue. Kiertueella matkataan ajassa taaksepäin Maidenin historiaan, keskittyen lähes kokonaan yhtyeen 1980-luvun materiaaliin niin biisivalintojen kuin lavarakennelmien osalta. Mukana on elementtejä yhtyeen ”Powerslave” –kiertueen (1984-85) Egypti-henkisestä tuotannosta ja ”Somewhere In Time” -kiertueelta (1986-87), kuten Cyborg Eddie. Kyseessä on kiistämättä Maidenin kaikkien aikojen näyttävin ja mahtavin show.

Steve Harris kommentoi tulevaa Pohjoismaiden vierailua: “Maidenillä ja pohjolan ihmisillä on erittäin ainutlaatuinen side toisiinsa ja me tunnemme aina olomme kotoisaksi siellä. Ehkä Eddiellä todellakin virtaa viikinkiverta suonissaan?!”

”Viime kiertueella aloitimme konsertin esittelemällä uuden albumimme ”A Matter of Life and Death” kokonaisuudessaan. Ajattelimme tarvitsevamme haastetta ja se osoittautui oikeaksi päätökseksi. Faneillemme saattaa kuitenkin olla raskasta soittaessamme niin paljon uutta materiaalia ja arvostimme syvästi sitä mielettömän hienoa vastaanottoa jonka saimme. Arvelenkin, että nyt on takaisinmaksun aika. On mahtavaa käyttää tulevan ”Live After Deathin” DVD:n julkaisun puitteita ja tehdä 80-luvun show. Meistä on suunnattoman mielekästä vaihtaa näkökulmia biiseihin joita soitamme kiertueilla, pitääksemme sen tuoreena ja kiinnostavana sekä bändille että faneille. Mielestäni ”Powerslave oli uskomaton show Egypti-teemoineen ja odotan näkeväni sen uudelleen”, Steve jatkaa.

”Somewhere Back In Time” -maailmankiertue jakaantuu kolmeen osioon. Kiertue starttaa Intian Mumbaista helmikuun 1. päivä jatkuen aina Australiaan, Japaniin, Los Angelesiin, Mexicoon ja sieltä Maidenin ensimmäiselle visiitille Costa Ricaan ja Kolumbiaan. Tämän jälkeen on vuorossa Brasilia, Argentiina, Chile, Puerto Rico, New York ja viimeisenä Toronto 16. maaliskuuta. Kiertueen ensimmäinen osio kattaa 45:n päivän aikana kaikkiaan 21 kaupunkia, 10 maata, 50 000 lennettyä mailia ja tietysti konserttielämyksiä yli 400.000 fanille!

Kiertueen ajan yhtye, kiertuehenkilökunta ja 12 tonnia varusteita matkaavat kaupungista toiseen juuri Maidenille räätälöidyllä Boeing 757 -lentokoneella. Lentokapteenina toimii Astraeus Airlinen Kapteeni Bruce Dickinson!

Bruce Dickinson kommentoi: “Tarkastelemalla kohteita, joissa haluaisimme soittaa meillä on tullut aina ongelmia palojen yhdistämisessä. Meri on hidastanut kiertueita, mutta nyt kun meillä on oma lentokone, matkustaminen kaukausiinkin paikkoihin on helpompaa esim. Australia, jonne menemme ensimmäistä kertaa 15 vuoteen! Olemme jo saaneet mainioita reaktioita faneiltamme siellä, sillä Melbournen ja Sydneyn keikat myivät loppuun 15 ja 25 minuutissa!”

Aiheen siirtyessä takaisin Scandinaviaan ja Suomeen, Bruce innostuu: ”Jos tämä tulee olemaan suurin rock-kiertue Pohjoismaiden historiassa me aiomme antaa kaikkein parastamme ja tehdä kaiken ennätysmäisesti. Tämä on todella mahtava kulmakivi Heavy Metallille. Toivoisin vain että se tapahtuisi jo ensi viikolla”.

Kiertueen toinen osio toteutuu touko- ja kesäkuussa Pohjois-Amerikassa ja kolmannella kierroksella suunnistetaan heinä- ja elokuun aikana Pohjoismaiden stadioneille ja Euroopan isoimmille festivaaleille. Koko kiertueen yleisöodotukset ulottuvat yli 1,5 miljoonaan katsojaan.

Helmikuussa julkaistava ”Life After Death” tupla-DVD pitää sisällään helmiä Maidenin live-esiintymisistä ja videoista. Mukana on myös toinen osa ”The History of Iron Maiden” –dokumentistä.

Iron Maiden on uransa aikana myynyt lähes 70 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti ja Suomessakin levynmyynnit ovat reippaasti yli 500.000. Iron Maiden on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä metalliyhtyeistä ja ollut suunnannäyttäjänä tämän päivän uusille bändeille.

LIPUT:

64 / 59 / 54 euroa

Valtavan kysynnän takia ostorajoitus: 8 lippua / per hlö.

Lipunmyynti alkaa Lippupalvelussa maanantaina 12.11. klo 9.00.

Lippupalvelun myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-10-800 (1,83 euroa/min + pvm) ja 0600-10-020 (5,99 euroa/puhelu + pvm) sekä netistä www.lippupalvelu.fi

Konserttiliput tulevat myyntiin maanantaina 12. päivä marraskuuta klo 9.00, mutta kuulumalla Iron Maiden fan clubiin sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus ostaa lippuja ennakkoon jo torstaina 8.11. klo 9-18.00 välillä. Lippurajoitus: 4 lippua/ hlö.

Lisätietoja fan club myynnistä: www.ironmaiden.com

Iron Maiden fan club järjestää myös ainutlaatuisen arvonnan, jossa n. 60 fania ja heidän ystävänsä pääsevät jokaisella Pohjoismaiden keikalla ihan lavan etummaiseen osioon.