Harley Nordic Tour – päivä 3

11.7.2018


Lillehammer – Trollstigen – Geiranger – Sæbø 500 km

Kolmas päivä, varmasti kymmenen vuoden moottoripyöräilyhistorian kirkkaasti hienoin reitti (tähän asti).

Lillehammerissa aamuaurinko tervehti meitä ja näytti tulevan hieno keli ajella, mitä sitten olikin pelkkää aurinkoa koko päivän. Ei saatu tippaakaan sadetta ja lähempänä kolmeakymmentä oli lämmintä. Aamupala, lyhyt puhelinpalaveri asiakkaan kanssa, poika pelihuoneeseen ja isille kuubalainen spaddu, joiden jälkeen lähdettiin puolilta päivin tyytyväisinä oloomme köröttelemään.

Komiaa norjalaista maalaismaisemaa.

Heti Lillehammerista pois päin ajellessa alkoivat tiet ja maisemat olla kohdillaan. Matkan teko oli varsin hidasta, nopeudet 60 – 90 km/h välillä ja tosi paljon pysähdeltiin ottamaan huikkaa ja kuvia. Pojan kanssa ajellessa on mukavaa, kun muut liikenteessä olijat tulevat juttelemaan ja moikkailevat. Rentoa ja kivaa porukkaa.

E6 oli varsin leppoisaa menoa ja hyvässä kunnossa, maisemat kohdallaan. Vuorten päällä lunta ja vähän väliä putouksia. Liikennekulttuuri rauhallista, oikeastaan yhtään kaaharia ei nähty tai muutenkaan mitään koheltajia.

Trollstigen oli päivän kohokohta. Upeaa syheröistä serpentiinitietä ylös vuorille kaasuteltiin pikkuhiljaa. Jotkut hyppivät vuoren laelta laskuvarjolla alas. Hurjan näköistä touhua livenä.

Tino ottaa Trollstigenin haltuun. Nousua 10 asteen kulmassa oli riittävästi.

Geiranger vuonon kohdalla alkoi jo vähän väsykin iskeä. 7-8 tuntia oli jo tehty matkaa ja vielä oli 170 km ja 3 h vuoristoteitä jäljellä. Sopiva päivämatka on noin 300 kilsaa, mutta matkajohtajamme oli suunnitellut koukkauksen Sæbøn Saga Fjord vuonohotelliin. Kartalla näytti välimatka niin pieneltä…

”Yes, it was my way”

No selvittiin hienosti ja vähän yhdentoista jälkeen illalla saavuttiin perille. Kamojen purku, pieni tutustuminen ympäristöön ja petiin.

Näkymiä Sagafjord hotellin takapihalta illalla, ukkolot olivat kalassa ja lokkien määrästä päätellen jotain saivatkin.