Maiden kesä 2011

14.8.2011

Kesä 2011 Iron Maidenin tahdissa alkaa olla paketissa. Blogimerkintöjä on tullut laiskasti tehtyä, eikä tätä nyt kukaan selväjärkinen lueskelekaan. Kesään mahtui neljä Maidenin konserttia, mikä oli just passeli määrä. Ensin kesäloman alkuun 8.7. keikka Stadikalla, jossa oltiin ensimmäistä kertaa lasten kanssa katsomassa bändiä. Lapset rokkasivat enemmän kuin ukko itse!

Kids

Kuvassa yllä ihan koko nuoriso ei ole omia, mutta melkein. Keikka itsessään Helsingissä maistui hieman rutiinivedolta, mutta toimi parhaana kesäloman avaajana koskaan. Hyvät paikat katsomosta ja Maiden kesäillan valossa sekä lisää tätä namia tiedossa – olo oli varsin kutkuttava.

Helsinki huutaa!

Stadikan keikan jälkeen vietimme viikonloppua Helsingissä, jossa pitkän talven työkiireiden aiheuttama pipakin alkoi selvästi löystyä. Lasten kanssa tsekattiin Linnanmäki ja Suomenlinna.

Tino Linnanmäellä

Kaikki eteen!

Sunnuntaina oli lento Helsingistä Portugaliin. Kone laskeutui Faroon, josta oli noin 40 km Albufeiraan. Yöllä pääsimme rättiväsyneinä kämpille Eden Resortiin, joka osoittautui aivan nappivalinnaksi.

Eden Resort

Eden Resort on huoneistokylä, jossa on noin 150 asuntoa yksiöistä isoihin huviloihin. Meillä oli palttiarallaa 100 neliön huoneisto, jossa viihdyttiin erinomaisesti. Alueella oli tenniskenttä, 5 uima-allasta, kauppa, baareja, respa, lasten leikkikenttä jne. Aivan ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja sopii hyvin lapsiperheille, mutta menoa ja nähtävyyksiä etsivälle ei välttämättä toimi. Meillä oli erittäin rento meininki!

Lasse Lehtinen - Onni suosii rohkeaa

Reissun loppupuolella käytiin muutaman tunnin purjevenereissulla, joka oli yksi kohokohdista. Rannikko on luolineen hienoa seutua ja kannattaa käydä merellä, jos tuonne eksyy joskus.

Tino ja iskä

Tässä kahden jääkiekkoilijan tiukka kesäharjoitus menossa parhaillaan – toisella ylärivin look kunnossa, toisella lenkkiä vyöllä.

Reissun puoleen väliin oli sattumalta osunut Euroopan suurimmat moottoripyöräkokoontumisajot, jotka Moto Clube de Faro järjesti nyt 30. kertaa. Torstaista sunnuntaihin kestävät kekkerit olivat Faron lentokentän vieressä ja sinne odotettiin noin 20 000 vierasta. Pääesiintyjäksi torstai-iltaan oli buukattu Iron Maiden. Steve Harrisilla on lähistöllä kesämökki ja mies kertoi Portugalin TV:n haastattelussa palaavansa välittömästi UK:n keikkojen jälkeen lomalle takaisin Faroon. Satuimme muuten juuri samaan aikaan myöhemmin Gatwickin lentokentälle, kun Harris oli lähdössä poikansa kanssa Portugaliin kiertueen päätyttyä sunnuntaina 7.8. eli mies ei puhunut vaan lämpimikseen. Harris ei kyllä löytänyt meitä kentältä eli emme tavanneet.

Face in the Sand

Can the end be at hand? Is the face in the sand?

Helvetin hienot festarit ja vähänkään moottoripyöristä, hyvästä seurasta, musiikista ja rennosta meiningistä kiinnostuneille voi hyvin suositella.

Festareilla

Lavan eteen pääsi tosi helposti ja noin kymmenen vuoden tauon jälkeen löysin itseni eturivistä aivan hirveässä fiiliksessä. Muutamia hyviä otoksiakin sain tallennettua kameralla.

Gers

Mr. Janick Gers

band

No nyt on Gersin paikalla kerrankin sellainen kitaristi, että Harriskin on tyytyväinen!

Eddie

Kukkuu! Oliko nyt minun vuoro, saako jo tulla?

Keikka sinänsä oli hyvä perusveto, josta loistava paikka edessä, pimeys, hienot festarit ympärillä ja lomafiilis tekivät aivan erityislaatuisen, joka pysyy mielessä ikuisesti.

Viikko meni kuin siivillä ja olisi helposti mennyt toinenkin. Paluulento oli keskellä yötä ja Helsingissä klo 5:30, josta vielä tiukka erikoiskoe 250 kilsaa kotiin. Paluumatkat Helsingistä ovat aina tähän aikaan suurin piirtein samoilla silmillä vuorokauden jälkeen yhtä murhaa.

Portugalin reissusta palattuamme oltiin pari viikkoa lomalla kotimaisemissa, jonka jälkeen kesäloman päätteeksi oli suunniteltu todellinen grande finale eli pitkä viikonloppu Lontoossa, jossa suosikkiaktimme esiintyi kahtena peräkkäisenä iltana loppuunmyydyssä 02 Areenassa. 

Big Ben

Tämä reissu olikin sitten vähän kaksijakoinen. Ekaksi tsekattiin nähtävyyksiä kuten Big Ben ja Parlamenttitalo, Buckinhamin palatsi, Harrodsin tavaratalo ja erilaisia museoita. Ennen ekaa keikkaa alkoi lasi- ja putkialan projekti, joka kesti pari päivää.

We rock!

JATKUU…