The Final Frontier

The Final Frontier on Iron Maidenin viidestoista studioalbumi, joka ilmestyi kaupan hyllyille Suomessa perjantaina 13.8.2010. Albumi nousi välittömästi ensimmäisellä listaviikollaan Suomessa ykköspaikalle myyden 18 000 kopiota ennakkoon, mikä tuli hieman yllätyksenä myös levy-yhtiölle, koska levyt loppuivat heti kättelyssä.

Albumia edelsi The Final Frontier World Tourin ensimmäinen osa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa vähän samaan tyyliin kuin vuonna 1982 Maiden promosi The Number Of The Beast -albumia ennen kuin itse levy oli vielä edes kaupoissa. Yhtye on on soittanut kesän keikoilla 2010 vain yhden uuden biisin albumilta. El Dorado upposi yleisöön todella hyvin.

Huhujen mukaan kyseessä olisi Maidenin viimeinen studioalbumi, mutta virallista tietoa asiasta ei ole. Tietävätkö vielä itsekään Maidenlandiassa, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

The Final Frontier kiertueella Maiden esiintyi 8.8.2010 Porissa järjestettävillä Sonisphere Festivaaleilla. Vuonna 2011 Iron Maidenin odotetaan esiintyvän uudestaan Suomessa.

The Final Frontier

01. Satellite 15….The Final Frontier
02. El Dorado
03. Mother Of Mercy
04. Coming Home
05. The Alchemist
06. Isle Of Avalon
07. Starblind
08. The Talisman
09. The Man Who Would Be King
10. When The Wild Wind Blows

Julkaistu: 2010.08.13
Ensimmäinen chart-entry: 1 (Suomessa)
Kokonaisviikot listalla: 1 (Suomessa)
Hopeaa:
Kultaa:
Platinaa:
(Tiedot UK:sta)

Keskustelua albumista

Kokoonpano albumilla:
Laulu: Bruce Dickinson
Kitara: Adrian Smith
Kitara: Dave Murray
Kitara: Janick Gers
Basso: Steve Harris
Rummut: Nicko ”Rock n Roll Ribs” McBrain