Road trip – päivä 15

1.8.2019

Kristiansand – Hampuri 523 km

Aikainen herätys oli jo klo 5:30, koska lautta Kristiansandista Hirtshalsiin lähti kahdeksalta. Ei vaan nukuttanut kunnolla ja nousin jo neljältä kahvittelemaan, lukemaan päivän lehdet ja pakkailemaan kamppeita. Juniorikin saatiin kunnialla ylös sängystä ja pikaisen aamupalan jälkeen ajeltiin Radissonin vieressä olevaan Color Linen lauttaan. Lauttamatka kesti 3 tuntia ja onneksi oli varattu Voayager-luokasta mukavat istumapaikat niin sai otettua tirsat. Kova tuuli vähän keinutti merellä jopa siinä määrin, että otti vähän vatsastakin, mutta onneksi ei pahempaa.

Good bye Norjan hienot maisemareitit ja tervetuloa moottoritie jurrutukseen. Lopulta aika nopeasti hurautettiin Tanskan läpi reipas 500 kilsaa Hampurin tukikohtaan. Huomasin lautalla, että ilmeisesti tarvitaan joku ilmastoystävällinen vihreä tarra auton tuulilasiin. Haiskahtaa seikkailulta…

Tanskassa ajettiin ulos laivasta ja lähdettiin puskemaan moottoritietä kohti Hampuria yli 500 km. Aika paljon liikennettä matkalla ja ajoittain mentiin madellen, välillä taas reipasta matkavauhtia. Saksan puolella autobahnilla matka eteni hieman paremmin ja vähän kokeiltiin, että miten Corvette kulkee. 230 km/h riitti meille tätä lajia ja nilkka ei ollut lähelläkään suorana. Total lukemat reissulla tässä vaiheessa 5176 km.

3000 rpm / 230 km/h – vielä jäi paukkuja käyttämättä, mutta sen verran kallis lasti, että enempää ei kaahattu. Tästäkin jo tuli meille ystävällinen korvatillikka, joka toki ansaittiin.

Hampurin päässä oli vähän tietöitä ja ruuhkaa niin kuin tämän kokoisissa kylissä yleensä. Vihaan ajamista isoissa kaupungeissa, mutta tällä kertaa navi ohjasi hyvää reittiä ja hotelli löytyi helposti. Auton parkkihalliin ja koppiin päiväunille. Vaimo ja tytär tulivat samaan hotelliin päiväksi matkalla Amsterdamiin ja oli oikein mukavaa käydä iltapalalla paikallisessa saluunassa perheen kanssa. Vanhempi poika on sotaväessä niin ei ollut tällä kertaa mukana. Jonkun on oltava ruodussakin 😊.

Reipas 100 euroa istumapaikkojen kanssa netistä etukäteen ostamalla oli hintaa Norjan ja Tanskan väliseen lauttaan.

Wacken Open Airin (WOA) appi ilmoitteli jo pitkin päivää ukkosmyrskyistä alueella ja kehottivat ihmisiä menemään suojaan autoihinsa. Että semmosta tulossa. Prkl ei kyllä kiinnostaisi mutavellissä tarpoa, mutta ei auta, on vaan käännettävä posin puolelle kelistä huolimatta. Torstaina mennään festareille ja ainakin siksi päiväksi tiedossa aurinkoista. Airbourne on ehkä odotetuin bändi sille päivälle, kun ei ole aikaisemmin päässyt niitä livenä todistamaan.